Nedaří se uspat bez prsa, 18 měsíců. Je z toho cesta ven?

agnes_123
23. zář 2021

Ráda bych malou navykla usínat jinak než kojením. Usne v nosítku, ale moje záda trpí a navíc při přendání do postýlky se vzbudí. Zkoušela jsem houpat a zpívat, tulit se (má priraženou postýlku, spí u nás), ale řev, řev... Je tak zvyklá na to prso, že se stále dost kojí i přes den, blbě jí... Je z toho cesta ven? Nechci jí nechat vyřvat a určitě jí nechci odstavit.

olga_
23. zář 2021

@agnes_123 Čas.

mdch91
23. zář 2021

A proc chces zrusit zrovna to kojeni na spani, kdyz nechces odstavit? Synovi bude 2,5 a v podstate nejedl. Ted v lete jsem zacala omezovat kojeni pres den a velmi dobre prijima vysvetleni, ze nejdriv jidlo a ze kojeni az pujde spinkat. Ale nechci odstavovat a kojeni na spani a v noci mi nevadi.

jjasmina
24. zář 2021

@agnes_123 mě bylo kojení už strašně nepříjemné a prostě jsem nedala, musíš se rozhodnout, malá teď usíná s námi pritulena

leniczka23
24. zář 2021

Pokud nechceš přestat kojit úplně tak to jen tak bepujde.

cilkat
24. zář 2021

Teď jsem měsíc zpět zrušila večerní uspávací kojení u dvouletaka (důvod je teda ten, že pomalu chci odstavit, ale chci zachovat denní spánek, takže v poledne ještě kojim). Tři dny trvalo, než se naučil usnout - opravdu prostě nevěděl jak. Ty tři dny jsem s ním trávila večer několik hodin v posteli: mazlila, houpala, vysvětlovala, zatímco on měl nejdřív záchvaty vzteku, že "máma nechce dát" a pak už brečel prostě proto, že mu nešlo usnout...
Čtvrtý den už byl nevyspalý natolik, že lehnul vedle mě a spal. Další dny už to pak šlo, protože vlastně věděl jak usnout.
Takže:
1)zrušit jen uspávací kojení jde, ale bez pláče to nejde.
2) potřebuješ opravdu dobře vědět, proč to děláš. Jestli jen proto, že "se říká, že se prsem uspávat nemá", tak to rovnou pust z hlavy, protože to prostě není dostatečný důvod.

jjasmina
24. zář 2021

@leniczka23 jde i postupně, já prvni rušila večerní kojeni na uspani

leniczka23
24. zář 2021

@jjasmina fakt jo? Tak to máš můj obdiv.👌

petrasipkova1
24. zář 2021

Já to mám ted tedy naopak, kojim na usnutí,když chce spát po obědě a pak večer. Přes den výjimečně, jen když něco trápí. Ale malému je 3,5. Přestat nechce a já ho odstavit nepotřebuji, protože večer jsem stejně doma s dětma. Jinak celý den normálně jí. Ale jako malý tomu jídlu taky moc nedal a raději se nakojil. 😀 Nechat brečet že chce mléko bych nedokázala 😀 jsem v tomhle měkkota.

chrystyanna
Autor odpověď smazal
Zobraz
chrystyanna
24. zář 2021

@agnes_123 myslím, že právě to uspávací kojení jde blbě zrušit. Jinak mám 21m prcka a ten ji někdy líp někdy hůř.. Ale právě to mlíko na spaní přes den, večer, v noci mi vyhovuje, že u toho usne. A když má nejím den, dostane do sebe aspoň něco.

jjasmina
24. zář 2021

@leniczka23 jj, nám se dlouho nedařilo odbourat kojení přes den a nakonec to až tak hrozné nebylo

agnes_123
autor
24. zář 2021

@leniczka23 Kvůli čemu? Že když se začne odbourávat nejdříve přes den, snese tu večerní změnu líp, když už nepije tak často? Je to tak, že večerní kojení je top kojení, a top si nenechám jen tak vzít, pokud jsem zvyklá na tu věc často? Jako bych byla... A teď blbý příměr... Ale kuřák a kouřila celý den, ale top by byla ta první ranní cigaretka... Tak tou asi nebudu začínat, když mi bude chybět nejvíc? Tak je to myšleno? Samozřejmě jen příměr, neříkám, že kojení je závislost. Ať mě proboha nikdo nebere za slovo.

agnes_123
autor
24. zář 2021

@petrasipkova1 Na zuby to vliv nemá? Nemá zubní kaz?

agnes_123
autor
24. zář 2021

@mdch91 Má zubní kaz. Proto. Aby se to nezhoršilo.

mdch91
24. zář 2021

@agnes_123 jo, to chapu, ten se synovi udelal taky po druhem roce, ale jeho dva starsi sourozenci byli kojeni do dvou let a i na uspavani a v noci a kaz nemeli a ve svym okoli mam i nekolik dlouhodobe kojenych deti bez kazu. Takze jen od doby, co se mu udelal si davam daleko vic zalezet na cisteni.
Ale pokud na tom trvas, tak proste diteti rict, ze se muze pred spanim nakojit, pak vycistite zuby a uz se nekoji, budete mazlit, zpivat...a byt dusledna, prijme to, casem.
Zuby jsou pro me hodne dulezite a bylo mi fakt lito, kdyz se mu ten kaz udelal, takze te chapu. Nepije nic sladkeho a neji sladkosti? U nas je tohle treba problem vzhledem ke starsim detem, takze kaz prikladam spis tomu a pak bojovani s cistenim

cilkat
24. zář 2021

@agnes_123 vliv nočního/večerního kojení na kazivost zubů je dost sporný. Jedna strana říká: je to tekutina plná cukrů, zuby to kazit musí. Druhá se odkazuje na to, že mléko dítě vstrikava na patro a se zuby se skoro nesetká a navíc obsahuje mnoho antibakteriálních složek, které potlačují vznik kazu (který vzniká působením bakterií rozkládajících cukry v ústech, ne těma samotnejma cukrama). Studii přímo porovnávající délku nočního kojení a kazivosti mléčných zubů jsem nepotkala.

mdch91
24. zář 2021

@cilkat cetla jsem, ze je clovek jediny savec se zubnim kazem, coz by hralo ve prospech kojeni, na druhou stranu moje i kamaradcino dite maji ten kaz na hornich zubech, tedy tam, kde by spis mleko bylo. Ja si myslim, ze je to spis tim, ze starsim detem by si nikdo nedovolil dat sladkost a u mladsiho jsem setrila energii na dulezitejsi veci.. ale stejne starsi meli treba spoustu cukru z ovoce. Dalsi faktor teda je, ze nejmladsi temer nejedl, kdyz uz si neco dal, tak syrove ovoce/zeleninu a nasla jsem zkusenost nekoho, kdo se stravoval raw a dite melo zuby strasne... A taky teda jsem si temer jista, ze minimalne prostredi v puse (kdyz uz ne kvalita zubu) musi mit nejaky dedicny zaklad, protoze co se stavu mych zubu tyce, urcite jim venuji min pece nez lidi z okoli, kterym se zuby narozdil ode me kazi. Zubarka tvrdi, ze genetika zadnou roli nehraje, fakt nevim. Nechci tvrdit, ze je mi fuk, kdyby se detem masivne kazily zuby, na druhou stranu priroda asi vedela, proc nam u tech zubu dala jeste druhou sanci

pajula123
24. zář 2021

Syn má horní jedničky hodně zkažené. Dle zubařky je to nočním kojením. Moje zkušenost: ve chvíli, kdy se mi podařilo ze stravy vychytat vše, co synovi vadilo(má hodně potravinových intolerancí), se kazivost zastavila, navzdory tomu, že se v noci dál kojil. Do té doby to bylo pořád horší a horší. Takže u nás kojení na kazy nemělo vliv.

mdch91
24. zář 2021

@pajula123 kamaradky dcera taky se od zkazeni prednich zubu koji dalsi rok pred spanim a zadny dalsi kaz od te doby nema.

agnes_123
autor
24. zář 2021

@mdch91 Děkuji!! Já schválně nechtěla psát, že to kojení řeším kvůli zubům, protože pak se to stočí na úplně jiné téma. Ale mě zajímá, zda kojit PŘI zubním kazu. A pokud ne, jak to ŠETRNĚ změnit. Takže zrovna Vaše informace opravdu k tématu je. Děkuji za ni.

agnes_123
autor
24. zář 2021

@mdch91 A určitě to bylo na usnutí? Nebo nakojila, vyčistila zuby a dala pusu a dobrou?

mdch91
25. zář 2021

@agnes_123 ne, normalne se holcicka koji, dokud neusne (stejne na odpoledni spani) nekdy v noci, ale uz spis vydrzi celou noc spat. A pres den uz jinak mleko nemiva.
My mame jeste gc tooth mousse, zubarka rikala, at jednou tydne cistime elmex gelem (ma se az od 6 let), tak nekdy kaz potru vatickou.

agnes_123
autor
25. zář 2021

@mdch91 1x týdně? Ten bílo oranžový? Ten je od 1 roku, ne? Nebo jiný

mdch91
25. zář 2021

@agnes_123 gel je od 6 let, nemyslim pastu. Nemeli by to spolknout

alexkisss
25. zář 2021

Zdravím já kojim svou tříletou ještě ted a taky usne u prsa pak me pustí a spí celou noc bez něj pomalu ho už nechce všechno chce čas