Hematom na začátku těhotenství a krvácení

lerim
18. únor 2017

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Před 4 dny jsem byla u doktora se silným krvácením, myslela jsem, že se jedná o začínající potrat, miminko zatím v pořádku, ale hned vedle větší hematom. Dostala jsem Utrogestan a nařízen klidový režim. Stále ale krvácím, sice jen trošku, ale přesto mě to znepokojuje, chtěla jsem se zeptat, nemáte některá zkušenost, zda je to normální? A jaká je šance, že bude vše v pořádku? Na kontrolu jdu příští týden.
A máte ještě někdo, prosím, zkušenosti, jak moc má být klidový režim "klidový"? 🙂 Mám ještě jedno dítě, takže si lehnout moc šancí nemám.
Děkuju všem!

89peta
18. únor 2017

Ahoj, já ležím od 7.2 v nemocnici. Jela sem tu kvůli krvácení, byla jsem v 6.týdnu, týden míň než podle MS,našli srdeční akci, dostala sem askorutin, hořčík a něco jako utrogestan +klid na lůžku. Krvácela sem v tom týdnu jen ještě jednou, pak špinění. Za týden, v pondělí mi na kontrolním ultrazvuku našli hematom,1,7x2cm cca, 6+4tt, srdíčko bylo. Ok, říkala sem si, aspoň vím, z čeho to bylo. Od té doby bez krvácení a špinění Ve čtvrtek další ultrazvuk, hematom 5x3,5 cm, 6+4tt,srdíčko je. Ale miminko se nevyvíjí. Od včerejška špiním, v pondělí mě čekádalší ultrazvuk. Už se bojím, co se dozvím tentokrát. Podle MS mám být 8+2..Jinak celou tu dobu jsem v nemocnici, kde jen ležím, max jdu na oběd...Moc v tomhle neporadím, ono závisí na hodně faktorech, jak to celé dopadne. Držím palce ale, aby bylo všechno v pořádku.

ester_ka
18. únor 2017

@lerim ahoj, to jsem měla u prvního těhu, krvácela jsem asi 10 dní, a jen jsem ležela nebo seděla s opřenými zády v posteli, chodila jsem jen na WC či napít se...pak to přestalo, hematom se ztratil a mimi to zvládlo na výbornou...Držím pěsti!

kalutedi
18. únor 2017

raději se opravdu šetřete.Já krvácela cca v 8tt.a nechali si mě týden v nemocnici,protože doma s malou bych toho klidu taky moc neměla.Špinila jsem skoro měsíc,nakonec vše dobře dopadlo (celé těhotenství se šetřím) a do 14dní tu snad bude s námi další přírůstek🙂

ilonar
18. únor 2017

Krvacela jsem v 7tt. Ale to, co ze me šlo, byly sraženiny a dost velké. Myslela jsem, ze je po všem a další den potvrzení srdíčka a hematom veliký. Klid jsem úplně nedodrzovala. 12tt opět krvácení s jeste většími kusy. Poté spineni asi 14 dni, kdy hematom komplet odešel. Opět jsem klid úplně nedrzela. Doktor mi řekl, ma-li to byt prosperující a zdravé miminko, tak to zvládne a vy s tím stejně nic nezmuzete. Ze začátku he to proste buď a nebo. Držím palce.

lerim
autor
19. únor 2017

Děkuju moc 🙂 Já se snažím odpočívat, ale s dcerou to fakt moc nejde. Manžel mi pomáhá co se dá, ale chodí do práce, takže jsem s ní většinu dne sama. Ale je pravda, že když ležím, tak krvácení skoro žádné, při jakékoli činnosti zase začnu trochu krvácet.

lerim
autor
19. únor 2017

@ilonar Právě před pár, když jsem začala z ničeho nic tolik krvácet, ze mě vyšla také jedna větší sraženina, poté krvácení ustalo.

lerim
autor
19. únor 2017

A myslíte si, že hematom mohl vzniknout, když jsem na samotném začátku těhotenství (týden po vynechání MS) upadla? Podjela mi malá stolička a spadla jsem na zadek.

ilonar
19. únor 2017

@lerim vůbec netuším, z čeho se hematom vytvoří, já ho měla opravdu veliký. Krev ze me tekla proudem + ty velké sraženiny, vždy se to rozjelo z ničeho nic, po žádné námaze. Naštěstí jsem ho měla pod plodem, tak se udržel. A pak už bylo mimco větší a větší a bylo vyhráno. Chce to pevné nervy a doufat 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru