Dlouhodobá nevolnost v druhém měsíci těhotenství

hanka013
23. led 2017

Ahooj jsem na teto strance poprve a uplne se zatim nevyznam.. Jsem tehotna, v druhem mesici skoro u konce, nevim zda tu podobny dotaz nebyl ale jak rikam zatim se neorientuji.. Chapu ze nevolnost ze zacatku je uplne normalni.. Jen mam dotaz pac jsem tehotna poprve a vse me vydesi.. Je mi zle uz od vcerejsiho vecera docela casto me od prvni kontroly boli bricho a bylo mi na zvraceni ale od vcera vecer zvracim po nekolikate az doposud... Na kontrolu jdu az v patek.. Tak nechci nic samozrejme zameskat.. Predem mooc dekuji za odpoved..

3janca
23. led 2017

@hanka013 ahoj ja sem na tom podobne porad zvracim rano vecer je to vycerpavajici a to mam dve male deti a slecnu je to zahul snad to brzy prejde neboj se je to normalni vse bude v poradku 😍

viridie
23. led 2017

@hanka013 Ahoj..🙂 Každá máme těhotenství nějak.Jsou ženy, které by ještě před porodem létaly na hrazdě a pak jsou bohužel nebohé ,které načůrají test a zbytek těhotenství stráví nad záchodovou mísou....🙂 Nevolnosti k těhu patří, do jisté míry je zažije většina matek a dle "statistik" se na konci 1.trimestru vytrácejí. Nezbývá než vydržet a zkoušet různé metody,jak si ulevit (nedráždivé jídlo, zázvorová lízátka, ledová cola....) Břicho bolí, páč se roztahuje děloha a je to také normálka /samozřejmě, ale být bedlivá ) Držím palce,ať je brzo dobře ! 🙂

hanka013
autor
23. led 2017

Moooc jste me holky uklidnily.. Vydesi me kzda kravinka... Jenomze nevim co je normalni a co nee, kzdopadne colu nepiju kvuli kofeinu, ikdyz trosla asi nevadi nee...? 😉

netopejr
23. led 2017

@hanka013 Troska nevadí, staci par lzicek, žaludek si pak "sedne"
Male dávky všeho, často. Po jídle si lehnout, odpočívat, moc.toho nedělat, pokud to tak jde.
Žvýkačka, cumlaci bonbon muze pomlctw, studene sladké - zmrzlina. Rid se chuti, kazda to máme jinak.

medakote
23. led 2017

Nevolnosti, zvracení a bolesti břicha jsou v těhotenství normální. Zmiň se svému doktorovi o tom, tkontroluje, zda je vše OK, ale asi budeš patřit mezi ty, které nevolnostmi trpí. Já zvracela obě těhotenství, několikrát denně, lízátka ani nic takového příliš nepomáhalo. Několik týdnů jsem nebyla schopná nic moc jíst, takže moje stravování bylo otřesné- prostě kdykoliv jsem měla na něco chuť a byla schopná to pozřít.....U prvního to přešlo asi ve 22 týdnu, u druhého těhonství až po porodu... Ale většinou se to upraví kolem toho třetího čtvrtého měsíce.

hanka013
autor
23. led 2017

@medakote dekuji za odpoved, me stravovani je prave take otresne.. Stve me to jelikoz bych chtela jist poradne ale at si dam co si dam vse jde ven... To mi zaclo az vcera, doted to byla nevolnost ktera presla ale od vcera je mi hrozne noo..

viridie
23. led 2017

@hanka013 Znám holky, které půlku těhotenství přežily na bebe sušenkách a okurce a jaká se narodila buclatá batolátka...🙂 Kvalitní výživa je samozřejmě důležitá, zkus zkoušet různé potraviny, vybírat ty výživné a opravdu kvalitní/domácí jídla , hodně pij a neboj-miminka si ukradnou, co potřebujou...🙂

absintka19
23. led 2017

@hanka013 ja jsem zvracela do cca 18tt uplne vse i vodu a mimi i pres to pekne rostlo a roste 🙂 vzalo si to co potrebovalo, proto jsem byla i unavena mnohem vice, ale to nevadi. Jak rika viridie, miminka si kradou co potrebuji 🙂

absintka19
23. led 2017

@hanka013 na Mk uvadis ze jsi 12tt, jinak 12tt znamena 11 ukoncenych tydnu, tedy jsi v 3.lunarnim mesici ktery koncis nebo da se rict v pulce kalendar.3.mesice 🙂 (lunarni mesic je po 4 tydnech). Prepocet na 9 mesicu ti prikladam pro zajimavost.

netopejr
23. led 2017

@hanka013 bud v klidu, ja.obcas nebliju jen fastfood a je to jediný jídlo, který dokážu pozrit.
Normálně mi to vůbec nechutná a přijďe mi to bleee...
Nebo instantni polivka s instantníma nudlema, taky výborný 😁 Jediný jakože jídlo.

medakote
23. led 2017

@hanka013 No, okolo toho třetího měsíce to pro mě bylo nejhorší, zvracela jsem skoro pořád. Někdy jsem za celý den snědla třeba půl suchého rohlíku. Pak se to nepatrně zlepšilo a občas jsem byla schopná něco jiného sníst- nejlépe studené sladké, takže po rohlíku jsem si třeba ve dvě v noci dala trochu zmrzliny. U druhého těhotenství mi bylo špatně hodně dlouho, po tom šestém měsíci jsem nezvracela zas tak často, někdy jen jednou dvakrát za den, ale zas jsem nebyla schopná pozřít nic sladkého.
Taky jsem byla plná předsevzetí, jak se budu vyváženě stravovat a ono to prostě nešlo. Takže pokud to šlo, stravovala jsem se vhodně, a pokud ne, tak prostě tak, jak se dalo. Oba synové se narodili naprosto zdraví a měli přes 3,5 kila.
Jinak teď je také období střevních chřipek či čeho, před čtrnácti dny jsme to chytila celá rodina ( a spoustu známých též, k nám to přivlekl syn nejspíš ze školky), projevuje se to právě zvracením, nevolnostmi. Tak by možná nebylo od věci zvážit i tuto eventualitu.

ingwer
23. led 2017

Abych taky přidala svou trošku do mlýna: jsem v 6. týdnu a poslední dva týdny je mi špatně. Naštěstí ale nezvracím. Za normálních okolností nepiju džusy, chleba jím jednou týdně, a když si dám sýr, tak většinou plesnivý. Bez masa, neslazených mléčných výrobků, ovoce a zeleniny nedám ani ránu. Za poslední dva týdny ovšem nemůžu nic jiného než pomerančový džus (asi do 13:00), pak chleba s máslem a tvrdým sýrem. Večer byly hranolky, ale i po nich mi bylo špatně, takže teď jedu v čočce. Experimentálně jsem večer zkusila trochu vařeného kuřecího a prošlo to 🙂 Bez zeleniny, ovoce, masa, jogurtů, nikdy bych nevěřila, že takto budu někdy jíst... A kromě džusu zvládám pít jen černý čaj s medem a citronem. Kdyby mi to někdo před měsícem řekl, asi bych si myslela, že se zbláznil 😀
Takže ano, nevolnosti jsou normální 😉

hanka013
autor
24. led 2017

@netopejr noo tak tyhle s*acky bych prve ted jedla nejradsi .. Mekac, tamani jidlo a polevky s pytlicku to uplme ted jedine co snim..

hanka013
autor
24. led 2017

@absintka19 noo ja prave nevim co znamena to 12 tt apod.. Ale dal jsem tam predpokladany termin ale ten mam konec druheho mesice budu zacinat treti.. Takze jsem 8 tyden tehu a tam skoncilo 12tt moc se vtom jeste nevyznam..

netopejr
24. led 2017

@hanka013 😂 Ja fakt nevím, co tam davaj... Neboj se toho. Jako na ty polibky jsem si dala lomot kednu az dve na den, ale tp jídlo... Jak píšeš,jediný,na co je chut, a opravdu z toho nebude nic ani Tobě ani miminku. Nakonec nekde maji tu činu výbornou. Spis to nebrat v neověřeným zdroji, ale tam kde někdo už byl a tak a bylo to ok,, spis celkove hygiena, skladovani, samotny. Nějaký mosto, kam chodi dost lidi pro obed na obed, v nakupaku atp. Ne v malým stánku u nádraží na vesnici, pokud neni overenej.
Samozřejmě závadný jídlo člověk muze dostat i v lucusni restauraci, ale někteří tamani tu hygienu homt moc neřeší, jim z toho nic není... Jinak si fakt dej, ryze nebo kudle, maso.... K tomu zeleninu... Je to v podstatě zdravý. 😉😁 Ta cina od tamanu bude myslím nejzdravější, instant nejhorší. Ale to koreni tamansky... To doba proste neuděláš... Ja ještě jela po stredne palivejch, coz normálně nepozřu na svůj slaby žaludek. Hlavně,když zvladnem něco jist.
Nech si chutnat!

