9 měsíců se mi nedaří otěhotnět. Mám už žádat vyšetření?

lucy131311
21. led 2014

Ahoj holky, ráda bych znala Váš názor. Vím, že je tu spousta žen, které se snaží o miminko už delší dobu, tak bych se chtěla poradit, jak dál. O miminko se snažíme 9 měsíců a pořád nic. Mám autoimunitní hypotyreózu, léčenou a momentálně díky lékům na optimálních hodnotách pro otěhotnění. Kvůli štítné jsem nikdy neměla pravidelný cyklus a stačil mírný výkyv, např. zapomenutí prášku na štítnou 2 dny za sebou a zase celý rozhozený bez ohledu na to, zda jsem brala HAK nebo ne. Po nastavení léků na štítnou kvůli plánovanému těhotenství mi MS vymizela úplně ještě než jsem vysadila HAK, musela jsem chodit na vyvolávačky a teď už 6 měsíců zobu Duphaston. K tomu mi doktorka doporučila Inofolic a listovku, že začneme jen vitamínama a bylinkama, protože prý dle jeího názoru tomu budeme trochu dopomoct. Inofolic mi pomohl spustit ovulaci, ale teď už ho nepiju a ovulace dle ovulačních testů (pravděpodobně) probíhá. Piju i kotryhel, i když doktorka říkala, že sliznice je ok, takže tam by problém být neměl. Manžel má hodně velkou nadváhu, takže to je další z faktorů, který by mohl hrát proti nám. Tak nevím, zda čekat opravdu až ten rok, nebo už teď bych mhla poprosit doktorku o nějaké vyšetření, případně ještě nejaké další rady? Co myslíte? Vím, že už do té doby zbývají jen 3 měsíce, ale kdo se nažíte, tak víte, že je velmi těžké na to nemyslet. Zvlášť když ten Duphaston beru v určitou dobu cyklu, takže si ty dny prostě musím počítat i když bych nechtěla. Předem díky za Vaše názory. 🙂

pajamo
21. led 2014

Tak muzes se objednat i sama.do CAR. Nebudou nadseni, ale minimalne zakladni vysetreni vam obema udelaji a aspon budete vedet, jestli dobry, nebo blby 😉 ja tam taky sla, sice z jineho duvodu, ale aspon jsme vedeli, kde je problem.

terinda
21. led 2014

Objednala bych chlapa na spermio a pak uvidíš.
U sebe můžeš měřit bazální teplotu, abys věděla, zda a kdy máš ovulaci. 😉

MIn. po roce snažení pak objednat do CAR.

holubice.petra
21. led 2014

taky bych alespoň pro začátek vyžádala vyšetření spermio 😉

doko
21. led 2014

ta roční lhůta je úplná blbost 🙂 do CARu se můžeš objednat, jak ty budeš chtít. já šla do CARu po 4 MĚSÍCÍCH snažení a dostali jsme pochvalu 😉 přirozeně bychom se totiž nikdy nedočkali a zbytečně by nám utíkal čas.

maice
21. led 2014

Ahoj, určitě nemusíš rok čekat, já byla teď po 9 měsících v CARu u Apolináře a nikdo mi nic neřekl, naopak! Udělali vyšetření mě i manžela, polslali na několik sérií vyšetření a konečně mám pocit, že to půjde a je mi lépe. Vím naprosto přesně jak se cítíš :( je to děs. Pokud jsi z Prahy Apolináře vřele dporučuji, není to soukromá klinika, takže žádné palety za vyšetření a léky, nepoženou tě hned na IVF a jsou tam skvělí a objednací lhůty jsou kraťoučké!!! Směle do toho na nic nečekej!

anetka1701
21. led 2014

První dcera nám vyšla na první "šťouch". Na druhou jsem si čekala taky 9 měsíců (brala jsem Estrofen a Duphaston na upravení cyklu, kterej jsem měla po vysazení HA taky pěkně na pikaču). Taky jsem už lezla po zdi a doktorovo "vydržte, PAK se začne něco dělat" mně točilo do vrtule :oD Na tvém místě bych asi zkusila od dr. doporučení vydyndat - už jenom kvůli lepšímu sledování tý ovulace... Ta bazální teplota taky není od věci - pěkně se tak hlídá ta ovulace. Asi bych měla jinej názor, kdyby šlo o normální zdravotní stav, ale ve tvém případě by to asi kapku pomoct chtělo. Držím palce :o)

bohac
21. led 2014

Já šla za svým gynekologem po půl roce snažení (předtím 1 samovolný potrat), že jsem z toho nanervy a bojím se, že to nepůjde. Manžela poslal na spermiogram. A pak dělal různé testy a pokusy. Opravdu se tomu věnoval. Když už nevěděl,co zkusit, tak nás poslal do CAR - to bylo asi po 11 měsících snažení.

micinka22
21. led 2014

V prvé řadě manžel na spermio a pak Car...čas letí .-) taky jsme se snažily rok zbytečně

prchy
21. led 2014

Já čekala na miminko rok a 9 měsíců....taky jsem byla na nervy..jenže manžel to řešit nechtěl,aspoň ne po doktorech...bylo to nekonečný...kdybych mela svolnyho chlapa,řešila bych to už po tom roce...Rok dneska nic neznamená...