Hamiltonův hmat. Máte zkušenost?

suki
23. srp 2007

Ahoj holky máte něktrá zkušenost s Hamiltonovým hmatem? Nabídne ho doktor sám nebo si mám říct, že bych chtěla, aby mi ho udělal? Děkuju za rady. 😀

roza
23. srp 2007

Suki, já někdy kolem 37. týdne šla do poradny a doktor se mě ptal, proč jsem tak zdrcená a já mu řekla, že už jsem unavená atd., že už bych to chtěla mít za sebou a on řekl, že mi pomůže, no, a udělal asi ten hmat... Ale rodila jsem až za 14 dní, takže nevím, jestli mi pomohl.
Pokud ho chceš udělat a máš vstřícného doktora, myslím, že by Ti ho udělal, záleží na doktorovi...

suki
autor
23. srp 2007

Děkuju-já už jsem 41. týden, tak bych to už chtěla mít za sebou 😉 zeptám se, jak půjdu na kontrolu. Děkuju

roza
23. srp 2007

Nemáš zač, a přeji včasný a co nejrychlejší porod.

kacabacka
23. srp 2007

roza: to ti ho udělal takhle brzo? A to nevadí?

roza
23. srp 2007

Kaci, byla jsem 37 + něco, takže už 38. týden, a to už je v pohodě...

myska
23. srp 2007

já si myslím, že mě ten hmat urychlil nástup porodu. Ve středu jsem byla na prohlídce a doktorka mě řekla, že jsem na 1 cm otevřená a jeslti k tomu porodu chci pomoct,tak jsem řekla, že jo. No a ve čtvrtek ráno mě odešla zátka a večer jsem začala rodit.
Suki, skus se doktora zeptat, za to nic nedáš 😉

suki
autor
23. srp 2007

Děkuju, určitě se zeptám, protože, zatím to moc nevypadá, že by se mělo něco dít 😠 Třeba to pomůže, ale jdu tam až v pondělí, tak do té doby se může zase stát cokoliv 😀 😉

kacabacka
23. srp 2007

roza: myslela jsem, že právě doktoři nechávaj až do nějakýho toho 40 týdne a pak něco podnikaj....

adelin
23. srp 2007

Ahoj holky, já byla dneska poprvé n kontrole v nem. Mám dneska termín. A myslím, že mi udělal Hamiltona, ale nejsem si jistá, protože mi to neřekl. Při vyšetření mě to bolelo né nějak hrozně, ale nikdy mě vyš. nebolelo. Nejdřív mě odezinfikoval a pak štoural. Ted už jsou to dvě hodiny a pořád mě bolí podbřišek a lehce jsem špinila, to také nikdy dřív nebylo. Tak co myslíte???

No hlavně aby to pomohlo. 🙂

suki
autor
23. srp 2007

Adelin možný to je, když jsi i krvácela, ale myslím že by ti to měl aspoň říct potom. Budu na tebe myslet, taky jsem v termínu tak čekám co bude. Snad už to taky začne. Drž se 😀

adelin
23. srp 2007

Suki nápodobně snad už to nebude dlouho trvat a ty naše klíšťátka se pustí. 😀

ladunka
23. srp 2007

adelin, je to možné. Mně můj doktor také neřekl, co udělal, ani předtím, ani potom. V úterý ráno jsem byla na prohlídce, probíhalo to naprosto stejně jako u Tebe. Pobolívání nepřestalo, v noci jsem nemohla spát, ale pořád mi vůbec nedocházelo že by už porod mohl začínat, měla jsem úplně zatmnění 🙂 Ve středu večer a v noci mě břicho pobolívalo po devíti minutách 🙂 a pak najednou střih, bolelo pořád a jeli jsme do porodnice.

Tak se drž, a ať je všechno v pořádku 🙂

myska
23. srp 2007

Adelin, mě doktorka taky neřekla, co přesně dělá. Jen mě upozornila na špinění až slabé krvácení a že mě bude pravděpodobně bolet podbřišek.
Tak držím palce, ať to máš co nejdřív za sebou 😉

adelin
23. srp 2007

Myska a pomohlo to???

kacabacka
23. srp 2007

takže vy řikáte, že když přijdu ve 38 tt k doktorovi a řeknu mu, že chci porodit dřív (např. kvůli tomu, aby dítě nebylo moc velké), ať mi udělá Hamiltona, tak to udělá? A buď to pomůže nebo ne? Rozjede se to vždycky po tom prvním Ham. nebo se to musí dělat víckrát?

suki
autor
24. srp 2007

Kacabka těžko říct, to asi záleží na doktorovi. Já bych to zas tak neuspěchávalala-miminku je u tebe dobře. Šla bych do toho až, když neporodíš do ukončeného 40.týdne. 😉

ivik81
24. srp 2007

Holky, prosím Vás, co přesně dělá lékař při Hamiltonovi? 😕

zdenda
24. srp 2007

Ahojky, mě doktor udělal Hamiltona v úterý a pořád se nic neděje, jenom sem dva dny špinila a odchází mi hlenová zátka, akorát dneska mě víc bolí v podbříšku, tak sem zvědavá, kdy to bude 😉

suki
autor
24. srp 2007

Hamilton je oddělení čípku od děložní branky prstem, je to prý trochu nepříjemné až bolestivé, ale prý se to dá vydržet.

ivik81
24. srp 2007

Takže se to dělá předtím, než odejde zátka? Potom by to už nemělo smysl?

suki
autor
24. srp 2007

Tak to nevím, jestli to má nějakou spojitost s odchodem zátky.Ale myslím, že ne.

myska
24. srp 2007

Adelin, jak jsem psala, mě to pomohlo, hmat mě udělala ve středu a ve čtvrtek jsem začala rodit. Termín jsme měla o týden později.

Kacabacka, musíš být aspoň na 1cm otevřená.

Zdendo, tak třeba už je to ONO 😉

suki
autor
24. srp 2007

Taky si o to řeknu, hned jak půjdu v pondělí na kontrolu, jestli teda do té doby neporodím 😀 Už mě to čekání nebaví. A taky už mám termín 😉 Snad to pomůže, malé se za námi nějak nechce. 😢 🙂

flow111
24. srp 2007

No ste ma motivovali, lebo mne dr povedala, ze maly sa nechysta ani z daleka tak na buduci tyzden ju poprosim ci mi to tiez neurobi aby som sa netrapila... 😉

suki
autor
27. srp 2007

tak jsem se dnes ptala, jestli mi neudělají toho hamiltona a doktorka, říkala, že se to snaží udělat všem, ale bohužel u mě to nejde ☹ mám čípek moc vysoko, tak se tam prý nedostane, takže jestli se do pátku něco nestane, tak jdu na vyvolání. 😉

roza
28. srp 2007

Tak mě odcházela zátka asi 3 týdny před porodem, a asi 2 týdny před porodem mi dělal doktor Hamiltona...

maryja
28. srp 2007

Hamilton moc boli - mna mozno najviac z celeho porodu, mi slzy tiekli a zatinala som zuby... No... porodila som o 16 hodin po nom. Ale porod sa spustil az potom, jak mi pichli plodovu vodu.

roza
28. srp 2007

Tak mě to teda bolelo, ale asi tak jako nešetrné vyšetření, sice jsem cítila tlaky dost dlouho, ale šlo to, k porodu to absolutně nemůžu přirovnat.

viona
31. srp 2007

Mě udělala doktorka Hamiltona v den termínu,to bylo pondělí,upozornila mě,že udělá něco,co mě bude asi bolet a můžu potom i krvácet(že to byl Hamilton jsem se dočetla až z lékařské zprávy),tak jsem se těšila,že bych mohla porodit ještě ten den(manžel měl narozeniny,to by byl dáreček),ale nakonec jsem porodila až v pátek.Bolelo to jen trochu a nekrvácela jsem skoro vůbec.

suki
autor
4. zář 2007

Ahojky tak už to mám za sebou a jsme doma z porodnice-konečně. Máme krásnou holčičku Nikolku-3300 a 50cm.Jsme moc šťastní.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru