Adenom hypofýzy + těhotenství a porod, máte zkušenost?

trachea
29. led 2016

Ahoj, máte někdo zkušenost s adenomem hypofýzy, těhotenstvím a porodem? Já mám konkrétně prolaktinom a nikdo ohledně toho zatím nic neřešil. Nutno říct, že můj endokrinolog je čerstvý absolvent a kontroly byly vždycky takový spíš rutinní. Když jsem mu řekla že jsem těhotná, tak prostě ok, mám přijít po porodu a zkontrolujem to. Na gyndě je to podobný, ale rozhodil mě doktor v Podolí, kde jsem byla na 3D a který se vyptával na anamnézu a když jsem mu to řekla, tak se v tom hrozně vrtal a divil se, že nejsem nijak sledovaná. Prý by se v těchto případech mělo rodit CS, ale o tom mi nikdy nikdo neřek, tak nevím jestli bych měla někam zajít na vlastní žádost a nechat to prověřit nebo jak?

bea2000
29. zář 2017

Ahoj Trachea,
až to máš asi dávno vyriešené. Ale prosím Ťa, ako Ti to dopadlo? Mám totiž ten istý problém, mám adenóm hypofýzy 3 mm a môj mladý endokrynológ povedal, že môžem rodiť normálne. Viem ale, že v zahraničí sa rodí iba cisarským rezom, pretože by to mohlo prasknúť.
Ďakujem za odpoveď,
Bea

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru