Roční dítě: separační úzkost, růst zubů, noční můry?

konikova
19. dub 2015

Zdravím všechny, už si nevím rady, snad někdo poradí.
Máme roční dítě, nikdy nebyl problém se spánkem, vždy usínalo samo, v noci se budí 2x na mléko. Ale poslední dobou, nevím, zda to přisuzovat tomu, že je to od doby, kdy začalo být venku tepleji a jsme každý den na procházkách, průlezkách, výletech, prostě nesedíme doma na zadku. Dítě večer usne s mlíčkem samo ale v noci (někdy i dřív, než se budívá na jídlo) se budí s hysterickým řevem, oči má zavřené, prohýbá se do luku, když dám dudlík, vztekle ho vyhodí a řve. Musím ho vzít do náruče (vypadá jak kdyby spalo), stále řve, nepomáhá nic, až pohlazení tváře studenou vodou. Otevře oči, začne mě vyhledávat (pokud ho drží tatínek-u něj být nechce). Vezmu si ho já, položí hlavu na rameno a snaží se usnout, když ho položím do postýlky, opět řev, prohýbání, vztekání. Nakonec si ho vezmu do postele, držíme se za ruku a snaží se usnout. Jakmile usne, chci jej přenést, někdy se to podaří, někdy se vzbudí a jde to nanovo. Tohle se děje asi 4.noc a dnes to byl opravdu děs. Řval za noc asi 4x a z toho jednou hodinu v kuse a nemohl usnout, stále kopal, přetáčel se...Horko mu nebylo, měl jen body a v pokoji horko nebylo. Přijde mi, jak kdyby měl noční můry, občas v noci vykřikne...Nemáte s tím někdo zkušenost? Mám naspané asi dvě hodiny a už si vážně nevím rady.

lucifereeek
19. dub 2015

no tak u nás to začalo okolo 10měsíce a máme to doteď - malá bude mít 3 roky, do 2,5let se budila i 20x za noc, už jsem byla z toho uplně vyřízená, teď se budí tak 2-3x ale stále kontroluje jestli někdo s ní je, takže sama spát - to jako vůbec, taky se probudí a brečí a přítel ji musí nosit nebo hladit než zase usne. Osobně si myslím, že jsou to noční děsy. Holky radily homeopatika - Sedalia - mám ji doma koupenou a kdyby bylo nejhůř tak bych ji zkusila, ale zatím nechci dávat, když to buzení není už tak jak třeba před půl rokem.

konikova
autor
19. dub 2015

@lucifereeek to jsi mě moc nepotěšila 😀 sedalii dáváme asi 14 dní...za jak dlouhou začne působit, nevím...Jelikož čekáme druhé dítě, tak se bojím toho, že to nepřejde jen tak.

lv
19. dub 2015

Sedalia působí obvykle hned, třeba 2,-3.den, takže spíš nezabírá..u nás to bylo taky, když dcerce rostly špičáky, řvala a nespala /a skoro nejedla/ snad měsíc v kuse..v té době jsem si ji dala do postele, no pak nechtěla spát v postýlce a přecházela až ve 23m do svého pokojíčku..

konikova
autor
19. dub 2015

@lv Takže myslíš, že ji nemám dávat, že je to zbytečné? Když mu rostly zoubky, tohle mi nedělal. Je možné, že se to ale změnilo. Zatím to nevypadá, že by měly nějaké vyrůst.

lv
19. dub 2015

@konikova asi jo, když neučinkuje

janka
19. dub 2015

Sousedky dcera to mela a ma dodnes, i kdyz mene, ale ted ji bude 5 let. Maminka to neresi, jinak je holka zdrava. Ja bych zkusila Bachovky, nebo homeopata, pripadne kineziologa.

konikova
autor
20. dub 2015

Dnes v noci už to bylo 100x lepší, sice opět řev ale spinkal u sebe a nebylo potřeba si ho brát k sobě do postele. Uvidíme další noci. Kdyžtak něco vyzkoušíme. děkuji za rady

ally8
20. črc 2015

@konikova Ahoj, jak to u vás pokračuje? Hledám rady na koníku, u nás začlo před týdne uplně to samé. Teď jí byl rok. Usne hezky, ale kojem 23 hodiny se vzbudí s hysterickým pláčem, zavřené oči, odstrkuje mě, na nic nereaguje, prohýbá se. To trvá tak 10 minut, pak se jakoby probere. Otevře oči, kouká zmateně. Položit jí nemůžu, to začne nanovo, tak koukáme na mobilu na kočičky, to se i směje 😀 Někdy je takhle vzhůru hodinu a po opakovaném pokusu o uložení pak usne v postýlce sama. Roste jí stolička, ale ikdyž jí to namažu, tak pláče. Teď jsem dávala i nurofen, ale teploty nemá, tak jí tím nechci moc cpát. Přes den taky hrůůůza. Jen vyjímečně je chvilku v klidu a vydrží sama u hraček. Samozřejmě jak to jde, se jí věnuji, ale když potřebuji udělat snídani nebo se oblíct hned má hysterák. Je více emotivní už od narození, ale tohle nikdy nedělala. Vydržela si sama hezky hrát i půl hodiny. Také teď nechce k manželovi ani k babičce, takže si fakt neodpočinu 🙂 No...snad to zase přejde.

konikova
autor
20. črc 2015

@ally8 měli jsme kozultace s homeopatkou, nasadili jsme homeopatika a po par dnech vse preslo...homeo jsme dobrali a zatim mame klid tak snad to vydrzi 😉 nekdy se vzbudi, popojedu s postylkou a spi dal...k ranu se budi na mliko a jeste tu hodku dve schrupne 😉