Je možné počít dítě? Manžel má oligoasthenoozoospermii
Ahoj, mám takovou jednu asi hloupou otázku. Chtěla jsem se zeptat, jestli je vůbec možné počít dítko když manžel má oligoasthenozoospermii a aby toho nebylo málo, tak u mě bude lékař vyvolávat ovulaci kvůli PCO. Je tu někdo, komu se to podařilo, nebo jiná možnost něž umělé oplodnění není.
Ahojky tak jesli mužu napsat manža měl šílený spermiogral morfolog.jen 5% poček hodně málo pohyblivoist taky malo no prostě celý na prd u mě neprokázaná ovulace 😞 a musím teda říct že dvě děti jedno teda zatím v bříšku jsme počaly PŘIROZENĚ a to nám 1IVF a 2 KETY nevyšly takže opravdu je možné všechno pokud ten chlap má spermie tak jde vše ber že k otěhotnění je potřeba jen jedna spermijka i když se špatným spermiogramem to jde huř ale jde vše.držím moc pěstičky at se zadaří 😉
Mám stejnou zkušenost jako holky přede mnou - hodně špatné spermio, dle doktorů šance na otěhotnění přirozenou cestou žádné, první cácorku máme po IVF+ICSI (bylo nám navrhnuto, že nic jiného nemá smysl) a druhou berušku jsme počali rok a půl po prvním porodu přirozeně, aniž bychom se snažili 🙂 Takže už tyto názory doktorů beru hodně s rezervou, znám spoustu holek, kterým se to taky tak povedlo 😉 Tobě držím palečky!!
Ahoj, no u nas je to podobne 😞 Tiez mame oligat... Este trosku dlhsi nazov ako vy. Diagnostikovali nam ju vo febr., no vraj za to moze manzelovo zlyhanie obliciek v decembri. Teraz v piatok ideme na kontrolny spg, ci sa s tym nieco spravilo, no strach mam neskutocny a zaludok mi zviera uz dnes. Pred rokom sme o mimi prisli a odvtedy sa snazime marne... Ale baby s prispevkami vyssie mi dodali trosku nadeje, takze vdaka a zdrave miminka Vam prajem! 😉 Drzte palce baby...
u nas byla oligoasthenozoospermie taky diagnostikovana a bylo nam receno, ze jedine ivf jinak normalni cestou neni sance. budu mit kratky protokol, gonal a synarel a uz jen cekam na ms....byla nam doporucena metoda IMSI... nnevite nekdo nahodou jestli se tato metoda muze kombinovat s metodou PICSI????? dekuju za odpovedi 🙂
Začni psát odpověď...

Odešli
Každopádně my měli před 3,5 lety diagnostikováno něco podobného - manžel měl málo a šíleně pomalé spermie, já PCOS a Dr tvrdil, že bez umělého to opravdu nepůjde (snažili jsme se o dítě 3 roky) a momentálně máme čerstvě 2 děti a obě počaty přirozeně...
takže bych sílu přírody úplně nezatracovala, ale samozřejmě šance na otěhu bez pomoci dr jsou menší...