icon

Takovy dotaz uz tu byl, ale autorka odpovědi s dotazem smazala.

77moona
Dnes ve 04:47

Takovy dotaz uz tu byl, ale autorka odpovědi s dotazem smazala. Nikde se mi nepodařilo dohledat, jestli se na základní školu hlásí odchod dítěte na víceleté gymnázium? Tázala jsem se třídní učitelky, ta neví. Za ředitelem se mi moc nechce😬. Dekuji!

zuzkasim
Dnes v 05:05

Ano, odpovídala jsem i tam. Je potřeba dát základce vědět, že odchází na víceleté gymnázium. Stačí to napsat/říct třídní učitelce. Ve škole evidují volná místa pro případné další přestupující žáky, musíme na ministerstvo odevzdávat statistiky, objednávají se učebnice a pracovní sešity na další rok na přesný kus žáků. Stačí to dát vědět takto. Dokumenty si mezi sebou školy pak vykomunikují samy, pokud má žák nějaká podpůrná opatření, ty mají povinnost zajistit na novou školu rodiče.

verca5505
Dnes v 05:15

@77moona u nas na skole pani ucitelka posilala email, prave stran objednavani ucebnic, abychom ji dali vedet, kdyby nekdo nepokracoval dal, aby mu ucebnice neobjednavala... takze take bych rekla, ze to bude stacit rici tridni ucitelce...

jancazao
Dnes v 05:23

My jsme nijak oficiálně vědět nedávali. S třídní jsem komunikovala jako obvykle přes whatsapp, takže to věděla.

kakba
Dnes v 08:34

U nas se musi hlasit, ucitelka to sama rikala.

jiss
Dnes v 09:42

@77moona I kdyby to povinnost nebyla, snad není problém napsat jednu větu emailem ze slušnosti 🫠

palomitacheca
Dnes ve 12:12

U nás se to má hlásit kariérové poradkyni a v kopii třídní učitelce.