Jak vysvětlit partnerovi test spermií aneb jeho ego

sanchezova
20. říj 2011

čau holky, tak po necelým roce snažení mi moje paní doktorka řekla že jsem naprosto v pořádku a že by nebylo špatné zajít s mužem na test spermií do jedné Brněnské kliniky aby se vyloučilo to že je u něj nějaký problém. říkala že mám být hodně opatrná při sdělování této skutečnosti.
tak jsem opatrně večer při dobrém naladění nadhodila situaci , že bychom zjara to mohli zkusit (což bude už přes rok snažení) a samozřejmě se mi to vrátilo jak bumerang... že se na to může vykašlat, že je moje doktorka nějaká chytrá, že on je zdravej, že to je chvilka co jsme začli, tak proč ho tam ženu, že to vyjde a pod.
Jeho sestra to taky absolvovali a v pořádku.
tak nevím co s tím.máte některá zkušenost? Nutit ho samozřejmě nebudu, ale ráda bych měla jistotu a třeba za půl roku tam zašla.

Díky

jmisa
20. říj 2011

Já řekla manželovi, že můj gyndař požaduje před mým zkoumáním spermiogram, protože je to rychlé a hlavně pro pojišťovnu levné.
No a ejhle, můj zdravý muž je neplodný, tedy přirozenou cestou.

sanchezova
autor
20. říj 2011

@jmisa jejda .. a jak jste to řešili dál? 😕

jmisa
20. říj 2011

@sanchezova no gyndař nás poslal do centra asistované reprodukce, kde manželovi udělali ještě další vyšetření, jestli by s tím něco nešlo dělat, bohužel nešlo, takže jsme šli na umělé oplodnění. U mě nakonec jen brali krev, protože další vyšetření byla nějak zbytečná.
Byl to pro nás šok, protože jsme to fakt nečekali, nic tomu nenasvědčovalo.

sanchezova
autor
20. říj 2011

@jmisa toto by si měl přečíst můj muž, aby hodil svoje EGO stranou, strašně mě tím naštval, ale nechám ho vychladnout asi a zkusím to potom znovu, ráda bych měla jistotu

jmisa
20. říj 2011

@sanchezova ono pokud bydlíte někde poblíž toho centra nebo kteréhokoli, můžete zajít kmkoli, tak se dá vzorek donést i z domova, jen musí být doručen do určité doby a udržován v těl. teplotě.
My to tak nesli na imunologii, protože ta byla bez odběrového pokojíku, neboť se zabývá nejen tímhle a musel by muž na toaletu, takže jsme to vyřešili takto.

boudova
20. říj 2011

Nám prostě řekli, že spermiogram se dělá první a pak teprve všechna další vyššetření ženy - jsou rizikovější. Bez výseldku spermiogramu, by jsme se nikam nehli. A můj muž byl zlatej. Totálně bez problémů tam šel. I když věřím, že to pro ně není příjemné.

sanchezova
autor
21. říj 2011

@jmisa máme Brno asi 15 minut , takže teoreticky by to šlo přejet s tím rovnou z domu, asi to tak pořeším, aby to nebylo stresující tak moc

@boudova závidím muže, ten můj muž je tak zaražený z toho že prostě zatím si to nenechá vymluvit 😔

brisalek
21. říj 2011

@boudova souhlas. Proste rict, ze nebude tebe honit po laparoskopiich, delat nejake hormonalni profili a podobne, kdyz to muze byt treba zbytecne. Urcite si necha rict. Ja tohle nechapu, vzdyt na tom prece vubec nic neni.A je jedno kde je problem, hlavne aby sel vyresit , ne🙂. Drzim palce.

