Jsem ve 4-5tt, lékař mě objednal až za 3 týdny

chupavogel
8. črc 2015

Ahoj holky. Co mam delat ? zjistila jsem ze jsem tehotna. Posledni menstruace byla od 2.6.-6.6. podle digitalniho testu jsem ted v 4-5. tydnu. Hned po zjisteni jsem se chtela objednat k lekari ale ten me objednal az na 30.7. mam vazne velky strach, ze se neco za tu dobu stane. Budu moc rada za kazdou radu.predem dekuju

paracka
8. črc 2015

@chupavogel hlavně klid, vse bude v pořádku, pokud by se objevilo spineni nebo krvácení tak hned na pohotovost gynekologickou

tulikiss
8. črc 2015

@chupavogel bude to znit tvrde, ale pokud to ma nedopadnout tak to jestli pujdes k doktorovi ted nebo az za 3 tydny stejne nepomuze. doktor te objednal tak aby uz na UTZ s jistotou videl jestli je vse ok a nenervoval te s tim ze je jeste brzo a srdicko jeste neni. takze ted klid nenervovat se a nemyslet na hlouposti, musis verit ze je vse vporadku a ne se nervovat co kdyz nahodou, to ti vazne nepomuze.

lenysek1988
8. črc 2015

@chupavogel Jak už je napsáno dřív, kdyby byl problém,tak zajeď na gynekologickou pohotovost. Já když se objednávala, tak jsem rovnou řekla o co mi jde. Že si chci potvrdit nebo vyvrátit těhotenství.

chupavogel
autor
8. črc 2015

@paracka moc dekuju 🙂

chupavogel
autor
8. črc 2015

@lenysek1988 dekuju moc. budu se snazit byt v klidu ale to cekani me zabiji

chupavogel
autor
8. črc 2015

@tulikiss je pravda, ze co se ma stat se stane. Vubec se s tim neumim poprat...

karlajasmine
8. črc 2015

@chupavogel lekar ti v prvnim trimestru stejne moc nepomuze.. proste bud to vyjde, nebo to nevyjde.. snaz se prijit na jine myslenky, zamestnat se v praci atd 🙂.. ber to den po dni a ono to utece.. a ber to tak ze cim min ultrazvuku v prvnim trimestru tim lip 🙂 Miminku v 1.trimestru ty ultrazvuky nedelaj uplne dobre, takze doktor vi co dela, kdyz te objednal tak jak te objednal.

chupavogel
autor
8. črc 2015

@karlajasmine moc dekuju..budu se snazit.Vubec nic o tom nevim a kdyz jsem se nekoho ptala tak mi rikali, ze musim jit co nejdriv k doktorovi a ted kdyz me objednala sestra az na konec mesice tak me to trochu vydesilo..snazim se byt v klidu.

karlajasmine
8. črc 2015

@chupavogel Je to normalni, ze te objednal takhle.. taky jsem tam myslim volala nekdy 2.3. a objednala me az na 21. nebo tak nejak.. ono to nejak do te doby utece, zkus na to proste co nejmene myslet a zamestnat se praci, vylety.. 🙂 Pamatuju si ze jsem si rikala ze to nemuzu v zivote vydrzet, ale ten cas proste bezi dopredu at clovek chce nebo ne, takze ono to proste nejakym zpusobem utece at se k tomu postavis jakkoliv 🙂

zuzka_b2
8. črc 2015

🙂 to je první těhotenství. U dalšího už to nebudeš tak řešit 🙂

Objednal tě naprosto normálně, já se poprvý objednala hodně brzo, a stejně mě pak chtěl vidět znova, protože tam ještě nic neviděl. Kdybs měla bolesti nebo krvácela, utíkej na pohotovost. Ale s největší pravděpodobností to bude ok! Hodně štěstí.

andelka
8. črc 2015

U prvního jsem taky volala snad hned co jsem našla // (14dní po ovu, takže ukončený 4tt), objednal mě za týden na přelomu 5 a 6tt. Mrknul na utz, viděl dutinku, takže ok, je to tam kde má. A další kontrola po 14dnech, protože zatím stejně nejde nic říct ani předjímat jak se to bude vyvíjet. Takže další utz v 8tt a to už bylo srdíčko, dostala jsem průkazku a žádanku na krev a NT (chodí se v 10tt). Další kontrola za měsíc.
U druhého jsem si zase 14dní po ovu udělala test, ale k Dr volala až v 8tt. Do té doby stejně uděláš houby kdyby něco.Nejvíc zamlklých těhu je do 10tt. A pak už opět, rovnou srdíčko, průkazka, žádanky..

chupavogel
autor
8. črc 2015

@zuzka_b2 dekuju moc. Celou dobu me poboliva bricho s tim mam jit taky na pohotovost ?

chupavogel
autor
8. črc 2015

@andelka uz se nato strasne tesim. snad to bude vsechno dobry 🙂 nevite jestli muzu pit kefir ?:D

andelka
8. črc 2015

@chupavogel proč by ne? Zakysané mléčné výrobky jsou zdraví prospěšné.
Jestli tě pobolívá málo a občas a nezhoršuje se to, počkala bych. Vajíčko se zavrtává, roste, bude se zvětšovat děloha, natahovat vazy..pobolívání je normální.

alubif
8. črc 2015

První vyšetření v těhotenství se děla 7.-8. tyden, kdy už by mělo být jisté srdíčko, do té doby pokud nejsou potíže typu špinění či rvácení jsou jakákoli vyšetření zcela zbytečné. Takže gynekolog ví o dělá břicho tě bude bolet jak se roztahuje děloha.

chupavogel
autor
8. črc 2015

@alubif mockrat dekuju 🙂

chupavogel
autor
8. črc 2015

@andelka mockrat dekuju za informace 🙂

luckiesj
8. črc 2015

Nezlob se, ale měla měla by ses trošku hodit do klidu, nervováním si vůbec nepomůžeš...spíš naopak. A co jak chceš přežít celé těhu, když máš takové nervy už teď....celé těhotenství a vlastně bych řekla, že i pak mateřství, je jeden velký "strach", aby bylo vše v pořádku. Jen se musíš s tím "strachem" poprat a dát ho někam do pozadí 😉 Takže klid, všechno bude v pořádku!! Zatím nic přece nenasvědčuje tomu, že by nebylo 😉

jarkakr
8. črc 2015

Já jsem dokonce dostala neschopenku, ale těhotenskou průkazku až později - snad až v osmém týdnu? Možná devátém. Měla jsem překážky v práci, takže mě doktorka vzala hned na potvrzení. Kdyby to tak nebylo, asi by mě taky objednala až na později. Takže klíííd.

chupavogel
autor
8. črc 2015

@jarkakr dekuju budu se snazit 🙂

luciamala1979
8. črc 2015

@chupavogel ahojky. A co tak zavolat dr a povedat mu, ze si vypoctom 5 tt zhruba , to uz by mohlo byt vidiet srdiecko a ze sa proste bojis, ze sa chces nechat kompletne skontrolovat (sono / tecka, srdiecka, sliznica), hormony (krv), HCG aby bolo vidiet ze stupa, ze potrebujes proste ukludnit. Plne ta chapem, mala som rovnake pocity a při zivote ma drzalo opakovane stupajuce hcg každý tyzden az do sona.. a potom uz vždy kde som mala pochybnosti, strach neskor pocit malo pohybov miminka a pod., tak som proste prisla na kontrolu. Pytala by som si priamo dr ak by sestra nezvolila. Tvoj klud prospeje kludu . Okrem toho ak by zistili nejaky problém, vedia udrzat tehotenstvo uz v tomto stadiu, napr. nasa denim utrogestanu a pod.

chupavogel
autor
9. črc 2015

@luciamala1979 povedala som sestre o co mi ide a v akom tyzdni som. Ona mi len povedala, ze pan doktor ma bohuzial volny termin len na tento den a ze sa s tym neda nic robit. Skusila som mu pisat email ale neodpisal...sestra mi nechcela dat telefon na pana doktora takze priamo s nim som hovorit nemohla.

honzulka
9. črc 2015

@chupavogel naprosto tě chápu a zároveň souhlasím s ostatními.Bolesti podbříšku mít můžeš,já u prvního celou dobu myslela,že jsem nastydlá a řešila močák.. 😀 Nesmí být ty bolesti silné.Chodit na gyn.opravdu zatím nemá význam,stejně nic ještě nebude vidět,ten termín ti dala sestřička myslím že akorát.Pokud ti to nedá,můžeš jít na pohotovost s tím,že jsi těhotná a že tě bolí břicho a oni ti UZ udělají a i krev mi brali na HCG.Moc klidu ti to ale stejně nedá..a ten už mít nebudeš nikdy... 😀
Jinak souhlasím s tím,že příroda si stejně udělá své a jak to dopadne je jen na ní..Užívej si každého dne. 😉

chupavogel
autor
9. črc 2015

@honzulka dekuju moc 🙂

desencanto
9. črc 2015

@chupavogel je to běžný postup... taky jsem šla za dlouho na první kontrolu..

jersika
9. črc 2015

@chupavogel Ahoj, vůbec se neboj, doktorka Tě objednala správně. Já se té své ptala už dopředu, kdy přijít, kdybych na testu objevila dvě čárky, říkala, že není kam spěchat, optimálně mezi 8tt-10tt. Já přišla až v 10tt a pohoda. Bříško mě taky pobolívalo (já dlouho čekala na menstruaci, hodně jsem cestovala, takže jsem to přičítala posunu, test mě napadlo si udělat někdy v 7tt 😀). Bříško bolí standardně, mičmo se hnízdí, prudce roste, děloha se roztahuje a než si zvykne, bolí to celkem dost. Kdybys začala ale špinit nebo krvácet, tak si na gynekologii zajdi, jinak pohoda, relax, jez na co máš chuť, dělej co máš ráda a těš se na mimčo 🙂.

chupavogel
autor
9. črc 2015

@jersika mockrat dekuju za radu 🙂 budu se snazit byt vic v klidu 🙂

marrei
9. črc 2015

No já taky běžela hned po pozitivním testu k Dr., a byla jsem dost zklamaná, že nebylo vůbec nic vidět :-/ Teď by ti doktor stejně k ničemu nebyl....

zlatkavlk
9. črc 2015

Ahojky, já se přidávám se svou zkušeností, že je fakt lepší vydržet a počkat - po pozitivním těhu testu (po 5ti dnech vynechané MS) mě doktorka objednala po dalších 5ti dnech na UZ, na kterém ale nebylo vůbec nic vidět, spíš mě vynervovali s mimoděložním těhotenstvím. Odebrali mi HCG, které však bylo pozitivní, ale ne natolik, aby bylo mimčo už viditelné... nakonec se ukázalo o týden později... takže za mě opravdu nikam nespěchat a snažit se udělat si pohodu... přeji hodně štěstí 🙂 😉

shine2015
9. črc 2015

@zlatkavlk můj doktor objednává až 6+... A je lepší opravdu později 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru