Zamlklé těhotenství dvakrát za sebou?

pasteta
30. zář 2017

Ahoj holky,
v červnu jsem prodělala zamlklé těhotenství s dvojčaty na konci 11.týdne.Teď jsem znovu těhotná, první kontrola v sedmém týdnu v pořádku.Ted jsem v 10.týdnu a vůbec na sobě nepociťuju žádné změny ať už nevolnosti,bolest prsou, zvětšení prsou...Jen mě občas bolí podbříšek ale to je vše.Přitom ségra i mamka měli při každém těhotenství obrovské nevolnosti a vše co s těhu souvisí. Už při prvním těhotenství mně doktor řekl,že příznaky jsou dobrým znamením, že je vše v pořádku, tak i to ně na klidu moc nepřidá.Snažím se na to nemyslet, ale mrzí mě, že si těhotenství neužívám tak jako ostatní a myslím i na ty horší možnosti.

deaneira29
30. zář 2017

Já měla do nějakého 16 tt klid a blbě mi začalo být až potom, jedině co mě tak bolelo v podbřišku takže to že nemáš žádné příznaky fakt nemusí nic znamenat. Držím palce ať je vše v pořádku.

dzejnany
30. zář 2017

Držím palečky, já taky těhu nepoznala, jen že jsem měla občas dole pocit jako bych to měla každým dnem dostat. Jinak žádné příznaky. Byla bych v klidu.

marki00
30. zář 2017

Mám za sebou ZT 2x a nevolnost opravdu neznaci prosperitu. Vím, jak se cítíš, já měla zezačátku strach z každé kontroly. Jak začnou pohyby, tak je to trochu lepší. Teď ti nezbývá nic jiného, než věřit, že je vše ok.

pasteta
autor
30. zář 2017

@marki00 O těch pohybech jsem si říkala to samé ale na ně je ještě brzo.Příští týden jdu po skoro čtyřech týdnech na kontrolu, tak se na jednu stranu těším a na druhou bojím.Vysvětlil ti někdo proč vlastně vznikne zamlklé těhotenství?Mně nebyl nikdo schopný odpoědět.

lmartinkova85
30. zář 2017

Proste je něco spatne a příroda to raději ukončí... ví někdy je to lepší tak než později, nebo nemocne miminko...neboj bude to dobre uvidíš ;) zkus na to nemyslet vše bude v pořádku, já vím strach je to chápu...taky jsem potratila ted v záři 7tt ....jestli dobre počítám jsi otěhotněla brzo po tom prvním ZT? Ze? 🙂

vendelinka08
30. zář 2017

@pasteta bud rada ze ti nic neni a uzivej si tehu. Ja mela dvakrat tehu uplne super a o nevolnosti tedy opravdu nestojim. Takze bud v klidu. To ze to nic neni vubec nic neznamena. Kdyz jsem byla potreti tehu tak mi moc dobre nebylo a nedopadlo to. Raduj se a mysli pozitivne. Stresem nic nevyresis.

pasteta
autor
30. zář 2017

@lmartinkova85 V červnu revize a začátkem srpna jsem otěhotněla.Vůbec jsme se nesnažili, do toho se stěhovali, tak jsem sama byla překvapená,že se zadařilo hned po první ms.I doktor mně řekl, že v mém věku je blbost třeba půl roku čekat a pak se začít snažit. Ale před tím nám rok trvalo než se zadařilo:0))

lmartinkova85
30. zář 2017

Nám trvalo 8mesicu než jsem zapadla, ale vůbec jsme se nesnazili proste jsme tomu dali čas, jak jsem o to přišla, odešlo vše samo, dr říkal ze mužem klidně hned ze to mam brat jako zpožděnou u ms, uz proběhla ovulace snažili jsme se tak uvidíme jestli bude 🙂 a hlavně klidecek stres je to nejhorší 😇

pasteta
autor
30. zář 2017

@lmartinkova85 Já když si vezmu jaký jsme měli předtím maratóny a nedopadlo to, tak nechápu, že ted to dopadlo protože na to nebyla nálada ani čas. Tak budu držet pěsti ať se Vám taky zadaří co nejdříve.

linee
30. zář 2017

@pasteta priznaky malokdy napovi,ze je neco spatne.Na to se nespolehej.Ver,ze to bude dobre.
Duvodem je vetsinou,ze se spoji spatne vajicko se spatnou spermii a geneticky se plod nevyviji,jak ma.Ovlivnit to nejde. Strach uz budes mit porad.Mne u jednoho bylo blbe,zavrate a bolest bricha,e dopadlo to ypatne.Podruhe vubec nic-zadne bolesti,zaludek,prsa,proste nic a dockala jsem se.Deti nas uci trpelivosti,uz v tehotenstvi.Snaz se vydrzet a verit sobe i mimi.Drzim palce!!!

marki00
30. zář 2017

@pasteta většinou doktoři řeknou, že to byla blbá náhoda, nebo bylo vajíčko nebo spermie prostě špatná. U mě se po prvním zamlklém ve 20tt vědělo, že to bylo kvůli krevní mutaci-ucpal se pupečník krevní sraženinou. Podruhé v 7tt to bylo už od začátku špatné, dutinka moc nerostla, takže to byl asi ten druhý případ, něco bylo nekvalitní. Tak snad už mám ty blbé náhody vybrané.
Tobě držím palce, ať je vše ok🙂

spejsek
30. zář 2017

Letos mám za sebou již dvě revize. Mě paní doktorka řekla, že je to holt věkem. Hodně jsem pročítala diskuze a většinou jsem se setkávala s tím, že když se to poprvé nepodařilo, tak po druhé to bylo již dobré. Držte se a myslete pozitivně. Bude to určitě dobré.

klaarusa
1. říj 2017

Mám za sebou také 2potraty - zamlkly a samovolny, vždy na konci 11.tydne. Teď mam dvě krásné dcery a ani u jedné jsem neměla nevolnosti... Max únava. Každý mi říkal, buď ráda, že je ti fajn, co bych já za to dala. Teď zpětně musím říct jakou měli pravdu. Ale tehdy jsem se bála, stejně jako ty teď. Ale je to hlavně proto, co máš za sebou...Neboj, to že ti je dobře, je štěstí a nic to nenaznacuje. Až se prehoupne ten první trimestr a ty pak později ucitis pohyby bude to mnohem lepší. Hodně zdravícka.

anastacia01
1. říj 2017

Ahooj ja prodělala zamlkle tehu s revizi v červenci, ted jsem zas 6+0 a čeká me ve ctvrtek prvni kontrola a taky se děsím co poví, protože mi nic neni, az na únavu a sem tam podbřišek mi je fajn. Budu držet palce

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru