Hematom v těhotenství, máte zkušenost?

krausule
14. pro 2013

Holky určite se to tady rozebíralo ale nemužu to nikde najit ,jsem v 7tt-byla jsem na ultrazvuku,srdíčko bilo..ale doktorka mne řekla,že tam mam hematom..pry se nemám stresovat,nekdy se pry rozpustí sám..ale i tak mne to docela vydesilo-jelikož jsem po dvou potratech ☹ máte skušenosti?jinak si aplikuju každe rano fraxiparine do břicha kuli tem potratum,spíš preventivne mne to doporučili aspon v tom prvním trimestru,protože hematologie dopadla dobře..nic zavažneho nenašli..)

leni78
14. pro 2013

Ahoj, ja jsem pro krvácení ve 12 tydnu byla hospitalizována v nemocnici, měla jsem hematomy. Pak jsem musela několik tydnu doma nehnute ležet, jinak by me nepustili z nemocnice. Brala jsem nějaký hormony. Krvacela jsem několikrát, ale spíše tmavý hlen, pry odcházel hematom. Teď uz dobrý, uz se pohybuju.

kytkakvete
14. pro 2013

Měla jsem hematom v druhém těhotenství, párkrát jsem zakrvácela což mě docela děsilo, ale zmizel v nějakém 10 tt , prý je to časté, hodila bych se do klidu a nedělala nic namáhavého. Hodně štěstí 🙂 .

elana
14. pro 2013

@krausule já jsem měla hematom v 1. těhotenství, pokud není umístěný těsně u embrya a naráz se nevyprázdní (při tom hrozí, že ho s sebou strhne a vyvolá potrat), tak se většinou opravdu sám časem vstřebá (to ani nepostřehneš) nebo (ta trošku víc nervující záležitost, ale taky bezpečná), bude se upouštět samovolně a to se navenek projeví jako občasné slabé a nárazové špinění, někdy i krev (ale spíš tmavší). Takže na to se kdyžtak vnitřně připrav a nepanikař, kdybys občas objevila trochu hnědého výtoku. Obecně každý den dobrý, čím je mimi větší, tím míň ho ohrožuje.

krausule
autor
14. pro 2013

@leni78
@kytkakvete no já prakticky špiním pořad..hrozne mne to vylekalo..jeden den mam třeba klid,pak opet třeba tyden..je to takovy tmave hnedy hlen jak píšete..takže to je možná ono..doktorka mne říkala že pokud je to takove hnede,at nepanikařím..třeba to je "dobře" a musí to ze mne ven..díky
@elana

elana
14. pro 2013

@krausule jo, to je ono, takhle přesně se to vyprazdňování hematomu projevuje. Můžeš mít pokoj i pár dnů, dokonce týdnů (já třeba skončila s čištěním hematomu někdy v 10.tt a pak prásk, na Štědrej den v 17.tt zas, letěla jsem na pohotovost jak cvok, ale fakt jsem s tím už nepočítala), najednou chrst a můžeš se zbláznit 😝 Ale prostě to k tomu patří a když víš proč to tak je, tak snad už to teď budeš zvládat líp. Nesmíš mít bolesti, křeče, horečku, krvácet-to by mohlo naznačovat nějaký opravdový problém, ale pokud je to takhle jen nárazové špinění, tak to je téměř natuty jak se čistí hematom.

leni78
14. pro 2013

Ten hematom vlastně znamená, ze se začala odlucovat placenta, coz je rozjizdejici se potrat, a pokud by pokračoval, tak by došlo k vypuzení plodu z delohy. Tím, ze se placenta začala odlucovat, tak v místech, kde se natrhla, se utvořila taková kapsicka, kapsicky, které se naplnily krví, něco jako modřiny, proste hematomy. Já je měla těsně nad hlavičkou malýho, viděla jsem, jak se hezky mrska v deloze a nad ním ten polštář krve. Doktor mi řekl, ze hrozící potrat. Cely den jsem na pokoji probrecela, cela se třásla, nešlo to zastavit, bála jsem se o malýho, byl takovej malej a můj..měla jsem silne bolesti jako na menses a taky bolesti v kříži, takze jsem měla vážně strach. Krvácení ale ustalo, vstávala jsem jen na záchod a pak ležela jak prikovana i doma. Dnes jsem v 23 tydnu, zmakli jsme to zatukat. 🙂 Ja si zpětně myslím, že to zpusobilo silne nalehnuti syna na moje břicho asi tři dny pred tím. Nevím. Taky jsem soucasne prodělala silnou virózu. Ošklivý kašel, kychani, smrkani, asi nic moc na tu delohu. Prý je to často po silných nárazech.

elana
14. pro 2013

@leni78 počkej, ale to bylo asi v pozdějších fázích, ne? v 7.tt (natož v 6.tt, kdy to diagnostikovali mě) o placentě ještě není ani řeči, miminko vyživuje žloutkový váček a placenta se pomalu tvoří, plně svou funkci získá až ve 12.tt. Nicméně souhlasím-hematom je "modřina", prostě prasklá céva, kdy krev se vylila, obalila a vytvořila váček naplněný krví (hematom) a ten se pak tedy vstřebává nebo čistí směrem ven. A často právě to může po té námaze být (např. já jsem to měla zřejmě taky ze silného kašle, užívala jsem kolem otěhotnění Prednison a u mě měl tento nežádoucí účinek) nebo jak píšeš, že Ti na břicho skočil syn. To může být. Ale s polohou (budoucí) placenty to nemusí vůbec souviset, tam je nebezpečný spíš to, když hematom je těsně u embrya.

baraka1
14. pro 2013

Já hematom měla taky, říkali mi o něm při odběru plodovky někdy mezi 17 až 20 tt už nevím přesně a říkali mi to je v souvislostí s tím kudy budou dělat vpich. Pokud ti doktor říká, že je to ok tak bych mu věřila. Já jsem teď 32 tt a všechny kontroly ok, chodím norm. do práce takže ani klidový režim nebyl nikdy nařízen a hematomu jsem už neslyšela. Nestresuj se a moc nehledej po diskuzích, to tě kolikrát zbytečně vystraší.

llluckaaa
14. pro 2013

Ahoj, kamarádka měla hematom taky. Nepamatuji si teda kdy a kde, ale musela být v klidu a nenamáhat se, aby se vstřebal. Všechno dobře dopadlo, má pěkné zdravé miminko (dnes jsem ho na vlastní oči viděla 😉 ).

1velrybka
14. pro 2013

@krausule Já měla hematom už na první kontrole v 7. tt, pak jsem tam byla po týdnu v 8. tt, byl stejný a v 10. tt už nebyl vůbec....akorát to špinění teda nepřestávalo, spíš naopak...Ale prý nebyl velký, já tomu moc nerozumím, co už je velké a co ne, ale pokud si to dobře pamatuju, tak měl asi 4 x 8 mm.

krausule
autor
14. pro 2013

@1velrybka jojo,taky tak..špiním docela často..poprvé mne to uplne vydesilo..ted už si pomalu "zvykám"..i když v klidu nejsem to je pravda..není to moc příjemný.. ☹

krausule
autor
14. pro 2013

@baraka1 no to máš pravdu..kolikrát človeka vydesí co se dočte..a hned už vidí jenom to nejhorší..

krausule
autor
14. pro 2013

@leni78 to je fajn,že to dobře dopadlo,držím palečky a hezké zdravé miminko 🙂

krausule
autor
14. pro 2013

@elana přesne jak říkaš..no mne předtím pobolíva břicho jako u MS..ptala jsem se doktorky-no a ta mne říkala,že dle ultrazvuku je zatim vše o.k..a že mne břicho muže pobolívat i s toho jak se roztahuje deloha a tak dale..ty zmeny ve vnitřku..pry je to ze začatku časté,že pobolívá břicho jako u MS..no a pak kolikrat hrk..letim na zachod vydešena..a pak už jenom malinke špinení..nekdy dobre-den-dva-pak opet..a pořad dokola.. ☹

paolin
14. pro 2013

@krausule ve druhém téhu se mi v 5.tt spustil potrat, ale pak se naštěstí zastavil a zůstal velký hematom. Krvácela jsem postupně skoro do 12.tt, než se hematom vstřebal. Pak OK. Brala jsem prášky a měla ležet. Doktor říkal, že je hematom nevezpečný, než ho přeroste mimčo. Džím pěstičky 🙂

rasha
14. pro 2013

Já měla hematom teď v druhém těhu,byl pod mimískem,brala jsem léky.Hned po dvou dnech od zjištění jsem se strašně vyděsila,šla jsem ráno na WC a plná mísa krve.... Prasklo to najednou a odešlo,vše ok.Tak taky držím palce 😉

martina_z
14. pro 2013

@krausule Mam zkusenost. V predchozim tehotenstvi se mi udelal v 6tt a byl obrovsky. Vypadalo to dost spatne.Krvacela jsem z nej stridave az do 20tt, nekolikrat jsem byla v nemocnici. Spineni jsem neresila, to bylo prakticky porad, ale krvaceni jako kdyz chrstne kybl s vodou, to jsem vzdycky pospichala na pohotovost a vzdycky si me tam nechali. Chce to klid a vic se delat neda. Doktori daji Utrogestan a Ascorutin, ve 2. trimestru injekcne Pambu, a nezbyva nez se modlit, aby vsechno dobre dopadlo. S kazdym dalsim tydnem, jak miminko roste, je to lepsi. Hematomy se v tehotenstvi pry rady opakuji, ale ted se mi dikybohu neudelal. Vic jsem se setrila a Ascorutin a Utrogestan jsem mela nasazeny preventivne.

krausule
autor
14. pro 2013

@martina_z ano taky beru Ascorutin-řekla bych že docela "konskou dávku"..3tbl..třikrat denne..no a taky beru Duphaston,je to neco podobneho jako ten Urtrogestan,davam si dve tablety rano i večer..do toho picham každe rano do břicha Fraxiparine na ředení krve..takže parada.. ☹ nezbyva než čekat a vydržet..doktorka řikala,že se musi sledovat..takže za tyden opet na kontrolu a ultrazvuk..

muddledgirl
24. pro 2013

@krausule ahojky já měla hematom.. 5+4 jsem krvácela, pak ještě 2x no a za dva týdny zjištěn hematom...celou dobu 4 týdny jsem byla v nemocnici...dávali mi ascorutin 3x2 tablety....hematom byl 2x1 cm...propustili mě,když už byl malinký a neohrožoval mimi...takže určitě ležet...

evulilinecka
30. pro 2017

Prosim o radu jsem po ivf dnes 7+3 minuly tyden jsem zacala hodne masivne krvacet jela na pohotovost zjisten hematom pichnuta injekce krvaceni preslo nastolen klidovy rezim nastesti prcek v poradku dnes opet spineni tentokrat opravdu jen hnedy vytok myslite ze se ten hematom cisti? Nebo cim to muze byt? Porad uzivam ascorutin a utrogestan

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru