Cyklus 25 - 26 dní. Vadí to otěhotnění?

hopisek
1. bře 2012

Ahojky těhulky.Prosila bych o radu,či vaší zkušenost.Už delší dobu se snažíme o mimi.Mám kratší cyklus 25,či 26dní.Vadí to tomu nějak?Otěhotněla jste některá při tak krátkém cyklu?Dříve jsem měla i 22dní.Nebo vám doktor musel něco doporučit?Děkuji moc za odpovědi.

katyxq
1. bře 2012

Nazáleží na délce celého cyklu, ale pouze na délce luteální fáze (od ovulace do menstruace), pokud je kratší než 10dní, tak se případné oplodněné vajíčko obvykle nestihne zahnízdit.
Kdy máš ovulaci můžeš zjistit pomocí symptotermální metody (měření bazálni teploty, sledování děložního čípku a hlenu).

zuzul88
1. bře 2012

ano, mám cyklus pravidelně po 25-26 dnech. první dcera byla bez snažení a druhé těhotenství při minimálním snažení 🙂 držím palce

hopisek
autor
1. bře 2012

Ahojky.Děkuji.Sleduji si čípek.A minulý a před minulý cyklus jsem zkoušela ovu testy.První buď ovu test byl pozitivní,ale více jsem pila,neboť ta druhá čárka skoro stejně silná.A minulý cyklus byl i opravdu pozitivní. Ovu vychází tak na 11,či 12 DC.

scvrcek
1. bře 2012

ja mela taky cykly kolem 24-26 dni a otehotnela jsem bez jakehokoliv zkoumani a snazeni hned prvni mesic, co jsme to nehlidali (a nijak velky snazeni to nebylo)...pozitivni test jsem mela dokonce jeste pred planovanou menstruaci...

hopisek
autor
1. bře 2012

@zuzul88 Tak to jsi mě trochu uklidnila,že v tomhle problém nebude.Za pár dní to bude rok,co se snažíme.
Takže nás už naminou i nějaké prohlídky a testy.
Jsem zvědavá,co vše nastane.

@zuzul88 Děkuji
@katyxq Děkuji

hopisek
autor
1. bře 2012

@scvrcek V první řadě velká gratulace 🙂 .
Já po prvé otěhotněla neplánovaně (v r.2001 a s jinym partnerem).
Já už myslela,že když mám ovu test pozitivní,tak by se mohlo zadařit.A když přišla MS,tak zas ohromné zklamaní.

katyxq
1. bře 2012

Jinak pozitivní ovu test znamená, že se ovulace velmi blíží, ale nezaručuje to, že opravdu proběhla. To jde ověřit jen měřením bazální teploty (vzestup teploty) nebo ultrazvukem vaječníků (jestli prasknul folikul).

hopisek
autor
1. bře 2012

@katyxq Já na měření nemám buňky.Hlavně je to blbý s časem.A stím,že často chodím na záchod.Ty jsi někdy byla na ultrazvuku kvůly ovulaci?Já už jsem kolikrát chtěla jít,ale nevím zda se za to platí atak.

katyxq
1. bře 2012

@hopisek Ne, na UTZ jsem nebyla, měřila jsem několik měsíců každé ráno teplotu 😉.

hopisek
autor
1. bře 2012

@katyxq Já na to měření nějak nejsem ahlavně tomu zatím moc nevěřím.
Tenhle cyklus nechám volně 🙂 .A hned po MS k doktorce a uvidíme. Třeba na měření nakonec také dojde 🙂 .

apollo11
1. bře 2012

@hopisek Já myslím, že samotný fakt, že je cyklus krátký, určitě možnost početí neztěžuje, spíš bych řekla naopak 😉 Já mám cyklus 24-26 dní a dcera se povedla nečekaně krásně na 1. pokus, ani jsme s tím nepočítali, protože jsem byla krátce po MS 😀 test jako u scvrcek pozitivní už před další očekávanou.. Držím palce při snažení 🙂

katyxq
1. bře 2012

Ještě jsem si vzpomněla, že jsem vlastně nakonec úspěsně otěhotněla v cyklu, kdy jsem měla ovu na mě nezvykle brzo - 11.den cyklu. Jinak jsem ji měla jak kdy - 15. až 18.DC. A postupně se mi během několika měsíců povedlo každodenním braním 90mg vit. B6 (pyridoxinu) spravit délku LF z 9 na 13dní, každý měsíc byla o den delší.
Takže teoreticky ten úspěšný cyklus mohl mít s předpokládanými 13-14 dny LF dohromady 24-25dní.

hopisek
autor
2. bře 2012

Holky děkuji moc za povzbuzení.Takže problém spíše bude někde jinde.Ke konci měsíce půjdu k doktorce a mělo by se začít něco dít.Lepší by bylo tam jít z jiného už veselejšího důvodu 😀