Knihy. Máte tip o minulých životech nebo duchařské příběhy?

klokanka31
23. kvě 2022

Nemáte tip na nějakou dobrou knížku o minulých životech (příběhy lidí) nebo příběhy o zážitcích s duchy (něco ve stylu Duchařské příběhy) ?

lilianapul30
23. kvě 2022

📍

veru181
24. kvě 2022

Se skutečnými příběhy neporadím, ale Barbara Erskinová píše na tohle téma výborně romány - sice smyšlené, ale má tu problematiku hodně dobře nastudovanou 🙂

levandule_k
24. kvě 2022

Kim Russo - Šťastné médium, umí komunikovat s duchy, je tam její životní příběh, jak ji to v dětství děsilo, jak se s tím učila pracovat, pár příběhů klientů, cesta jak rozvíjet svoje schopnosti.

Mně se líbily knížky od Roberta Schwarze Odvážné plány duší a Tvořivé plány duší. Některé naše zážitky si plánujeme již před narozením a pomocí média dokáže nahlédnout do toho období rozebírá tam témata jako znásilnění, duševní choroba, opatrování, homosexualita, sebevražda, chudba.

Renata Šťastná - Markýza duchů - česká autorka. Příběhy duší, které se tady trochu zasekly a pomohla jim jít zpět do světla.

levandule_k
24. kvě 2022

Ještě mám v seznamu knížky od Michaela Newtona, co se chystám přečíst (O duších, Cesty duší - smrt a zrození atd.), Newton pracuje jako hypnoterapeut, s klienty řeší různé problémy, minulé životy, v hypnóze se jich ptal, jak to vypadá v období mezi životy, pak o tom psal knížky)

ckocka
24. kvě 2022

Mám rozečteno Dcery jezera od Wendy Webb. Byť na tento žánr moc nejsem, je to čtivé a zatím napínavé.

klokanka31
autor
24. kvě 2022

@levandule_k Ta knížka Markýza duchů vypadá skvěle, jsem si ji hned objednala, děkuju za tip 😊

petramana
24. kvě 2022

@levandule_k jak ti lide tedy popisovali to obdobi mezi zivoty? dost me to zajima ted od doby, kdy mi zemrel blizky a po stare zname poslal vzkaz po smrti

levandule_k
25. kvě 2022

@petramana Nejpodrobněji to bude asi popsané v knížce O Duších od Newtona, ale tu jsem ještě nečetla na tu se chystám.
Ale co jsem zaznamenala v jiných knížkách (Od Roberta Schwarze, střípky i od Cyndi Dale), pokud má duše nějaký problém, je zraněná, např. třeba trpí depresemi, spáchá sebevraždu, tak jde na místo, kde se musí zotavit. Má k dispozici duchovní rádce. Duše na svém problému pracuje, učí se, až trochu postoupí pomáhá ostatním se stejným problémem. Někdy se může stát sama duchovním průvodcem jiného člověka. (Každý máme nějakého.)
Pokud odešel nějak normálně pravděpodobně se tvůj blízký připojil ke své duchovní rovině. Tráví spolu čas a učí se od sebe navzájem, předávají si zkušenosti, co se naučili. Místo nějak nebylo detailně popsáno, ale bylo popsáno jako hezké a světlé.
Na druhé straně (astrální sféře) se rozpouští osobní vztahy jako manžel, matka dcera atd., ale láska mezi dušemi přetrvává. Láska je nejsilnější emoce. Duše je bezpohlavní. Až nadejde čas, duše si začne plánovat svůj život, svoje životní lekce, zážitky a koho potká. (Někdy je další inkarnace rychlá, někdy si duše dává na čas.) Duše s tím souhlasí, všechny zážitky jsou dobrovolné i ty bolestné. Duše chce zakusit realitu a poznat i temnou stranu, aby se mohla uzdravit, proto si třeba někdo volí násilnicky vztah. (Tohle se asi trochu blbě popisuje, když je o tom celá knížka. Učíme se pomocí protikladů). Vybírá si plášť osobnosti, místo a čas, kde se narodí. Před narozením se duši mažou vzpomínky na předchozí život, aby si ho tady prožila nezatížena, i když přetrvávají určité pocity. Např. někdo má fobii z hadů, může to být proto, že v minulém životě ho nebo někoho blízkého uštkl jedovatý had a on pak umřel. Duše si nepamatuje konkrétní zážitek, ale zůstane strach z hadů. Také nemusí pokud se s tím daná duše vyrovná a nezpůsobí si trauma z toho zážitku.
Život ve hmotě tj. tady na planetě Zemi je poměrně obtížný, každá duše, která se sem rozhodne inkarnovat je obdivována jinými dušemi za svou odvahu. Ve vesmíru jsou i jiné planety, kam se můžeme narodit.
Pokud duše spáchá sebevraždu, umře ve válce, při nehodě atp. může se stát, že má problém s tím uvědomit si, že fyzické tělo je mrtvé. Stejně tak může duši na Zemi poutat nevyřešený spor, strach o majetek.
Naši blízcí s námi můžou vést rozhovor v našich snech, můžeš dostat zprávu při meditaci, nebo jen najednou víš, že to víš.
Je normální truchlit za našimi blízkými, ale pokud je máš mentálně problém pustit, tak je držíš tady a oni nemohou dál, a to je vysiluje. Pokud tě žal pohltí natolik může se stát, že se k tobě nedostanou i když by ti chtěli něco říct.
Mně ani tak nepřijde důležité jak to vypadá na hoře, ale spíš, proč se nám děje, co se nám děje. Zajímá mě, jak nás ovlivňují minulé zážitky, co je naším cílem tady, proč zrovna já prožívám tyto lekce.

Asi je to trochu chaotické, ale snažila jsem se vypíchnout to hlavní.

Podělíš se o svůj zážitek? Pokud je to moc osobní, tak třeba aspoň do sz.

petramana
25. kvě 2022