daphney
21. říj 2011

Ahoj,
tak já tohle prvně řešila před více jak rokem...nejprve jsem na gyndě absolvovala různá vyšetření sama, výsledek sie nic moc, ale než jsem začala brát jakékoliv hormony, nadhodila jsem, že by bylo dobré znát i jeho zdravotní stav... podotýkám, že mužskej naprosto nedůvěřuje doktorům a zásadně se jim, pokud to jde vyhýbá...no ale pochopil, že tady nejde jen o něj, ale že miminko chceme oba,takže s tímhle neměl problém...odběry kvre,spermio,poovory v caru nesl statečně, dokonce se divil,kolik jeho kamarádů z okolí řeší stejný problém... řekla bych mu asi na rovinu, že jestli chce mimčo,tak pro to musí taky něco udělat,že ty s tím sama nic nenaděláš 😎
Přeju hodně štěstí v dalším boji 😉

bellka
21. říj 2011

Ahojky...u nás s tím taky nebyl nejmenší problém a to můj muž teda doktory z duše nesnáší a jakékoliv zkoumání jeho zdravotního stavu jej rozčiluje, takže chodí jen nuceně na preventivky 😉 Na rovinu jsme si popovídali o tom, že chceme miminko, že se nám nedaří a sám uznal, že spermiogram je nic oproti tomu, co všechno musí podstoupit ženská 🙂 a zkus mu vysvětlit, že po ročním neúspěchu už by se s tím mělo něco dělat, páč zjistit např. za 5 let, že je problém, tak se taky nemusí dařit i několik let a pak se k tomu ještě přidá stres z neúspěchu a roky běží a to nikomu nepřeju, mmch začali jsme před 12ti lety 🤐 Držím palušky 😉

wrtulka
21. říj 2011

Zdravím. Taky to máme za sebou (s hrůzostrašným výsledkem manžel je skoro neplodný). Já ho na spermio dokopala po 1/2 roku snažení. No a jak to vypadalo..paní doktorka mě prohlédla na UTZ (opakovaně asi 2x) a řekla mi že jsem ok (samozřejmně to je jen takové to vyšetření které neodhalí třeba endometirozu, srůsty atd) a že jeslti chci že mi dá papír pro manžela na spermio. Tak jsem to přinesla domů..co on na to...jako nechtělo se mu..ale nijak zásadně proti nebyl Asi je dobrý zdůraznit že když on nepůjde tak do tebe pak budou třeba úplně zbytečně ládovat hormony a ničit ti zdraví. Taky jak tu píšete dá se to dovést z domu..my tu možnost neměli (bydlíme na vesnici do každého CARu je to víc než 1/2 hodiny)Nicméně manžel to zvládnul. Horší pak bylo když měl výsledky blbé a já ho měla dokopat k dalším odborníkům to se seknul a řekl že na jeho pytlík nikdo sahat nebude 😠 😠 😉 No v tomhle směru stačila jedna jediná návštěva CARu kde teda vůbec ne příjemný doktor mu vůbec ne hezkou cestou řekl že on jako děti přirozenou cestou jako ani omylem...takže hned druhý den po téhle šokové terapii se nechal objednat k andrologovi, urlogovi a statečně to vydržel..
Takhle já si myslím že jednoduše je to útok na jeho "mužnost" a že se i dost bojí aby tam fakt u něj něco špatně nebylo. Musí to ale přebýt argument že pak do tebe budou zbytečně píchat..injekcema..dávat ti hormony a tak dál..a úplně zbytečně...držím palce aby se brzo zadařilo a nebylo už tohle vyšetření potřeba.

sanchezova
autor
21. říj 2011

@brisalek ,
@daphney
@bellka
@wrtulka
holky máte recht, jak on na mě tak já na něj, řeknu mu že mě to bude stát ještě hodně sil a 9 měsíců než se mimi narodí a on tam vlastně půjde jen jednou a na chvilku a dělá z toho vědu, nic katastrofálního to není. jen prostě jeho ego musí jít teď stranou jestli chce potomka. úplně jste mě všechny dodaly sílu dál to řešit, nechám to teď chvilku plavat, musím si dát dohromady můj šutřík v močáku a hned za 14 dní se opatrně zmíním znovu, naplánuju nějakou véču a to by bylo aby to nepochopil 🙂