Jak poznám tvrdnutí břicha?

atenka46
13. dub 2015

Ahojte! Mam dotaz, porad někde čtu o tvrdnutí břicha a ze to jsou v podstatě předčasně kontrakci, takze by se s tim mělo urcite k doktorovi. Ale jak to poznám? Od te doby co me bříško začlo rust( kolem 9 tt) me porad bud poboliva, nebo ho nějaké divné citim... K čemu byste tvrdnuti břicha popsali kdo s tim mate zkušenosti? A jak poznám ze to není jenom nafouknuti třeba z přejezeni?

bajana
13. dub 2015

Ja som mala parkrat pocit, akoby mi niečo ťahalo bruško smerom dovnútra, bolo aj tvrdšie na dotyk....tiež som nevedela, čo mám cítiť, ale skrátka som to poznala.

mirun
13. dub 2015

@atenka46 mě v obou těhotenstvích začalo tvrdnout břicho cca ve 20tém týdnu. dostala jsem magnezium a pila ho až do porodů. až to přijde, tak to poznáš 😉, je to pocit, jako když se ti ,,stáhne" kůže na břiše a břicho je tvrdé jako kámen. chvilku to trvá, pak to povolí a je zase normální.

mandala
13. dub 2015

Já myslím, že bys to poznala, je to dost nepříjemné, někdy až bolestivé, jakoby se ti napnuly všechny svaly a na dotek je strašně tvrdé.

tulipanecek
14. dub 2015

To bys poznala...je to jak křeč a to bříško je tvrdé jako kámen...kup si magnesium, jedla jsem ho u prvního těhu, protože mi břicho tvrdlo od 22tt až do porodu, teď ho jím preventivně taky 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru