Bolesti břicha v těhotenství - na "pravém okraji dělohy"

andynahe
31. kvě 2018

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda jste se některá setkala s bolestí břicha na pravě straně, na "pravém okraji" dělohy, přibližně v půlce cesty mezi žebry a pravým tříslem. Normálně jsem bez bolesti, ale když v tom místě lehce zmáčknu, tak cítím nepříjemnou bolest. Když ležím na levém boku, tak v tom místě mám břicho vyboulené a bolí už jen na dotek. Samozřejmě že když to zkouším zmáčknout tak malýmu se to nelíbí, začne mi tam dělat binec jako zběsilý 🙂. Nevíte co by to mohlo být? Nekrvácím, těhotenství probíhá normálně 24+2, malej je čilej, kope, běžně bolest necítím, jen ve výše uvdených případech... Nevím zda to nepřisoudit i střevům, která ke mně nejsou v období těhu zrovna kamarádská... Ale že jen takhle na jedné straně...?

Děkuji za odpovědi.

kukulinek87
31. kvě 2018

Četla jsem, že na pravé straně je děložní vaz kratší než na levé a tím, jak roste děloha a ty vazy se váhou obsahu dělohy napínají, tak na pravé straně to bolí, resp.může bolet. Už jsem to totiž taky zjišťovala, trápilo mě to dost asi před dvěma týdny. Ale jestli máte to samé, nevím... pokud vás ale netrápí nic dalšího, přisuzovala bych to taky tomu vazu. Pomohl mi klid, nejlépe si lehnout a zvýšit příjem hořčíku.

amenophus
5. čer 2018

Mám to samé. Poprvé mě to chytlo už někdy v 12tt - tehdy jsem šla k obvoďačce a ta mě hnala na vyšetření jestli to není slepák (negativní). Ale na gyndě mě uklidnila že to jsou vazy. Kolem 20tt se začaly ozývat znovu - hlavně když jdu do schodů nebo nesu těžké tašky.
Taky mě mátlo že je to jen na pravé straně na jednom konkrétním místě, ale opakovaně mě gyndařka i porodní asistentka ujišťovaly že to jsou ty vazy.
Když to přijde, pomáhá zastavit a pokud to jde tak si na chvíli lehnout na pravý bok (to přejde skoro okamžitě). Pokud je to často, bylo mi doporučeno vzít si hořčík.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru