Bezsrstá kočka Sphynx - pořízení ke konci těhotenství nebo krátce po porodu

hatatitla123
26. lis 2018

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s toxoplazmou(doufám,že to píšu dobře) a kotětem této bezsrsté kočky. Zvažuju její pořízení. Od mala se pohybuju v blízkosti koček a koťat,jak domácích s PP, tak venkovních koček a koťat. Toto plemeno mě už dlouho moc uchvacuje. Stěhujeme se do nového a přemýšlím, že si udělám na vánoce radost. Jen mám teda trošku obavy skrze té toxoplazmy. Proto přemýšlím, jestli si koťátko nepořídím až po porodu a to měsíc po porodu,kdy mám narozeniny. Kotě a měsíční miminko? Je to špatný nápad? Může kotě přenést nějakou nemoc? Jestli je to risk,tak to já radši těch x tisíc za koTátko vrazím pro malinkou a nebudu riskovat zdraví.
Děkuji za rady a zkušenosti 🙂

fly80
26. lis 2018

Já mám kočky doma už 20 let. Toxoplasmozy bych se nebála, zvlášť u takového kotěte. To jsou kočky, které nechodí ven a v podstatě to nemají kde chytnout. A člověk to stejně může chytnout jen v kontaktu s exkrementy 💩 Tak třeba u nás v těhotenství se o bobky stará přítel. A pokud bys i tak měla strach, kočka se dá testovat. Ale jinak v pokročilém stavu těhotenství už Toxoplasmoza nevadí.

cherris
26. lis 2018

Navíc, pokud jsi v kontaktu s kočkami od mala, je dost pravděpodobné, že už máš toxoplasmozu za sebou a ani to nevíš. Ale se zvířetem bych určitě počkala, já chtěla agamu, ale po porodu jsem byla ráda, že nic dalšího nemám.

gruyerre
26. lis 2018

@hatatitla123 Já ti poradím pořídit si ho až po porodu. Ne kvůli toxoplazmoze, ale spíš kvůli času, který koteti pak možná nebudeš moct věnovat. Některá miminka jsou fakt hrozně náročná. Počkej, jaké bude to tvoje a až podle toho si kotě pořiď nebo to třeba odlož, ať si můžeš koťátko užít naplno. Já bych nové zvíře k miminku určitě nepořizovala 🙂

lotta1234
26. lis 2018

Toxoplazmozu donesu macky zvonku a vo vykaloch to pretrvava este 2 tyzdne. Nakazit by si sa mohla len priamym kontaktom s vykalmi, preto sa odporuca tehotnym necistit macacie zachody. Ta choroba sa vyskytuje aj na zle umytom ovoci a zelenine a odtial ju clovek moze chytit pravdepodobnejsie ako od macky. Takze urcite by som sa nebala.
Mne sa myslienka mat maciatko a male dieta paci, tiez milujem macky, mame u rodicov 3 kocurov. Ak si zvyknuta na macky a vies, co to obnasa, preco nie? Ak nezijes sama, tak ti aj s dietatom, aj s maciatkom niekto pomoze. Istota je pockat, ale realne sa podla mna nie je coho bat, keby si ho chcela uz pred porodom.

lida9
26. lis 2018

pokud cekas svoje prvni dite, tak urcite pockej po porodu jak budes zvladat😀 predstavy jak budes spokojena maminka s klidnym miminkem jsou jedna vec a realita pak druha...

biciklissie
26. lis 2018

Sphynxové jsou skvělí, perfektní volba! Ale být Tebou, tak počkám až po porodu a ne tak brzo jako na ty narozeniny, ale déle. Ne tak kvůli toxoplazmoze, tak píšou ostatní, spíš už ji máš a pravděpodobně ji "vnitřní" kočka/koťátko mít nebude. Ale hlavně kvůli tomu, že přecejen kočička může příchodem miminka žárlit a zbytečně by sis s tím komplikovala život. Dost jsem tyto story slyšela, že pak kočička začala být nervozní, čůrat jinde, apod. Kdežto, když přijde až "do hotového", do rodiny s dítětem, tak se snadno adaptuje. Jako být to nemusí, ale proč si zbytečně přidělávat komplikace, když důvodů, proč počkat, je víc. Za mě bych to fakt rozfázovala nějak postupně, prostě si každou tu záležitost užít odděleně, než riskovat, že se problémy s miminkem i kočičkou nakupí a pak bude člověk zbytečně ve stresu z něčeho, co si má užívat.

janapetrvalska
26. lis 2018

toxo maji kotata, vetsinou prvnich 14dnu pak de automaticky stavaji imunni. Pokud se pohybujes xx let mezi kockama , tak si ji na 90% prodelala a uz si imunni.Mimochodech, toxo muzech chytit od kraliku , a dalsich domacich zvirat i kontumaci pokud neni dosttaecne tepelne maso zpracovane, dokonce i ze zeleniny- coh je nejvetsi prenasec. Takze ti co rikaji, ze jen kocky roznaseji i velke nevi vo co go. Je to opravdu vetsinou jen u kotat, a to u nejakych toulavych kdy to po par tydnu zmizi.

zrzeckas
26. lis 2018

My si poridili kote, uplne necekane 7.12. A v dubnu se nam narodila mala...... Zachod cistil pro jistotu manzel, ale sem tam i ja.... Jinak teta, co by detsla doktorka rekla, ze to nicemu nevadi ani kontaktu s miminkem po porodu a jeji nazor je, ze pokud se nezjisti, ze by male melo alergii, tak si na zvire a veci s nim spojene lepe zvykne a ma i do budoucna lepsi imunitu. Segra ma ted velmi vazne nemocnou malou, i kdyz musela natransplantaci kostni drene, tak kocka i pes muzou zustat doma, protoze na ne je zvykla a nemelo by to delat zadne problemy....... Otazka je, kolik si myslis, ze ti kote zabere casu... Nase bylo suprove a nebyl problem s nicim (zachod, skrabani, samota, ze by nejak ublizil mimcu atd.) Kamaradka nema ani mimi a kocourek byl desny, cural vsude jen ne tam kam mel, nicil vse..... Zalezi na povaze zvirete

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru