icon

Ahoj holky,dnes jsem byla ze synem na 17 leté preventivce,a přeměřit a převážit 9 letého syna.

juliemichal
Dnes v 15:18

ahoj holky,dnes jsem byla ze synem na 17 leté preventivce,a přeměřit a převážit 9 letého syna.
Mates teda od ledna přibral v lednu měl 22,5kg a dnes 25,5kg,ale v lednu měřil 126cm a dnes taky ☹ docela se bojím,co si o tom myslíte?za půl roku nevyrostl ani o cm?mám už to někde začít řešit?kdysi byl v deseti precentilu a v lednu mi spadl na ten tří precentil.
nechala jsem si zvážit i Tobiáška a ten má v 5ti letech 22kg a 120cm
jinak David má v 17 letech 177cm a 72kg

další otázka kolik měří Vaší synové v 17 letech a kolik v 5ti letech? 🙂 🙂

klchudik
Dnes v 15:53

@juliemichal nás malej měří v 5 letech 122cm a váží 19kg

drep
Dnes v 16:05

Důležitý je, jal se mezi těmi percentily pohybuje. Pokud je obvykle na pátem, jednou se vyšvihl na desátý, ale jinak se drží okolo pátého, tak je to normální, vývoj nikdy úplně lineární. Jestli byl vždycky na desátém a najednou se propadl, tak to minimálně ostražitost zasluhuje.
Nicméně je potřeba taky ještě zohlednit chybu měření, pokud se v lednu maximálně natáhl podél měřidla, tak dneska stačí povolený kolena a bude mít o pár cm míň.
Co na to říká pediatr?

juliemichal
autor
Dnes v 16:09
@drep

Důležitý je, jal se mezi těmi percentily pohybuje. Pokud je obvykle na pátem, jednou se vyšvihl na desátý, ale jinak se drží okolo pátého, tak je to normální, vývoj nikdy úplně lineární. Jestli byl vždycky na desátém a najednou se propadl, tak to minimálně ostražitost zasluhuje.
Nicméně je potřeba taky ještě zohlednit chybu měření, pokud se v lednu maximálně natáhl podél měřidla, tak dneska stačí povolený kolena a bude mít o pár cm míň.
Co na to říká pediatr?

@drep on se právě od narození držel na deseti precentilu,spadl mi na tří precentil teprve teď v lednu :-O pediatrička tam byla dnes nová,ale jí se nezdá,že je na tří precentilu a,že bude psát naší pediatričce co nás zná od malička email a,že se mi má ozvat,ale,že je pro aby jsme navštívili endokrinologii 😲
ale paní doktorka se doteď neozvala,takže vůbec netuším,ale bojím se 😲 v 7 letech měl 116cm

juliemichal
autor
Dnes v 16:09
@klchudik

@juliemichal nás malej měří v 5 letech 122cm a váží 19kg

@klchudik tak to je taky obřík 🙂

barmil
Dnes v 16:46

@juliemichal syn má před 6.narozeninami 23,6kg a 120cm.

miksar
Dnes v 17:38

@juliemichal starší syn 17 let měří 183 a váží 82 kg, je hodně osvalený, denně sportuje a je v posilovně, před pár lety měl období, kdy taky nerostl, v růstové křivce se dokonce propadl a MUDr. ho radši poslala na endokrinologii, tam bylo vše ok, má to dědičné, muž taky dlouho nerostl a teď má 186 cm

juliemichal
autor
Dnes v 17:43
@miksar

@juliemichal starší syn 17 let měří 183 a váží 82 kg, je hodně osvalený, denně sportuje a je v posilovně, před pár lety měl období, kdy taky nerostl, v růstové křivce se dokonce propadl a MUDr. ho radši poslala na endokrinologii, tam bylo vše ok, má to dědičné, muž taky dlouho nerostl a teď má 186 cm

@miksar právě,že i mateo se mi propadl v křivce,chci ho objednat na endokrinologii ať vím co a jak,není přece normální aby ho za chvíli přerostl jeho 5ti lety bráška 😭😭

petulkadodo
Dnes v 20:01

@juliemichal Můj syn měl na 5leté prohlídce 112 cm a 16 kg. Za měsíc bude mít 6 a teď má asi 118 cm a 18 kg. Roste skokově. Na těch 112 stál určitě půl roku, i měl stejnou velikost nohy a pak vyrostl během 2 měsíců. Výšku a váhu tvého nejstaršího syna má můj manžel ve 40. Tam už je to hodně o genetice, jak jsou vysocí rodiče. Někdo má v tom věku 160 cm a někdo 2 metry 🤷‍♀️