Našla jsem si přítele a dcera to nezvládá. Mám se rozejít, nebo co mám dělat? 😔

3. říj 2022

Ahoj holky s dcerkou žiji od narození sama (jsou ji 2 roky), ale našla jsem si po dlouhé době přítele. Jsem s ním opravdu šťastná, malou zbožňuje, hraje si s ní, dělá co ji na očích vidí, ona k nikomu nejde hned na poprvé, ale k němu hned šla co ho poprvé viděla, pusu mu dala, plácne si s ním.. ale chceme být spolu častěji, tudíž tu spal a od toho je kámen úrazu.
Malá spí na prsu se mnou v posteli, vždycky celou noc, co tu spal, tak absolutně nemůže spát. Ona je vedle mě a on taky, prostě jsem uprostřed a jí to vadí.
Nemůže mě ani pohladit, začne vyvádět, kope, řve..
Včera třeba co přišel byla nalepená jenom na mně, když se ke mně přiblížil, začala do něj kopat a řvát, dokonce tak hystericky až se pozvracela.😔
Když odejde je úplně vyměněná, hodná a spinká.
Já vůbec nevím co dělat.
Řešila jsem to s kamarádkou, měla to podobné a prý se nechce dělit, ale že ji musím nějak naučit, že jinak budu do konce života sama. Prý to chce čas, nevím no.. jsem bezradná, tak se máme rádi, ale první místo je pro mě malá, tudíž jsem schopná to kvůli ní ukončit, ale moc si přeji být šťastná.
Prý si hlídá svoje teritorium.. včera se v noci vzbudila a koukala jestli u nás neleží, takže samozřejmě řev.. jakmile u nás není, naprosto v pohodě.. achjo 😔
Jinak se známe už přes 10 let… takže o sobě víme všechno, začali jsme jako přátelé, skončili jako partneři a nevím jestli to neukončit..

Poradíte mi prosím, máte zkušenost?
Děkuji 🍀

jola777
3. říj 2022

Ahoj, kamarádka má pravdu, chce to čas. Jsi s ní od miminka sama, je zvyklá že tě má jen sama pro sebe. Musí si zvyknout. Rozchod je podle mě blbost, musíš myslet i na sebe. Přeji hodně štěstí ať je brzy vše v klidu a pohodě. 🍀

zlataberta
3. říj 2022

Mysli i na sebe, zkuste ještě vydržet....🍀

irmamala
3. říj 2022

Tak to je mazec, to teda vůbec nezávidím. Pokud za to přítel stojí, tak bych vztah neukončovala, protože pak opravdu můžeš zůstat sama. Chápu, že dcera je na prvním místě, ale to, že chceš mít partnera, z tebe nedělá špatnou matku. Je maličká, nevěřím, že by se s novou situací nesžila. Dej tomu čas. A pokud se chová až takhle agresivně, tak bych ale klidně rázněji zakročila. To by si neměla dovolit k nikomu. Nesmíš jí vnímat jako chudáčka, nebo si fakt vedle sebe vychováš malého teroristu.

autor
3. říj 2022

@irmamala Holky mockrát vám děkuji. 😊🍀
Stojí mi za to a chci být šťastná, jen nechci aby ona trpěla..
Nejhorší je ta noc.. to se k němu nemůžu ani otočit, protože mě pevně drží za ruku abych byla u ní a nedej bože kdybych se otočila, to začne kašlat, dusit se a řvát.. takže jsem z toho strašně špatná… kolikrát jsem ji to řekla i hezky a kolikrát na ní vylítla, že toho uz mám dost. 😔

konidana
3. říj 2022

Jednoduše žárlí. Asi to chce nějak pomalu zvykat, musíte spát všichni spolu?

autor
3. říj 2022

@konidana No nevím kde by spal, ona nechce být v postýlce, spí se mnou v posteli.. tak když je celý den v práci a přijde večer, tak nechci aby spal vedle

autor
3. říj 2022

@konidana Jinak teď tu byl 4 dny, dnes tu nebude a možná celý týden, řekla jsem, že asi to chce čas, ale zvykla jsem si na něj, že nejsem sama furt a prostě jsem taková špatná..

konidana
3. říj 2022

určitě bych furt dokola malé opakovala jak ji máš ráda, ale že prostě máš i přítele. Mluv s ní, mluv o něm, časem by si to mělo sednout...

jjasmina
3. říj 2022

Hele chce to čas, jsou jí 2r a zvykne si a věř, že 2r jsou lepší než 12, to je teprve boj

sinicka
3. říj 2022

Uspat malou, dát do postýlky.. jestli ji chces jeste kojit tak je to asi jinak i nemyslitelne.. za mě osobne jsou 2 roky uz dost, ale zas prestat kojit, novy clen rodiny, samostatne spani.. bylo by toho na ni asi moc.. at si postupne zvyka na svuj prostor v posteli..

irmamala
3. říj 2022

Já bych dceru začala zvykat spát v postýlce když tam přítel není, aby to nevnímala, jakože kvůli němu o tebe přichází. Nebude to sice za pár dní vyřešené, ale jestli za to přítel stojí, bude trpělivý. Ty nemáš možnost hlídání přes noc, abyste si to zatím alespoň trochu vynahradili?

malytlustyhroch
3. říj 2022

V jen trochu mensi mire mi takove sceny ve stejnem veku delal mladsi syn, a to s nami manzel zije celou dobu, s detmi si hraje,deti si s nim rozumi. Ale proste syn vsechno proziva dramaticky a nespokojenost si nenecha pro sebe, takze zarlivych scen synovych bylo mezi 2-3 rokem fakt dost. Takze jasne je to pro ni nove, narocne atd. ale taky je to trochu proste vekem.

levandule_k
3. říj 2022

Pokud je to fajn chlap, byla by škoda se rozcházet. Jinak bych příteli vysvětlila, že teď to bude náročné a budeme malou zvykat postupně. Týden je docela dlouhá pauza.
Nemohl by přítel spát třeba ve vedlejší místnosti a časem s Vámi v posteli.
Jinak dělala bych to jak @konida mluvila s ní, opakovala ji, že ji mám ráda a mám ráda i přítele a i když tady teď s námi bydlí, pořád je moje holčička a mám ji stejně ráda. Jet to pořád dokola jak zaseknutá gramofonová deska.

sorboni30
3. říj 2022

Rada je ucit ji spat v postýlce..pak v pokojicku..jinak ji budes mit v posteli do puberty a přítel casem sam odejde. Mam pritele, ktery ma dceru z predesleho vztahu. Seznamili jsme se kdyz byly male 2 roky. Byla zlatá, vse uzasne, spala s nami v posteli, kdyz jsme ji meli na vikend,ale pak zacala zarlit kdyz se ke me nastěhoval, zacala si vynucovat, ze bude spat s tatinkem v posteli at jdu pryc. Rekla jsem, ze nebudu chodit ze své vlastni postele..obzvláště těhotná, tak jsme ji presunuli k mym synum do dětského pokoje.. Od te doby (ma skoro 6 let) spi s klukama 7 a pul let) v pokoji. Je to dano i tim, ze jeji matka s ni spi stale v posteli a nedala ji do pokoje.. nema pritele. Takze mladá si obcas rve, ze chce spat s tatkou, ze k nam nepojede pokud s ni spat nebude..ale protoze mame nyni 7 mesicni holcicku, nejde to. Takze je s klukama v pokoji a vse funfuje jak ma. Zkousela ho vydirat..ale neproslo to. Kluky jsem nenechavala spavat v posteli, s dvojcaty to ani neslo. Spali v postylce a pak od 3 let v pokojicku s hrajicimi nebesy. U tebe bych volila pomalicku krok za krokem..ucit ji na postylku. Pak presun do pokojicku. Potřebuješ taky partnera a kdyby se vam casem zdařilo dalsi miminko, musela by u vas byt radikálnější zmena. Takto mate cas pomalu vse postupně ucit..U nas je ted horsi, že mlada zarli na miminko. Kluci miminko zboznuji, ale mladá je zla, nadava na ni tak musime vic hlidat

zet83
3. říj 2022

Já měla možnost toto řešit, až když dcerce bylo 9. Také žárlila, byla zvyklá mě mít pro sebe. Komedie byli taky, ikdyž už s uplně diametrálně jiným rozumem.
Určitě se nerozcházej, když za to ten člověk stojí. Časem to přejde, zvykne si i na něj. Říkej si, že malá Ti jednou odejde (vím, je to za dlouho) a ty pak budeš sama, nešťastná..

baileyssska
3. říj 2022

Mě trochu fascinuje, že se takhle necháte terorizovat od malého dítěte. Nemyslím to ve zlém, aby to nebylo pochopeno špatně 🙏🏻.
Určitě jsou možnosti, jak tuto situaci vyřešit a vy hned přemýšlíte nad rozchodem. Jen se nesmíte bát něco změnit, malá ve vlastní postýlce/pokoji určitě trpět nebude. To byste byla opravdu hodně dlouho bez chlapa 😩. Určitě bych naučila, jak se radilo výše, malou spinkat ve svojí postýlce a nejdřív to zkoušet, když tam zrovna nebude přítel. Pak postupně ve vlastním pokojíčku.

ninive211
3. říj 2022

Souhlasím s výše uvedeným, rozchod, pokud je vztah jinak funkční, kvůli tomuto je blbost, nechat si od dítěte organizovat život. Brala bych to jako příležitost malou osamostatnit a naučit ji spát v pokojíčku, pokud je ještě kojená, tak je to taky příležitost pro odstav. Ale ideálně teda s tím začít, když tu přítel nebude spát a prostě z toho udělat normu (co se týče spaní přítele u vás, to bych na chcvilku odložila a soustředila se nejdřív na naučení malé spaní ve vlastní postýlce...aby isi to nespojovala jen s tím že s tebou nespí proto, protože přítel).
její reakce je v podstatě pochopitelná, ale opravdu takto malé dítě bych nenechala organizovat si život.

inssomnia
3. říj 2022

3letá dcerka mi zatápí kvůli těhotenství. Odstavila jsem ji v druhém trimestru, kopala mi do břicha, vztekala se, teď mě pořád posílá pryč... No mimino kvůli tomu do babyboxu nedám 🙂
Bude si to muset nějak sednout. Z postele ji ale kvůli miminu vyhazovat nebudu, i když netuším, jak se všichni poskládáme. Sama jsem spala s našima do pěti a v pokoji jsem se bála. Každý to má jinak, určitě to jde s i bez společné postele, odstavu atd. Ale určitě bych se kvůli tomu nerozcházela s dobrým partnerem 🙂 přeji sílu.

izz76
3. říj 2022

Pokud ten chlap za to stojí a vydrží to,vztah bych neukoncovala. Zároveň by pro mě,ale bylo dítě na prvním místě a určitě bych nedělala změny kvůli příteli. Pokud chceš něco na spánku dítěte měnit,tak kvůli sobě,že by jsi to chtěla změnit i kdyby přítel nebyl. Jinak mě přijde normální,že se dvouleté dítě kojí a že spíte společně,taky jsem to tak měla. Být já v té situaci,uspim dítě a pak se v obýváku věnuju přítelovi,tam bych ho pak nechala i spát,zatím. Než si malá na něj zvykne,postupně by možná mohli třeba spolu dělat něco sami,jít na hřiště bez tebe atd. Dvouleté dítě rychle zapomene na dobu kdy jste byly jen vy dvě. Žárlit umí děti i na vlastní tatínky,dceři taky v určitém věku vadilo když mi manžel dal pusu nebo obejmul,hned ho odstrkovala. Pak zase bylo období kdy se dožadovala,že musí pusu dát nejdřív ji a pak teprve mě😃

autor
3. říj 2022

@izz76 Holky moc děkuji za tak hezké reakce 😊🍀
Už jsme si to řekli, že to bude těžší, ale že to zvládneme… nejhorší je, že i když je tady třeba přes den, tak je nalepená na mně a jde se mnou i na wc, do sprchy.. furt někam..
Postylku jsem zkoušela, naposledy před týdnem a pokaždé si vyřvala horečku😭
Tak nevím jak ji to naučit… čtu, hladím, nechávám samotnou, fakt jsem zkusila vše 😔

inssomnia
3. říj 2022

Prostě vydržet... u nás nějaká drezura nemá smysl, moje dcera má svoji hlavu a já si hodně vybírám, o co mi s ní stojí za to bojovat a nad co se povznést...
Ono ji to ocáskování nebude držet věčně, taky jsme si ho před rokem užili oba nad hlavu a to nebyly doma žádné změny, je to i tím věkem.
Jestli přítele i malou v té posteli chceš mít, tak vydrž krizové období a malá si zvykne. Bude to rodeo, ale stejně tak budeš řešit odstav, nástup do školky....

autor
3. říj 2022

@inssomnia Děkuji mockrát ❤️😇

vineta
3. říj 2022

Tak já si naopak myslím, že přidat k novému člověku v domácnosti ještě odstavení a odložení dcery do vlastní postele není dobrá cesta. Rozhodně není na místě se s přítelem rozejít, ale taky podle mě není cesta dítě najednou od sebe “odstrčit”. Změny by měly být postupné, je ještě malinká, zvyklá jen na tebe, je jasný, že má strach z nové situace, separací jí tak akorát ještě víc znejistíš. Já bych na to šla spíš postupně tak, že přítel by nejdřív spal v domácnosti, ale ne v posteli, aby si zvykla na jeho přítomnost, ale aby viděla, že jí to neohrožuje. Jinak bych naopak neměnila nic, pokud je zvyklá na kontaktní přístup, poskytla bych jí ho vrchovatě dál. Je ještě malinká na to, aby tohle pobrala mozkem.
A jako slova o manipulaci a terorizování ani radši nekomentuju.
Bude to náročné, ale pokud budeš mít podporu i v příteli, bude to výhra pro všechny, časem si dcera zvykne. Držím palce, ať je to co nejhladší!

autor
3. říj 2022

@vineta děkuji moc ☺️

hanka_333
3. říj 2022

Taky tedy půjdu proti hlavnímu proudu. Dítě je celý život na něco zvyklé a teď o to přichází... pokud jsi ji neucila na postýlku dříve, nyní bych určitě nezacila. Spise přítele začleňovat pozvolna. Ať spi v jiné mistnosti, pak přijde třeba na část noci a ono se to.pozvolna zlepší. Jak dlouho vztah trvá?

autor
3. říj 2022

@hanka_333 Já jsem ji postylku připravila, ale asi na to nemám srdce… opravdu na to jít asi pomalu.. prvně přítele začlenit, pak začít prestat kojit a nakonec postylka.. jedine nebo nevím…
Ale opravdu strašně blbě v noci spim.. protože nespi když je tady, uvidíme dnes nebude tu..
Abych řekla pravdu vůbec nevím 😀 od září určitě, ale je fakt, ze se známe celý život, takže už to bereme tak nějak automaticky

drakenn
3. říj 2022

@vineta naprosto souhlasím. Z ničeho nic vzít dítěti jistoty, které doteď měla nadělá velkou paseku. Změny u dítka se mají dít podle jeho zralosti. No nočník taky nikdo neučí násilím, čeká se až dítě dozraje. Aby nemělo trauma. To samé se má dít i s odstavením a samostatným spaním.
A ano, řeči zde o malých teroristech a vyderacich jsou opravdu smutné!! Je až k nevíře jak některé dovedou být bez špetky citu k vlastnímu dítěti..

irmamala
4. říj 2022

@drakenn Jako když bych netolerovala dítěti, aby kopalo a mlátilo mého přítele - potažmo kohokoli - tak nemám špetku citu? Zase klídek jo, Matko Lvice...

vineta
4. říj 2022

@irmamala Těžko ovšem hovořit o terorizování a vyděračství, to dítě zdaleka nemá (není schopno) mít takovéhle motivace.

irmamala
4. říj 2022

@vineta Takže slovíčkaření? Jakože fakt musí být hádka úplně v každé diskuzi? Maminka je předpokládám mladá a asi nechce být příštích 20 let sama. Když každého jejího potencionálního partnera bude její dcerka mlátit a chovat se k němu agresivně a ona jí ustoupí a ještě polituje, tak zůstane sama a toho teroristu, který bude mít absolutní nadvládu nad jejím životem, si opravdu vychová... Tak jsem to psala, ne že dvouleté dítě vymýšlí taktiky, jak se zbavit nechtěného strejdy.