icon

Vošz Brno - diplomovaná dětská sestra - studium při mateřské.

kriss93
Včera v 16:56

Zdravím, je tu někdo se zkušenosti se studiem na vosz Brno (kombinované). Zajímá mě jak jste to zvládaly při mateřské a kolik jste měly bodů z přijímaček? 😁

Je to úplně mimo můj obor, mám bakaláře jako konstruktér a designer. Ale uz dlouho nejsem spokojena se svým pracovním životem a nedávna zkušenost s předčasným porodem a čtvrt roku v nemocnici mi ukázali, ze tohle je směr, kterým chci jít. Sestra na neonatologii.. 🙏

Aktuálně jsem na mateřské a říkám si kdy jindy.. vím že to bude náročné, ale učení a memorování mi nedělá problém, spíš se bojím časové náročnosti praxi.. a jestli mám vůbec šanci, aby mě vzali? Přijímají na základě průměru ze střední - mela jsem 1,8 a 2,2.. tedy 40 bodům z 60.. absolutně netuším jestli to muže stačit. 🤷‍♀️

Dekuji za sdílení zkušenosti..

efa1
Včera v 19:21

@kriss93 Je super, že se chceš věnovat zdravotnictví. VOŠka je podle toho, co jsem viděla, lepší pro lidi bez předchozích zkušeností ve zdravotnictví, než VŠ. Akorát bych se vzhledem ke klesající porodnosti (i když chápu tvůj sen o neonatologii) zamýšlela ohledně dětského ošetřovatelství a možnosti budoucího uplatnění. Počítej určitě s velkým časovým objemem praxe - u všeobecného oše je to třeba 2300 hodin, mazec.

mirecka.jaroscakova
Včera v 20:23

Nemám zkušenost z Brna, ale studovala jsem na rodičovské. Jo, opravdu je to kdy jindy, když ne teď, ale náročné to bylo. Být tebou si dám více přihlášek a neupínala bych se tak na sestru na neonatologii. A jak je psáno výše, objem praxe je velký, s tím je nutno počítat, jako nezdravotník nebudeš mít nic uznáno. Ale pokud máš fungující rodinu- hlídání pro děti, tak to určitě zvládneš.
Hodně štěstí!