Bratr. Vykašlat se na něj?

27. lis 2022

Tahle diskuze je spíš o vypovídání než o radě.
Mám bratra, staršího o 5 let. Rozdíly mezi námi byly patrné od dětství. Já byla ta citlivější, když jsem si mohla koupit sladkosti (ze svých penízků), tak jsem myslela i na bratra. On byl zase ten drsnější, nechtěl si se mnou hrát, a když už, muselo být po jeho. Že by mi koupil třeba žvýkačku, o tom jsem si mohla jen nechat zdát. Ale ještě to ušlo. V dospělosti jako by ztratil rozum, a začal být arogantní blbec. Arogantní nejen ke mě, ale i k rodičům. Díval se na nás s opovržením, jen viděl sám sebe. On je velký borec, a my nic. Mě to mrzelo, ale nevídali jsme se, když jsem věděla že přijde k rodičům, radši jsem se mu vyhýbala, než abych poslouchala jeho povrchní žvásty a nadřazenost. Vůbec jsme si nerozumněli. Čas plynul, on se oženil, já vdala. Když se mi narodilo dítě, chtěla jsem nějak vztahy opravit, řekla jsem si že už jsme oba starší, že třeba dostal rozum, a chtěla jsem také pro svoje dítě strejdu. Začala jsem s ním víc komunikovat, domlouvala jsem se s rodiči abysme se u nich potkali atd. Nabízela jsem mu jestli nechce jít se mnou a s kočárkem na procházku, že by si svoji neteř mohl povozit. Ale od něj žádná zpětná vazba, nezájem, moc toho se mnou nenamluvil. Ani své neteři nepopřál k narozeninám. Pokračování v další zprávě

merope
27. lis 2022

Proč se chceš vypovídat a kouskuješ to po pidičástech?

autor
27. lis 2022

Když měl svátek nebo narozeniny, koupila jsem mu jako pozornost bonboniéru, k Vánocům dárky pro něj i jeho rodinu. Jak už jsem psala, narozeniny nebo svátek své neteře úplně zazdil, a mě jen popřál v chladné sms. Loni jsme od něj teda k Vánocům dostali dárky, ale. Letos jsme se přes léto víc stýkali i s rodiči, ale bylo to takové pořád chladné, vřelejší vztah má s úplně cizími lidmi. Když se vykašlal zase na svátky i narozeniny moje i mé dcery, tak jsem u rodičů nadhodila jestli mu mám vůbec kupovat dárky k Vánocům. Oni se pak u něj o tom zmínili, a on si prý oddechl, že to tak bude lepší abysme si nic nedávali. Navíc mi dělá naschvály se Štědrým dnem, vždycky bylo pravidlo že jsme si rodiče rozdělili, jedni jsme je měli od 16.-19, a druzí od 19. do noci. Letos si ale dupnul že je bude mít od 18. do nevím kolik, a přes to nejede vlak. Snažím se mu vysvětlit že nemůžu tahat malé dítě k našim pak někde v noci, ale jeho to nezajímá. A rodiče mi pořád jen říkají že se to nějak vymyslí, oni znají jeho arogantní povahu, a jsou rádi že je vůbec na Štědrý den chce, nedokážou se mu postavit. Skáčou tak jak on píská, i když si na to potom stěžují.
A mě je smutno, chtěla jsem abysme měli dobré vztahy, ale on zájem nemá. Myslíte že se mám přestat snažit a vykašlat se na něj? Je mi ale divné, že on sám svoje dítě nemá, tak proč se alespoň ke své neteři nechová jinak?

autor
27. lis 2022

@merope Protože píšu na mobilu a pak dál už nevidím co píšu

merope
27. lis 2022

Když to píšeš takhle do příspěvku, je to ok, já se děsila, že to dáš jako novou diskuzi 🙂

rotkapchen
27. lis 2022

Muj názor: zaměř svoji energii tam, kde o ni stojí. Tvoje dítě, tvuj muž, rodiče. Takhle se akorát nechavas ponižovat a on si s Tebou vytira podlahu. Přestala bych se jim zabývat. Pokud bych ho potkala u rodičů, chovala bych se k němu slušně, ale nic víc.

bara88
27. lis 2022

Tak to je těžko.ty ses mu taky vyhýbal a tak to asi dělá i on. A jako popravdě dárky na vánoce?já si že ségrou taky nedáváme ani synovci, nějak nechápu důvod proč si mezi sebou měnit ponožky, kosmetiku nebo další kraviny,důležité je se sejít

bara88
27. lis 2022

Jinak, vánoce můžete s rodiči oslavit i jiný den než 24ho né?

hankaviki
27. lis 2022

Pokud je bratr označován za arogantního, tak autorka mi přijde jako věčně nespokojená, hlavně tedy s bratrem a se vším, co ne/udělal. A to vnucování vození kočáru už vůbec nechápu..

vineta
27. lis 2022

Tak jste se nestýkali a on očividně o to nemá moc zájem ani dál, respektive vidí se s tebou občas, asi mu to stačí… proč by dítě na tom mělo něco moc měnit? Upřímně neznám moc lidí (kromě babiček), co by šli nadšeně vozit kočár s miminem. Štědrý večer si teda můžete s rodičema dát od 15 do 18, ta jedna hodina snad nehraje takovou roli, ne?

vikinkav
27. lis 2022

Ja nevim, nekdo na to proste neni, nezajima ho cas s rodinou (mozna s rodici ano, to nevim), ale ostatni cleny asi nevyhledava a nepotrebuje. Je to pro nekoho mizna zvlastni, mozna ne, ale asi bych to akceptovala. Ja mam se segrou fajn vztah, ale kocarky a mimina ji zas tak neberou, vozeni bych ji nikdy nenabizela, zije si svuj zivot se svymi prateli a to je za me v poradku. Rozhodne po ni nevyzaduju zadne darky, to tedy po nikom. Dary nejsou povinnost, mozna je to pozornost, ale je na kazdem koho chce obdarovat a proc. Ja darek dam kdyz chci ale neocekavam reciprocitu, davam je ze sve vule.
Pokud se chova arogantne a chladne tak bych s nim taky cas nevyhledavala 🤷‍♀️

autor
27. lis 2022

@bara88 To ano, ale nechci plést dceři hlavu tím že bude Ježíšek dva dny. A zase moji rodiče chtějí vidět její rozzářená očka u stromečku.

bereni
27. lis 2022

A proc se mu furt cpes, kdyz nema zajem. Nemel ho nikdy a nema ani ted, tady neni co spravovat💁‍♀️ a to ze ho neter nezajima muze znamena klidne to, ze ani deti nechteji, ne pro kazdyho je dite stredobod vesmiru… anebo se treba dlouho snazi a nic a tohle mu nemusi byt prijemne. Soustred se na svoji rodinu, dceru a manzela. Co se tyce Stedreho dne, rekni holt vasim, ze bud dopredu reknou kdy prijdou, protoze je dcera mala a nemuze byt vzhuru do noci, nebo se domluvte na 25.12., co je na tom spatne?

hankaviki
27. lis 2022

A to s tím štědrým dnem je taky jen zbytečná rozepře. Rozdíl jen 1 hodiny oproti minulým rokům, takže udělat odpoledne s prarodiči u vás a od 18.hodiny ať jdou k bratrovi. No problém.

jjasmina
27. lis 2022

A proto se ani já nestykam se svým bratrem a za mě je to tak prostě lepší no.. Hele domluvila bych si jiný den prostě. My třeba 24. Jen já, manžel, naše malá, 25. Tchanovci a 26. Moje mamka a teda je to nej. S bratrem se stýkat nechci a nebudu, mamka to respektuje.

autor
27. lis 2022

@hankaviki Oni s námi ale chtějí i jíst. A večeře je po setmění, tak do nějakých 17.30 to nejde stíhat i s dárky. No nechám to na rodičích ať si to rozhodnou.

hankaviki
27. lis 2022

Ted je 16:20 a venku je už dost tma, fakt hledáš výmluvy..

autor
27. lis 2022

@jjasmina A ty se s ním nestýkáš že má blbou povahu, nebo jste si něco udělali? Já bratrovi nikdy neublížila, a proto to nechápu. Ale můj bratr se nechce moc stýkat ani s rodiči, se mu musí většinou vnutit.

autor
27. lis 2022

@hankaviki U nás ještě tma není, a myslíš že jde za hodinu stihnout jídlo i s dárky jo?

bara88
27. lis 2022

A ty ji snad nemůžeš říct že to tam u ní Ježíšek nechal a jit tam druhy den? Bože, takové starosti

bara88
27. lis 2022

U nás už je taky tma .kde to bydlíš že máte ještě světlo?moc se bratrovi nedivím teda🙂

autor
27. lis 2022

@bara88 A když ale i moji rodiče s námi chtějí být na štědrý večer?

jeyre
27. lis 2022

Nemůžeš nikoho donutit aby měl rád tebe nebo tvé dítě, pro tebe s jejím narozením změnil celý svět, pro něj nic, proč by měl cokoliv měnit? Pokud teda nejde rodiče pozvat na jindy, tak bych jim oznámila,kdy u Vás začíná večeře a ať se oni rozhodnou, jak to udělají. Přece nejsou nějací plyšáci, které si předáváte, mají vlastní vůli a rozum...

autor
27. lis 2022

@bara88 U Hk. Stmívá se, ale ještě světlo je.

bara88
27. lis 2022

A proč se mu teda vnucujete? Neřekne o něm hezkého slova ale dárky by sis s ním dávala a scházela se s nim

bara88
27. lis 2022

Nejsou to pouliční lampy?🙂

autor
27. lis 2022

@bara88 Jednou je to můj bratr a chtěla jsem abysme byli rodina. To je vše. On má jiný styl života, já taky, ale to není důvod abysme se neměli rádi.

bara88
27. lis 2022

A tak proč ses mu vyhybala do té doby co si neměla dítě?

autor
27. lis 2022

@bara88 Protože se mi nechtělo poslouchat jeho nadřazené řeči, když byl schopný i vlastní rodiče urazit, zesměšnit. Čekala jsem, že se třeba změnil.

bara88
27. lis 2022

A tak třeba se nechce poslouchat jemu tvoje řeči

bubbi
27. lis 2022

Já myslím, že nemáš šanci to změnit, protože to by musel chtít hlavně on a sama vidíš, že nemá zájem. Je to smutné, ale na tvém místě bych se s tím smířila a neplýtvala dál energií. (mám podobného tchána a taky už jsem to vzdala)