Kdy začíná růst břicho u druhého těhotenství?

23. led 2022

Dobry vecer 🙂
Je mozne, ze v desatem, jedenactem tydnu uz je mi nepohodlne dopnout dziny? Jeste tri tydny do screeningu, po kterem chceme oznamit novinu rodinam, ale ja uz bych nejradsi uz zila jen v tehotenskych leginach.
S prvnim ditetem sem behala v normalnim obleceni strasne dlouho a ted mi je uzasne nepohodlne.

sirinfirst
23. led 2022

Jo, to znam

aselluska
23. led 2022

Je, i dřív. Měla jsem pocit, že to bylo vidět hned. I manžel se smál, že tohle neschováme. Klidně těhotenský nos. Nikdo to nepozná, když ti nebude koukat vyvýšený pás.

autor
23. led 2022

@aselluska no prave ze pozna. Vlastnim dvoje kalhoty, takze kdyz vytahnu neco noveho, tak hned budou dotazy. A stejnak u prvniho mi i tehotenske dziny byly tim nizkym pasem desne nepohodlne, tak jsem nosila leginy a saty. Holt to musim resit zatim gumickou v knoflikovy dirce, ale teda zadna hitparada to neni.

aselluska
23. led 2022

To jsou všichni takový Colombové 😂 tchýně mě potěšila větou: ty jsi přibrala viď? Příjemný 😏

petradt1986
24. led 2022

U prvniho vykouklo snad az tak 4-5 mesic. Těhotenské kalhoty jsem nosila az od 6 mesice. U druheho vyskocilo ve 2mesici.A nyni u třetího to je venku hned.. To neschovam i kdybych chtela.

K te tchyni
@aselluska moje tchyne ta jede same diety porad. A porad je stejna. 😅Nedavno prijela po pul roce a jeji prvni bylo, jestli necekame. Ze mam kulate bříško. (V te dobe fakt jeste ne). Jen co prijela hned me nasrala. Byli jsme po grilovani, ja prezrana a nafouknuta jak balon a ona do me ještě takhle jela. 🔥😄. Že takhle mi to sluší víc, ze jsem hezky oplacana a tak. No take dost prijemne😀😀

swan42
24. led 2022

Jo, je to videt okamzite 🤷

pettrus1210
24. led 2022

U prvního břicho vykouklo až někdy 5-6 měsíc, teď ho mám snad od zacatku;) jsem 13tt a mám regulérní pupek, aspoň, že je zima, v létě nevím jak bych to utajila

autor
24. led 2022

My chceme s oznamovanim prave urcite cekat az po screeningu. U prvniho nas hnali na genetiku na dalsi testy, tak chceme urcite pockat, ze bude vse v poradku, nez to vytroubime.

pettrus1210
25. led 2022

Také jsme to oznámili až ted po screeningu, děkuji za letošní módu obrovských svetru🙂 ty mi od vánoc zachranovaly

lotosek
25. led 2022

Od 8tt se mi vyloženě vyklenul žaludek, což nechápu, když mimino je ještě v tu dobu úplně dole. Zachraňovala mne móda volných šatů a vlajících cardiganů. U druhého to vyskočí hrozně brzo, ale tak brzo jsem to nečekala.

bigbig
25. led 2022

Vim že ve 12tt jsem měla - 1kg, nic na mě vidět nebylo, ale některé kalhoty už mě v pase byly nepříjemný.

pipi_puncocha
25. led 2022

Čekám druhé dítě, aktuálně jsem 18tt, nepřibrala jsem vůbec nic, ale břicho mám už nezaměnitelné. Čekali jsme s oznámením do screeningu, na který jsem byla až 14tt, a myslela jsem, že to fakt neutajíme. Šlo to vidět hrozně brzy.

shemain
26. led 2022

u prvního jsem to dlouho schovávala - i když neúmyslně, termín jsem měla v prosinci, takže svetry/mikiny... Pak se v prosinci oteplilo, já mikinku rozepla a tam najednou bylo vidět, že mám fakt +23kg 😝
U druhého je to jiná jízda. Místo nevolností jsem měla vlčí hlad (každé dvě hodiny jsem musela sníst plnohodnotné jídlo, jinak mi bylo mdlo a na zvracení - krom toho že jsem za měsíc naskočila +5kg to taky leze do peněz a víš co? Nikdo tě nelituje, protože ty přece nezvracíš, že jo... Výborná věc, si v deset večer dát svačinu a ve dvě ráno se vzbudit s pocitem, že jsem tři dny nejedla a asi omdlím z hladu ). I díky tomu jsem už někdy v 7tt vypadala jako v 7měsíci. Pak se to srovnalo a teď (16tt) si váhu držím pořád, naštěstí. A jak nesnáším reklamy, tak mi hodně pomohly legíny Lelosi. Tam se to všechno vešlo a když se přes to hodil svetr, nepoznal to nikdo. Ale i tak jsem se k těhotenským kalhotám musela uchýlit už hodně dlouho před screeningem, v práci sedím a moje kalhoty jsem poměrně rychle začala nenávidět.
Takže ano, u druhého je to jiné. Větší. Všechno.
Teda alespoň u mě.

gujduska
26. led 2022

Jako ja jsem 28.tyden a mam pocit ze neprojdu dvěma za chvilku, jak píšeš 9-11tyden už sem shanela těhu oblečení, takže u druheho těhu to bříško leze ven hned.

j83
26. led 2022

Jj, je to tak, na Vánoce jsem si kupovala plizovany top (cca 9.tyden), móda nám letos přeje. Jinak volné košile přes leginy, nebo košile zastrčená do nízkých džín to jistila. Taky jsme čekali na výsledky. Naštěstí jsem tenhle styl nosila před prvním těhotenstvím a se začátkem druhého jsem přestala kojit, takže jsem případný postřehy odbyla tím 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru