7měsíční holčička prodělala noroviry, teď po mase zvrací

lenuskatt
2. pro 2016

Ahoj holky, kde začít... Mám 7m holčičku, zhruba před 4 týdny prodělala noroviry (zvracení, poté prujem). Do té doby jedla už plnou dávku masozeleninoveho prikrmu. Od té doby, když ji zkousim dát zeleninku tak sní max.20 mil.a už dvakrát se mi stalo, že když jsem ji udělala zeleninu s masem, tak se opět pozvracela. Dá se říct,ze ji plne kojim. dle mudr.to masem být nemůže,kdyz před tim na něj byla zvyklá,ale že spíš doznívají ještě ty noroviry..mě osobně se to moc nezda. 14 dní jsem ji dávala pouze zeleninu a to bylo v pohodě,dostala maso a pozvracela se. Je to hrozný koukat,jak to z ní litá a jak je pak vyrizena a už se bojím ji cokoliv dávat,aby se zase nepozvracela.mela jste některá to samé?po jako době se dala střeva do pohody (když to podle Mudr.je ještě z těch noroviru).díky moc za odpověď.

slimacikmia
2. pro 2016

Ahoj, môže to byť kľudne ešte z tých vírusov... Mäso je ťažšie na trávenie, kvôli tomu môže zvracať. Dávala by som jej len zeleninku, skúsila vajíčko a s mäsom ešte počkala, poprípade skúšala v malých dávkach postupne. 4 týždne je ešte málo na to, aby sa z toho úplne dostala...

mialagia
2. pro 2016

@lenuskatt máme podobný problém..naše malá (13měs.) taky jedla vpoho a pak po 10.měsíci začala zvracet buď po jogurtu, pak po mléčné kaši a pak po mase..vždy je třeba měsíc ok a když jí uvařím maso+zeleninu zvrací..taky furt přemýšlím čím to..momentálně papá jen ovoce, event.nemléčné kaše a maso+zeleninu jen kupované skleničky, a to je ok..taky furt ráno a večer kojim..takže my jsme eliminovali vše co jí vadilo..a co to jsou ty noroviry?

lenuskatt
autor
2. pro 2016

Děkuji za odpověď,radeji budu ještě tak mesic dávat jen ovoce a zeleninu, víc nic. Právě že i MUDr mi řekla, že bílý jogurt po těchto virech nedoporučuje, že je těžký na trávení. Noroviry to je něco jako rotaviry.. Jsou buď po špatné vodě nebo potravinách nebo se šíři vzduchem.. Jediný co mě napadá z čeho by je měla měla mít je to, že jsem ji jednou neprevarila koj. Vodu..
@mialagia
@slimacikmia

slimacikmia
3. pro 2016

@lenuskatt to určite nemohlo byť z neprevarenej koj. vody... Vieš, deti v takom veku strčia do pusy všetko možné, je ťažké zistiť príčinu... Ono sa to upraví 😉