Co je to riziková poradna?

20. led 2022

Já se omlouvám, ale jsem z toho dost vyděšená a víc informaci budu vědět až po další prohlídce u svého gynekologa. Co znamená, že mě pošlou do rizikové poradny? To už nebudu chodit k němu, ale do nemocnice? A jak často? Je tu někdo kdo chodí do rizikové poradny?

autor
20. led 2022

A od kolikátého týdne jste tam chodily? Chodil tu někdo už od začátku těhotenství?

martulka88
20. led 2022

Riziková poradna je pro rizikové těhotenství - ať už z důvodu věku, zdravotním rizikům matky nebo dítěte... Chodíš jen do rizikové poradny, ke svému gynekologovi až po ukončení šestinedělí.
Při prvním těhu jsem nastoupila v 10tt do rizikové poradny k doktorce a jezdila každé 3týdny kvůli cukrovce - tato doktorka byla specializovaná na diabetičky a je defakto už v důchodu - hold workoholička. Jinak jsem měla bezproblémové první těhotenství.
Nyní chodím od 17tt a jezdíme každé 2týdny (bylo to domluvené s mou gynekoložkou) - my jsme o prvního syna přišli v 38tt - a chodím k doktorovi, který mne rodil (je i vedoucí porodních sálů) a po porodu syna mi řekl, že mne chce v dalším těhotenství hlídat sám. Od počátku problémy - špinění do cca 20.tt, riziko preeklampsie a růstové retardace - teď jsem 35tt.

hani_na
20. led 2022

@martulka88 Nijak to nesouvisí s tématem, omlouvám se autorce, ale už jsem tu viděla pár Vašich příspěvků a moc Vám držim palce✊✊

lenkalubina
20. led 2022

Chodila jsem už 2x. Není to nic hrozného nebojte. Jste pod větším dohledem. Chodila jsem na kontrolu co 14 dní.

jjasmina
20. led 2022

Ničeho se nebojte, jste pod větším dohledem, chodila jsem každý týden, ale ve 3. trimestru

martina_slama
20. led 2022

@martulka88 Držím Vám palce. Byla jsem ve stejne situaci a v 35+5 porodila kluka. Sice maleho, ale zdravého. Ať se Vám dari a vše dobre dopadne.

martina_slama
20. led 2022

Také jsem po špatném konci prvního těhotenství chodila do rizikové poradny. Kontroly probíhaly stejne jako u me doktorky, byly častější a já byla klidnější, protože me tam opravdu hlídali a mela jsem pocit, ze je to nějaké pečlivějsi a ze kdyby se něco dělo, zvládnou se o nas oba postarat. Takže se rozhodne nebojte.

martulka88
21. led 2022

@hani_na
@martina_slama
Děkuji ❤️

saraca
22. led 2022

Ahoj, ja jsem po Ivf ted asi v 8 tydnu a do 7 jsem spinila, jsem na rizikaci, tak mi gynekolozka poradila a predala specialistovi a pak rekla, ze pokud bych chtela, muzu s rizikovym jit primo do nemocnice. Zalezi kolik mas problemu. Ja zatim zkusim zustat u toho specialisty a kdyby byly dalsi problemy, pujdu do nemocnice.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru