Revize, snažení, nepravidelná MS

miciska
18. kvě 2014

Ahoj holky, jsem po revizi v 9 tt, mimi odpovídalo 6 tt. Při poslední kontrole už neťukalo srdíčko. Okamžitě revize a neskutečné prázdno a SMUTEK. Před otěhotněním jsem měla nepravidelnou MS. Tedy pravidelnou ale cyklus trval třeba 70 dní. Vždy docela pravidelně přicházela po 70-75 dnech. Dr toto neřešila, prý normální. Od 17 jsem užívala HA a 2 roky před otěhotněním jsem HA vysadila (žádná neseděla). Nesnažili jsme se a já otěhotněla asi 3. nebo 4. týden cyklu při přerušované souloži. Takže snad problém s otěhotněním nebude. Akorát nevím, zda po revizi přijde první MS po 4-6 týdnech jak se uvádí (kvůli nepravidelnosti MS před těhu). Nyní jsem 2 dny po revizi. A také mám obavy zda bude druhá MS dříve než po 70 dnech. Už zobu listovku, od zítra nasadím čaj s kortyholem a mám objednaný Gynex. Od začátku těhu jsem na neschopence a ta trvá nadále. Za 14 dní mě čeká kontrola po revizi u mé gyndařky. Chci co nejdříve otěhotnět. Asi až po druhé MS. Ale zároveň nechci zpět do práce. Mám stresouvou práci, špatný kolektiv, špatné vedení. Kdybych se do práce vrátila a třeba po dvou měsících otěhotněla a opět šla do PN, tak mě vynesou v zubech. Mohly by jsme mi děvčátka dát odpovědi na následující otázky v jednotlivých bodech. Jsem pořád v depce, tak abych v tom neudělala ještě větší hokej než teď.

1) Jak dlouho po revizi jste se snažili o mimi, za jak dlouho se zadařilo a zda těhu bylo zdárně ukončeno porodem zdravého mimíska?
2) Užívali jste nějaké vitamínky?
3) Co Gynex a jeho dávkování po revizi (má se brát 3 týdny a pak týden pauza). Ale nevím jak užívat s tou mou nepravidelnou MS a zda můžu hned po té revizi.
4) Jak na 100% otěhotnět hned při prvním snažení. Ovulku jsem nikdy necítila, kupování ovu testů by vyšlo asi na draho s mým cyklem 70 dnů. Souložit ob den?
5) Byli jste po revizi doma na neschopence do dalšího těhu?Jak dlouho trvala neschopenka po revizi?
6) Pokud jste byli doma po revizi až do dalšího těhu, jak jste to řešili s gyndařem, obvoďákem, případně s psychologem?

Snad jsem napsala vše, co mám na srdíčku. Budu moc ráda za všechny kometáře, rady a podporu. Omlouvám se za dlouhý sloh, ale jsem všeho plná a strašně smutná. Hlavně obavy z návratu do práce jsou šíleně stresující.

alenka_p
18. kvě 2014

Mám odpověď jen na otázku č. 4 - žádná taková rada bohužel neexistuje. Zdravý pár, pokud se trefí do ovulace, má šanci na otěhotnění v 1 cyklu cca 20 %, což znamená, že asi tak 95 % zdravých párů otěhotní do roka (ale rozhodně ne všichni hned 1. měsíc)

vlajka1
18. kvě 2014

Odpovim asi jen na nektere dotazy. Mam za sebou uz jeden potrat, ted cekam na druhy. Bud to pujde samo, nebo revize. Ale co vim uz ted je, ze po revizi by se melo dodrzet sestinedeli, minumalne do prichodu MS, pak se snazit uz muzete. Ono je to individualni, ja jsem rozhodnuta pockat 2 mesice, aby se telo dalo dohromady. Vitaminy jsem brala Femibion 800, ted beru Acidofolan, je v tom navic zelezo, mam nizsi hemoglobin. Po revizi je neschopenka max tyden, pokud nejsou komplikace, muzes do prace. Byt na neschopence do dalsiho otehotneni si myslim, ze je hloupost, nemuzes vedet, kdy se povede otehotnet, muze to trvat mesic, nebo taky rok. Asi bych se spis zamerila na srovnani cyklu 70 dni je opravdu hodne. Muzes zkusit pit kontryhel nebo uzivat Jerab ptaci. I ten Gynex ma rovnat cyklus, myslim, ze je uplne jedno jestli zacnes brat hned po revizi nebo budes cekat na MS.

janadora
27. srp 2018

Ahoj. Ja mela revizi pro ZT 11+5 a za tyden druhou revizi. Prvni porevizni MS prisla za 6 tydnu, ale pred tim jsem krvacela i 3 dny dny zhruba 27.den od druhe revize, ale to pry MS nebyla. Ted cekam na druhou menstruaci. Ja mela opacny problem. Cyklus 24-28 dni. Jak kdy. Zatim se nesnazime.- revize byly 14.6 a 21.6). Ale po teto menstruaci to asi uz zkusime. Po revizi jsem sla za 3 dny do prace.- delam na luzkovem odd sestru-fyzicky celkem narocne. Mozna je lepsi jit hned do prace, nez se doma uzirat. Ale my mely dobry kolektiv.. Zadne vitaminy jsem neuzivala a ani neuzivam. Piju kontryhel. Ten jsem pila i pred otehotnenim a zadarilo se hned na prvni pokus. Pokud mas pravidelny denni rezim, zkus si kazde rano merit bazalni teplotu a tim bys mohla poznat plodne dny. Kamaradka ma za sebou 2 spon.potraty bez revizi. Otehotnela po 3 mesicich. Ale davala si nejake velke davky multivitaminu a tes ma 2 deti.