Kolísavá hladina hCG, potrat a následné těhotenství

shinky
15. lis 2017

Ahoj holky, jsem zoufalá a docela bezradná.
Minulý měsíc jsem otěhotněla, ale odešlo to spolu s menstruací. Šla jsem tedy k doktorce, která mi řekla, že šlo o samovolný potrat, nicméně se mi blíží ovulace, ať to klidně zkusíme, že se může zadařit, a pro jistotu mi vzala krev (137 jednotek). Za týden mě kontrolovala druhá doktorka, která mi dala naději, že jsem těhotná a vzala mi krev (tentokrát 130 jednotek). Nakonec mi bylo řečeno, že těhotná opravdu nejsem a že se mi musí sledovat hladina HCG, dokud neklesne pod 10 jednotek. Tak jsem za další týden šla znovu na testy, den před očekávanou menstruací, a měla jsem 213 jednotek. Doktorku to vyděsilo a poslala mě do nemocnice, kde mi znovu brali krev o dva dny později a už mám zase jen 126 jednotek. Termín očekávané menstruace byl včera, ta samozřejmě nedorazila. Pár dní slabě špiním. Trochu mě bolely prsa a hlava, ale to už víceméně ustalo. Test byl samozřejmě pozitivní, ač slabě. Nikdo mi doteď vlastně pořádně neřekl, o co se jedná a co se mnou je. Měla jsem naději, že se hned po tom samovolném potratu opravdu zadařilo, že tělo bylo plné hormonů a pro další potencionální miminko to bylo o to snazší, ale očividně ne. Snažila jsem se držet svou radost na uzdě, ale samozřejmě to zklamání je velké...
Má některá z Vás podobné zkušenosti a jak to nakonec dopadlo?
Mám dnes fakt blbý den... ☹

shinky
autor
15. lis 2017
andys
15. lis 2017

Mam podobnou zkusenost..... letos v breznu jsem po IVF dostala celkem na termim menses, ale nedalo mi to: test jsem si udelala a byl POSITIVNI!. Diky tomu, ze to bylo z umeleho oplodneni, trvali na krvi. A ouha, krev na 99. takze nervy na pochodu (a nadeje tez)....2 dny na to hcg v krvi zase stoupalo - na 130. coz neni umerne (bylo jasne, ze se to nevyviji spravnym smerem). 3 dny nato mi to zase kleslo, ale jeste stale kolem 60. No a pak se to za par dni uplne uplne vyplynulo, jakmile bylo na 7, tak uz to nikdo neresil, a dostala jsem zase ms (2 tydny po te posledni) ale trvalo to jen 2 dny.

chapu Te, je to debilni situace, cloveka to hodne drasa protoze se houpes na nadeji a beznadeji. Urcite bych zustala v peci Dr. aby se vyloucilo mimodelozni tehotenstvi, ktere se takhle taky muze ozvat. Alel Bohuzel Ti nezbyde nic jineho, nez cekat ze si s tim Tve telo samo a spravne poradi.

Hodne stesti