Přítel změnil práci, má noční směny, je mu neustále zle

radiska
12. lis 2015

Maminky, nevím, kam tím přispět, ale moc mě to trápí. Přítel změnil po 15 letech práci, ale je to třísměnný provoz. Tento týden měl noční. V neděli byl na první noční - docela se to dalo. Odpočinul si, ale neusnul. Po pondělní noční prozvracel celý den. Není zvyklý přes den usnout- Dnes ráno konečně zabral asi na dvě hodiny. ale šíleně za ty čtyři dny zhubnul - a to nemá z čehov áží 72 kg. Nejí, nespí, vypadá hrozně. Za 4 dny spal asi 4 hodiny. Nevíte, nějakou radu, jak mu pomoci, aby to zvládal, třeba nějaké ovoce na energii nebo něco. Prostě něco, čím bych mu pomohla. Děkuji

sereza
12. lis 2015

@radiska ahoj, muj muz takhle pracuje uz pet let a je to sila. Vazi 70kilo a proste nepribere. Naucil se prijit, hned do sebe nacpat neco k jidlu, zatahnout zavesy a rychle do postele. Dneska uz dokaze spat 9-16,Aale he stejne hrozne rozbitej. Poradila bych vydrzet. Na to zvraceni vyborne zabira ledove vychlazena cola po douscich....ale jinak ledova mattonka....do prace krome svaciny bych mu dala jeste Nutridrink....maji ho v lekarne. Muj muz ma pri nocni navic hrozne otekly nohy a to je jako lunt. Ne pro kazdyho je nocni. Tak uvidite.

radiska
autor
12. lis 2015

sereza - jsem z toho fakt špatná. Strašně ráda bych mu ráda nějak pomohla. Ničí to i mě. ráno, jak přišel, tak jsem zatáhla závěsy. děti hodila do školy a školky a já jsem radši taky zmizela, aby měl klid, ale vůbec neusnul. vypadá jak mumie ☹ opět mu lezou žebra. nachystala jsem mu ovoce, ale ani se toho nedotkl.

kachnicky
12. lis 2015

Ahoj, měl jsem to same po nočních. Pak jsem se naučila nepít kafe po 2:00 ani žadne energetické "jedy" a hned co jsem přišla domu jsem šla do pyžama a do postele... A musím taky říct že záleží hodně na psychice, pokud je prace psychicky naročná tak je to na dvě věci. Držím palce třeba se to zlepší 🙂

radiska
autor
12. lis 2015

@kachnicky děkuju moc, snad ano. jak dojde z noční bolí ho šíleně hlava z těch mašin a neusne. já jsem s ničníma problém neměla, ale taky je to už dávno, kdy jsem tam chodila.

sereza
12. lis 2015

@radiska on je to dost napor na psychiku...uvidite no, bud se to srovna nebo ne....drzim palce ☺

sereza
12. lis 2015

@radiska a kde dela? Muj muz v tiskarne....takze v rachotu...

kachnicky
12. lis 2015

@radiska ješte mužu poradit špunty do uší, ale jen ty ktere jsou měké a kvalitní, aby ho pak neboleli uši z toho 😉

radiska
autor
12. lis 2015

@sereza delal osm let v klimastavu, kde mel praci jen ranni - spis celodenni, ale hrozne problemy s vyplatama. Pred mesicem nastoupil do mann hummlu v uherskem brode. spravuje tam masiny, takze hluk. Dal si do usi sluchatka ve kterých poslouchá mluvené slovo. ale i tak to nepomáhá.

konidana
12. lis 2015

Za sebe mohu říci, že někomu prostě noční nesednou. Já měla tu čest asi 2x nebo 3x za mlada a to ještě ošizenou jen jednou cca 23.-4.. A pak den volna a zas normálně denní. A vím , že prostě noční bych nedávala. Spím lehce, na spaní potřebuji klid a ideálně i tmu... což přes den moc nejde. Pak je rada jediná - hledat jinou práci bez nočních.

renca1978
12. lis 2015

Mne bude 38 a nocni smeny delam uz 16 let...Nekdy sedne lip nekdy hur ale uz je to sanozrejme jiny nez ve 20ti.Mne hodne pomahaji citrusy...a hodne pit...pracuji na Aru takze dvanactky.Je to hodne o zvyku kazdopadne zdrave to urcite neni.Clovek je fyziologicky prizpusoben v noci spat.Clovek je po ty nocni jako zpraskanej pes☹

lenickakl
13. lis 2015

Ještě bych zkusila poradit na tmu ty masky na oči. To je dobrá věc. Jinak mě na usnutí pomáhá ještě zhluboka dýchat a soustředit se na dýchání. Jinak jak píše renca.. Někdy noční sedne, někdy ne. Ale taky mi ňákou dobu trvalo, než jsem si zvykla.

ilonkaseda
13. lis 2015

já noční dělávala,ve dne jsem dokázala spát tak max 3 h.Usnula jsem únavou ihned jak jsem lehla,ale byl pak jen tento krátký spánek a víc to nešlo a nezměnilo se to ani po 3 letech

corinka101
13. lis 2015

Já mám potíže usínat a tak jsem si našla aplikaci do telefonu - jmenuje se to RelaxBook Natue a pouštěj se tam různý zvuky - já si dávám déšť s občasným zahřměním - vždycky, když venku prší, tak se mi spí nejlíp - dá se tam načasovat, za jak dlouho se to má samo vypnout a funguje to i když se dá telefon "spát", aby nezvonil; Dokonce to přehluší i manželovo chrápání 🙂 Jinak držím palce.

radiska
autor
14. lis 2015

Holky moc. Diky zkusine co se da. Na tu oosledni nocni jsem mu kouoila jahodovy dzus a banan a racio oplatky. Tak rikal ze to bylo lepsi. Ale i tak vypada desne. Dekuju moc za rady jste zlate

katerina_m
14. lis 2015

Ahoj,můj manžel má jenom dvousměnný provoz,ale za to má 12 h.Na noční mu dávám ovoce nebo laskominy s vysokým obsahem cukru. Ráno si pak dělá medunkový čaj,ale i tak se mu stane,že nemůže spát.Naše doktorka mu napsala prášky na spaní,jsou slabé,ale pomůžou.