Hodnoty cervikometrie a naléhání hlavičky na dolní segment

veronikadob
26. lis 2012

Ahoj,jsem tady nová, tak nevím jak to tu chodí... Chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s hodnotami cervikometrie a náléháním hlavičky na dolní segment děložní...Dnes jsem byla u gynekologa a vystrašil mě ☹ Jsem ve 30tt, cervikometrie čípek funkční délky 29mm v klidu, 26mm při zatlačení - bez nálevky,čípek je na článek, hrdlo uzavřeno. DS výrazně rozšířen. Řekl mi, že mám ležet s podloženýma nohama o 15 cm, nevstávat, nechodit a že je riziko předčasného porodu. V předchozích dnech mi tvrdlo břicho, ale to se po Mg zlepšilo...Akorát mě dost vystrašil.nemáte s tím některá zkušenost? Díky Veru

ebsian
26. lis 2012

Ano ze 27+1t, kdy to začalo, nález máš podobný jako jsem měla já, doporučuji absolutní klid na lůžku, já byla odvezerna hned na jip porodnice, kde to zachraňovali infúzí gynepralu, navíc k tomuto nálezu jsem bohužel došla do nemocnice s tím, že mám bolesti a ty se zhoršovaly, kontrakce. Fakt dej na doktora a lež a lež..Nechci strašit, ale může to skončit bohužel i opravdu předč. porodem..Můj čípek byl na tom trošku hůř 20mm, ale to nic neznamená..Tak se drž a lež a užívej poctivě hořčík.

daasenka85
26. lis 2012

teda já nevim, co bych měla říkat já 😀 mně předminulý týden naměřili délku čípku 27mm a to jsem byla ve 22.týdnu ☹ ale minulý čtvrtek to už vypadalo o něco lépe. nejsem lékař, ale podle mě máte normální nález ve Vašem stupni těhu..?

veronikadob
autor
26. lis 2012

To daasnka 85: No to jsem si taky myslela...Nevím proč mě těn doktor tak vyděsil ☹ Na porodnice.cz jsem se dočetla, že nad 25mm je to OK. Akorát nevím jestli v klidu nebo při tom zatlačení... A jste doma s klidovým režimem nebo ve špitále?

daasenka85
26. lis 2012

@veronikadob jsem doma, samozřejmě jen ležím. ale můžu Vás uklidnit,že jedno měření nic neznamená. Byla jsem v nemocnici na stěrech kvůli bakteriím (bohužel tam mám Gardenellu, ale to je jiná kapitola, může to mít na čípek vliv, tak jsem dostala globule na zavádění) a znovu mi přeměřili čípek a prý žádná katastrofa - 36mm najednou 😉 a deset dní předtím to vypadalo na cerkláž (steh na čípku) po 24+0. docela mě v té nemocnici uklidnili, protože s takovým nálezem se najde málokdo v 6.měsíci jako jsem měla já.. taky beru Magnézko. ale vy to máte už za "pár", to doklepete bez problémů, držim pěsti 😉

ange_de_la_morte
26. lis 2012

No do hodnoty 25mm (vklidu) je to dobré, pod 25mm je většinou hospotalizace ... nechci říkat že je to vpohodě, ale nějak katastrofické mi to tež nepřijde, nicméně bych dbala pokynů doktora a fakt odpočívala a poctivě baštila magnesko

alisek
27. lis 2012

určitě doporučuju klid aby se to nezhoršovalo, já jsem se dostala do nem. kdy mě už nenaměřili nic a byla jsem otevřená a to v 28tt, nicméně jsem to vydržela v klidovém-ležícím režimu ještě 4týdny (+teda podpora léky). držím palce ať se to nezhoršuje a vydržíte nejméně do 38tt 😉

veronikadob
autor
28. lis 2012

Tak jsem si v noci prohlédla porodnici ☹ , tvrdnutí bylo tak 5x do hodiny a hodně nepříjemné + bolest v zádech a v podbřišku...Naštěstí KTG v pořádku, nález uspokojivý,neotvírám se 🙂 Tak jen vydržet...děkuju za podporu a odpovědi.

zuza01
28. lis 2012

Já to měla podobně od 27 tt, magnesko mi teda nepomohlo. Hrozili mi předčasným, nakonec jsem přenášela a porod mi vyvolávali... Chce to klidový režim.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru