Snažilky o mimi po samovolném potratu

oliras
23. črc 2009

ahojky holky hledám spřízněné duše co mají stejný osud. Potratila jsem v 17tt je to 15 dní ale už ted plánuju jak se budu snažit zase a co Vy

aji81
23. črc 2009

Oliras, je mi to strašně líto. Jsem si přečetla Tvůj příběh a řvu tu jak malá. Je to hrozný, co si si musela prožít. Já jsem holčičku dostala uplně "zadarmo". Moc mě mrzí, že někdo musí takhle trpět. Moc Ti přeju, aby se znovu zadařilo a miminko se narodilo vpořádku. Drž se!! 😵 😵

elyn.s
27. črc 2009

ahojky, já byla 24.7. na kyretáži, v 10. tt. Ten 17. tt ale musí být daleko horší ☹ . My bychom chtěli s přítelem začít co nejdříve to bude možné.

jajkaz
20. říj 2009

Ahoj holky, já jsem o mimi přišla 2x, poprvé v 11tt a podruhé hned v 7. Nedokážu si představit, jaká hrůza to musí být později. Je mi to líto Oliras.
Nejhorší ale je, že doktoři neví proč. Poprvé jsem otěhotněla celkem snadno. Už nějakou dobu jsme nebyli zrovna opatrní, ale pak (naše svatební noc) jsme byli vyloženě neopatrní 😉 s vědomím, že je prostřed cyklu a mohlo by se zadařit... a zadařilo... Pak jsme se z toho dostávali a plánovali rekonstr. domečku. Druhé - zdánlivě nekonečné snažení trvalo více než rok. a doktor - těhotná jste už byla, teď je to jen otázka času... minulé vánoce jsme prožili v naději, ale nový rok byl smutný. Brzy to bude rok a stále se nedaří znovu otěhotnět.

Ale ono se to jednou podaří!!! Štěstí se jednou unaví a sedne i na vola - tak mám šanci 😉 Jen aby konečně zůstalo u mě.

nnina
21. říj 2009

Ahoj holky, já jsem samovolně potratila hned v 5tt a teď čekám na první menst. pak to hned zkusíme znovu,ale mám trošku strach ,aby to nedopadlo stejně..

pajinka111
21. říj 2009

ahojky já měla samovolné potraty 2,jeden ve 12 týdnu a jeden ve 14 týdnu-miminko se vždy přestalo vyvýjet,ale je to už víc jak 10let,podle krve mi zjistily že mám velice nízkou hladinu progesteronu,takže další těhotenství mi ho injekčně dodávali a narodilo se zdravé miminko..otěhotněla jsem vždy za rok,ted chceme další miminko,ale už dlouho se prostě nedaří..

marcajda
21. říj 2009

ahoj děvčata, tak jsem snad našla diskuzi, kde to ještě není moc rozjeté🙂
mám po dvou samov.potratech. v r.2006 ve 12týdnu a další před rokem v 6 týdnu. a to bylo po velikém snažení a těšení a doufání..no, tak se do toho pouštíme s pomocí doktorů, tak se uvidí..zatím jsme byli 5x na inseminaci a nic. už mě tlačí do ivf, ale mám z toho strach. v prosinci mi vyprší schválení ivf od pojišťovny, tak už moc času nemám.
při druhém těhotenství jsem těch pár dní co jsem to věděla prožívala v hrozném strachu, že se to pokazí a pokazilo.. ale nedokázala jsem to přemoct.
ale po ivf je prý šance na udržení větší, hlavně aby se to vůbec uchytilo.
doktoři mi říkali, že potrat je častý problém a moc jsem tomu nevěřila, protože mé okolí zrovna problémy nemělo, ale jak to tu pročítám, tak nás je opravdu hodně, ale v těch starších diskuzích je tolik příběhů s dobrým koncem, že snad se to štěstí nakonec usměje i na nás 😉
Jajkaz. plánuješ, že to zkusíte přes doktory? já jsem se dlouho spoléhala na tu větu..podaří se to i příště.. ale docela mi utíkají roky, v tom počítání plodných dnů..

pajinka111
21. říj 2009

marcajda to je mi líto,ale tady v téhle diskuzy sme na tom vlastně všechny podobně,dělal ti doktor nějaké vyšetření proč se to děje?já mám aspon jasno,pokud otehotním,musím na injekce,už to vím a stav je neměnný krev mi bral už víckrát a pořád stejný problém,také měsíčky odzáčáku jsem měla neuvěřitelně nepravidelné..i po třech měsících,ted do toho ještě nemívám ovulaci,teda jen někdy,beru na to léky,ale i tak se nedaří,asi je to tím už už vážně ty roky utíkají..

marcajda
22. říj 2009

ahoj pajinko, tak vyšetření nedělali, tedy jen různé krevní testy. To mě právě trochu překvapilo, protože jsem nějaké vyšetření očekávala. Prý až po prvním neúspěšném ivf.. holt do něj budu muset jít. už se mi o tom i zdá 😉
nepravidelné měsíčky měla i sestřenka a tehdy ji doporučili děti hned v 18 a tak jí to dobře dopadlo. a nakonec se jí to po druhém porodu samo srovnalo. ale jsme každá originál, tak to ani ti doktoři nemají jednoduché.
já jsem byla roky přesvědčená, že až se rozhodnu, tak budu hned těhotná a .. a ono to trvalo rok, pak to šlo pryč a pak roky a zas to odešlo..ale ještě malinko času snad mám. je mi 36.
jak psala jajkaz, stavěl se domeček..
Pajinko, je dobře, že máš svoji Michaelu. určitě jsi s ní šťastná. a teď se už snažíte dlouho? jezdíš do nějakého centra? já do Fertimedu v Olomouci. Snad jsem si vybrala dobře. Některé ho tu chválí, některé haní, ale to asi každé centrum. nakonec nás každou ovlivní úspěšnost. Kéž by byla 🙂
A přeji pěkný den

marcajda
22. říj 2009

pajinko, tak jsem přišla na ikonku s foťákem a přečetla si tvoji anabázi, už sis docela užila, br..ale tvá holčička je moc pěkná, bojovníce hned od početí 😉
zatím se tu zkouším orientovat, trošku mi to trvá..

pajinka111
22. říj 2009

marcaj každý doktor přistupuje k vyšetření třošku jinak,já pár doktrů změnila,jedna doktorka a jeden doktor mi vůbec nevyhovovali,moc toho neřešeli,spoutu toho řešili jen tak že to chce čas..jakmile sem našla odborníka hned šlo všechno jinak,prostě dobře,byla sem pořád plná optimismu,ted se snažíme už několik let a nic ☹ ,takže optimismus se vytrácí,ale přece jen mám pořád ještě naději,nejsem na tom zase tak špatně aby to nešlo..v olomouci to neznám,jsem úplně z jiného kraje,ale uvidíš jak se ti bude doktor věnovat,pokud ti to nebude sedět,mužeš ho změnit..
Jo holka moje ,to je bojovnice,su ráda že ji mám,nedovedu si představit že by nebyla..přec mám aspon ji..

jajkaz
22. říj 2009

Ahojky holky,
Marcajda - přes doktory - jestli myslíš umělé, tak mám z toho trochu strach ☹ . Kamarádka skončila v nemocnici po hyperstimulačním syndromu. A takových případů jsem slyšela v poslední době více. Zatím pořád doufáme, že se zadaří, když mi nic nenašli. Jinak byli jsme na genetice - tam zjistili mutaci srážlivosti krve - ale podle hematologa je to lehkého rázu a na těhotenství v první půli to nemá v mém případě vliv. Pohlídají si mě až po 20.tt (snad bude). Při té příležitosti mi dělali imunologické testy - tam vše ok. i štítná žláza.
Je mi sice "teprve" 26, ale vždycky jsem byla toho názoru, že první dítě je ideal do 25. Takže čekat na to, jestli se to podaří, do 30 nehodláme. Podali jsme si žádost o adopci. Snažit se budeme dál, to nám nikdo nezakáže...
Ještě ale chci zkusit i cvičení Mojžíšové. Slyšela jsem, že to má v takových případech (myslím bez diagnózy) úspěch 🙂 .
Pajinka - máš krásnou slečnu, moc jí to sluší 😉

Po mém posledním potratu je už 10 měsíců a znovu se nedaří... Ale myslím, že je to i psychika - nějak se úplně dobře nedaří v práci, každý měsíc už obrečím čím dál více. Začala jsem pít kontryhel a maliník, tak snad bude mít účinky.

Holky tak ať se daří 😉 A na své andílky vzpomínejte vesele 🙂 Vždycky si říkám - prababi a všichni moji blízcí, tak mi je tam v nebíčku hezky hlídejte a opatrujte.

marcajda
22. říj 2009

paji a od května to necháváte přírodě? nebo se čistíš po hormonech?
já jdu zítra pro antik. a uvidím co mi poví, že mě čeká. k netu se dostanu až příští čtvrtek, tak napíšu, jak to dopadlo..
obdivuji co všechno některá děvčata už podstoupily.. to bych asi nedokázaka. pořád doufám, že to nebude potřeba. ale říkala jsem, že bych ivf nikdy a teď už v podstatě začínáme.. no, žít se dá i bez dětí, ale je to docela prázdné.. já na odreagování myšlenek přestavuji domy, už jsem se pustila do druhého. teda, dělají to chlapi, ale já organizuji.. no a když mi dítko chybí už moc, tak mám 3 neteře a ty se umí moc pěkně přitulit 😀 jejda, kdyby se to podařilo a klidně i dvě, já bych byla šťastná!!!asi jako všechny tady 😀 😀

pajinka111
22. říj 2009

od ledna jsem brala clostil,pak sem měla 3 měsíce pauzu a pak zase beru clostil, bez clostilu mi nevyrostlo vůbec nic ☹ ,tak nevím co bude další cyklus..

marcajda
23. říj 2009

dobré ráno, děvčata, tak jsem ještě rychle vyšetřila chvilku než se mi ta práce moc rozjede..
jajko, taky věříš, že z nich jsou malí andílci? to je pěkné. za to první jsem si dala do akvária kamínek ve tvaru srdíčka a vzpomínám. tehdy jsem to těhotenství moc moc prožívala. nekazil to strach z potratu a taky mi po 13 letech chtěli dát výpověď v práci a vypadalo to všechno krásně. podruhé jsem se opravdu moc bála.. tentokrát doufám, že to raději nechám na těch našich andílcích a musím ty zlobivé myšlenky někam zahnat.. jejda, jen at se to povede.
to cvičení mi taky chválili a nenašla jsem chuť do jeho shánění. Spoléhala jsem se, že hodně plavu a spinink a celkově hodně sportování, ale toto bude asi na jiném principu. a někde uvnitř mě bezmezná důvěra v doktory, že to za mě vyřeší. což je špatně. kontryhel jsem pila, když jsem mívala problémy s kvasinkami. a byl i docela dobrý. já loňský rok chodila do olomouce k léčitelce a dost mě vyčistila, cítila jsem se výborně. vnitřní naděje stoupala🙂 sousedka je chvíli po ivf a hormonálně ji to rozhodilo moc, i proto se tolik bojím, ale ten čas mi tak utíká.
máte odvahu jít do adopce? to velmi obdivuji, to je obrovské rozhodnutí. snad vám to vyjde aspon takto a třeba se pak i najednou cosi zavrní v bříšku 😉
páji, ten clostil je velká síla, to tam těch folikulů potom bylo, jen člověk neví jestli je v nich vajíčko. to se zjisti až leda při odběru. minule mi jeden prasknuk 11 den a daksí až 14 a mez tím i potom inseminace a pregnyla stejně nic.. i když já 14 dní cítila úplně všechny možné příznaky 😀 nebylo se mnou k vydržení. no a pak měsíčky..
děvčata, přeji vám krásný den 😅 at se vše daří

nnina
23. říj 2009

ahoj,
marcajda..to cvičení určitě vyzkoušej..pokud máš nějaký blok na páteři (vůbec o něm nemusíš vědět) tak by ti to určitě hodně pomohlo, já cvičím měsíc a přestaly mě uplně bolet záda a cítím se líp..je to fajn 🙂

pajinka111
23. říj 2009

ahojky
marcaj- mě vždycky narostl pouze jeden někdy 2 folíky jeden na jednom a druhý a druhém vaječníku,víc nic..jestli ve folíku něco je nebo není fo netuším,ale MS dostanu tay pokaždé ☹

pajinka111
23. říj 2009

tady u nás sousedi adoptovali kluka roma,měl 3 roky když si ho braly,moc hezkěj kluk,ikdyž pořádnej rarach,byly manželé asi 10let a svoje mimčo nemohli mít,ten kluk si chodil někdy hrát k nám s dcerkou,byl tady do 7 let,pak se jim zázračně naroilo miminko a oni toho kluka vrátili zpět do děckéhe domova,pěkně mě to sebralo,jak to někdo může dítěti udělat,jak mu řekli že ho vrátí..dají mu naději a pak ho vrátí,takhle se jen chlapec utvrdil že lidi jsou zlí a vyroste z něj sýgr..
já mám děti ráda,ale nevím jestli bych sama šla do adopce,možná kdybych nepoznala co je to mít vlastní dítě,tak to možná jo..

marcajda
23. říj 2009

paji, tak to je docela síla a hlavně, že dělají potencionálním rodičum milion testů a pohovorů.. chudáček kluk.
nnino, ta bolavá záda by mi to hodně pomohlo, někdy nemohu ani vstát. trochu to svádím na věk, ale.. tak holky za týden ahoj

pajinka111
24. říj 2009

ahojík,často na toho Patrika myslíme,už jsou to 4 roky byl stejně starý jak moje dcera,máme ho i na fotkách jak stavěli spolu sněhuláka,nebo se koupali v malém bazénku,obě sme ho obřečeli,ikdyž to bylo zlobidlo,přirostl nám k srdci,nechápu jak můžou lidi mít srde tohle dítěti udělat,jednou si ho vzali slíbili mu že ho budou milovat a pak se jim narodilo vlastní a šupem ho vrátili prostě to nikdy nepochopím..

jajkaz
24. říj 2009

Ahoky holky,
Paji, to je fakt nepochopitelné a smutné. My chceme adopci nezrušitelnou. I tak je pořád ve mě kapka naděje, že to vlastní jednou mít budeme 😉

Marci - dost mi to pomohlo při tom prvním potratu. Že jsou to andílci, mi řekla (možná jen na uklidnění) moje kamarádka. A prý, že když se jiné miminko usmívá ze spánku, tak si hraje právě s nějakým takovým andílkem. Jiné kamarádce se brzy po tom narodlia holčička. Když jsem ji viděla, jak krásně spinká a usmívá se při tom, tak jsem si vzpomněla na toho našeho broučka a bylo mi hezky, že není ztracený úplně. Jsem věřící a tahle představa mi moc pomohla... 🙂

Holky, neztrácejte naději... 🙂

marcajda
31. říj 2009

ahoj děvčata, tak jsem jela do fertimedu, doktor na mě huknul, že začneme stimulovat na IVF a já se zalekla. byli jsme domluveni za měsíc a on najednou, že není čas a pak mi nadal, že nemá přítel udělané genet. testy a to mě dorazilo. k čemu jsou nutné, když vyjdou špatně, tak přítele měnit nemíním a když mě vyšel špatný 14 chromozom, tak mi stejně neřekli jaký to má význam..tak jsme doma poseděli a rozhodli se, že to necháme v klidu do jara, třeba se to podaří samo..jak v to doufám už několik let. koupím opět nějaké vitamíny, pak ten kontryhelový čaj, jak tu děvčata chválí v diskuzi a budu každý měsíc vyhlížet.

dablikolik
1. lis 2009

Ahoj holky i já potratila dvakrát. Jednou jsem musela jít v 11tt, protože mimi bylo bez srdíčka a zastavil se vývin v 8tt. Bylo to po IVF. Podruhé jsem samovolně potratila na konci srpna bylo to moc brzo od první revize.

Nebojte se jít do IVF. Sice možná přiberete, bude náladové, ale za to to stojí. Nikdo vám nedá šanci, že se to povede, ale aspoň se něco děje.

oliras
autor
1. lis 2009

je ahojky holky já myslela že tu nikdo není co se snaží o otěhu po potratu tak mrzí mě že je nás víc a je pravda že po potratu jsem zjistila z okoli že se to dje hodně často protože známí chodili říkali taky se nám to stalo atd protě když ten problém nastane lidi se rozpovídají 🙂 takže hurá do snaženíčka atmáme co nejdřív miminko v náruči

marcajdo tak držím pěsti at IVF vyjde já byla dvakrát ted se snažím otěhu zase přirozeně když to šlo jednou musí to jít i podruhé 🙂

valentynkaa07
2. lis 2009

Ahoj holky, já jsem potratila ted v říjnu, sice to byl samovolný potrat, ale doktor to už stejně viděl skoro na revizi, protože se plod moc nevyvíjel, takže se budu moct snažit až po Novém roce. přesto bych se k vám chtěla přidat, dabliku, jak brzy od první revize jsi otěhotněla?

pajinka111
3. lis 2009

Dobré ránko všem,tak nějak poslední dobou zjištuji,že většina,které se o miminko snaží a touží po něm a povede sem ji konečně to vysněné štěstí,tak o toho broučka bohužel přicházejí,ty které miminko nechtěli a ani neplánovali ,ted chodí s bříškem,dokonce jedna uvažuje o tom že si mimi nenechá,kde je spravedlnost,proč to tak je.. ☹

valentynkaa07
3. lis 2009

Ahoj pajinko, bohužel je to tak trochu i můj případ , to co popisuješ, moje předchozí těhotenství nebyla nijak zvlášť chtěná, prostě to tak přišlo.....a teď když bych to chtěla, tak jsem se bála, že neotěhotním, což jsem otěhotněla, ale potratila jsem. Je to zvláštní a souhlasím, že nespravedlivé.

pajinka111
3. lis 2009

nevím včem to je..jestli člověk který na miminko myslí a bojí se oněj,vylučuje v těle něco špatného,narozdíl od těch co na to nemyslí a vlastně se nestresují,tak hned otěhotní a miminko roste jak z vody..
Nezbívá než věřit,že i nám se to jednou podaří..

marcajda
3. lis 2009

ahoj děvčata,Paji, minulý týden příšla sousedka mi povídat o tom, že je těhotná a dá to pryč. Co jsem ji na to měla říct,že? Ona ta malinká dušička už trpí jen tím, že na to potencionální mamka myslí.Je to těžké. Oni mají 5letou holčičku, pak 15měsíční.. hned bych ji řekla, že si to mimčo vezmu po narození, jenomže to nejde,tak jsem akorát byla hodně smutná a budu čekat, jaké bude jejich rozhodnutí.
Oli, já si dnes četla tvuj příběh a to jsem si poplakala. je to tak smutné a tak krásně jsi to dokázala napsat, uplně se mi taky vybavily moje slzy po prvním potratu. a to bylo jen ve 12 tydnu.ale ta hrozná bezmocnost a zklamání..a tehdy ani partner vedle mě, protože on dítko zrovna moc nechtěl..moc moc na tebe myslím!!
ale už veseleji, ivf jsem odložila a co dál.. a jela jsem k tetě a sestřenka má právě ukončený kurz cvičení Mojžíšové, tak jsme si spolu hned domluvily, že mě povede a už se tolik těším!! jejda, to zrníčko naděje opět klíčí 😀 😀ještě mi radila ať si udělám očistnou kůru se zeleným ješmenem, tak jsem koukala na internetu a píší o tom moc zajímavě, nevíte o tom něco?
Takže do konce měsíce dostavíme domek, teď jen maluji a natírám a maluji, a prosinec budu nabírat síly a asi pít ten ječmen 😝 a v lednu začneme s cvičením a třeba se do jara něco pohne..nejlépe v bříšku 😀
ahoj Vali, vítam tě tu. Tak se po Novém roce budeme snažit spolu, to mám radost.

pajinka111
4. lis 2009

ahojky-Psala mi mavin2 ,že mi Doporučuji čaj Gravozen (na plodnost) na www.vincour.cz - že po 2 měsících užívání byla těhotná,tak se pokusím,člověk se chytá všeho..

valentynkaa07
4. lis 2009

Dobré ráno, marci, dík za přivítání a koukala jsem, že ty máš v plánu IVF ? já to zkusím ještě jednou přirozenou cestou, při prvním těhu jsem nic nebrala, ted jsem začla brát listovku, jako taky bych do sebe nejradši nacpala kdeco, jen kdyby to pomohlo. Mám jedno dítko, dceru, je jí 15, takže za těch 15 let už tělu leccos chybí. 😒