bledulka84
24. led 2017

@hanka013 ja mela od 5 tt (tydne tehotenstvi) celodenni tehu nevolnosti s obcasnym zvracenim az do 14 tt, kdy jsem prozvracela pul dne, pak se pridal prujem, takze strevni chripka, behem tri dnu se to dalo zase do "normalu" tehu nevolnosti. ted toho lita vsude spousta, tak uvidis, treba to bude jen kratkodoba zalezitost a nevolnosti se zeslabi.

martinka_masatova
24. led 2017

Já jsem zvracela až do pohybů mimina. Děsný to bylo. Dokonce jsem skončila v nemocnici na kapackach. Taky jsem si to plánovala úplně jinak. Njn člověk míní a pan bůh mění 😝
Jinak nejlepší je jíst na co máš chuť. Pokud teda nějakou chuť máš. To já skoro žádnou neměla. A jinak naprosto miluji rychlá občerstvení. To nám moc chutná.
😉

lucizal
24. led 2017

Ja teda u prvniho mela nevolnosti az do nejakeho 24.tt. Zvracela jsem vsechno,kdykoliv. Pak uz jsem jedla jen to,co se dobre zvraci (dodnes si pamatuju,ze kdyz je mi nabliti,nesmim si dat musli 😀) Neponahalo nic,ke konci jen trochu studeneho dzusu. No a do konce tehotenstvi jsem toho taky moc uz nepozrela a kdyz uz,tak nic extra zdravyho to nebylo 😀 Treba zeleninu jsem nemohla ani citit....A synek se narodil zdravy 🙂 Preju,at nevolnosti brzy prejdou 😉

hanka013
autor
24. led 2017

Vsem moc dekuji, mam to narazove, spis teprve ted v patek jdu na kontrolu druhou teprve a tam by se meli vyloucit dvojcatka a rict cca termin.. Podle dr ted cca koncim 2 mesic.. Absolutne nechpu co znamena naprd 12+2 tt apod...? Vim o tomhle stesti 14 dni takze vse teprve zjistuji... 😀

ingwer
24. led 2017

No, taky nejsem velký odborník, ale po studiu posledních 10 dnů mohu číst, že 12 tt + 2 je ukončený 12. týden těhotenství počítáno od prvního dne poslední menstruace a dva dny k tomu. Čili jsi ve 13. týdnu.
A jestli to špatně chápu, tak prosím o korekci 😀
Zkus se podívat na wiki https://www.modrykonik.cz/13-tyden-tehotenstvi/
Tak a já si teď dala první dnešní jídlo a přes intenzivní pocit na zvracení doufám, že to nevyhodím...

netopejr
24. led 2017

@ingwer chápeš to úplně spravne 👍

netopejr
24. led 2017

@ingwer mam skoro pokazdy, nejvíc mi pomáhá zvykacka
Pripadne bonbon, cokoli cumlaciho 😉

hanka013
autor
24. led 2017

Ted sice uhybam od psaneho tematu ale dnes jsem na to narazila na fb v jedne skupince na tema porodne.. Ja myslela ze ho zrusily, vii nekdo jak to opravdu je a popripade za jakych podminek ma mamina narok..? Urcite mi nejde o penize ale 50% rika tak zbytek zas jinak..

ingwer
25. led 2017

@hanka013 Pokud si pamatuju z práva sociálního zabezpečení, tak nárok na porodé se vypočítává podle příjmu domácnosti a ten nesmí překročit tuším 2,5 násobek životního (nebo možná existenčního) minima. Zkrátka si pamatuju, že jsem to před zkouškou počítala a vycházelo to na příjem domácnosti kolem 13.000 Kč měsíčně - dost mě to tenkrát překvapilo, jak málo to je.

ingwer
25. led 2017

@netopejr Děkuju za tip, ale představa čehokoliv cucacího mi obrací žaludek, to neprojde ☹

netopejr
25. led 2017

@ingwer trosku coly? Napit nebo po lžičkách? Sedne si to v žaludku.

netopejr
25. led 2017

@ingwer nebo jiný, vychlazeny piti?

ingwer
25. led 2017

@netopejr Jo, pomerančový džus, jinak nic, vodu zvládám až po osmé večer...

ingwer
25. led 2017

@hanka013 Ještě k porodnému - všechno je tady: https://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/porodne

hanka013
autor
25. led 2017

@ingwer supeer mooc děkuji 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru