Kdy gynekolog pozná těhotenství?

raduska21
19. dub 2015

Zajímalo by mě kdy nejdříve gynekolog pozná těhotenství? Může to poznat jestě před menstruací? Díky za odpovědi.....

littlecharm
19. dub 2015

Mně lékařka řekla, že na sonu/utz uvidí něco až tak v 6.-7. tt a to akorát vyloučí mimoděložní... Do té doby jedině dle hladiny hcg v krvi.

brebruska
19. dub 2015

Ahoj, přesně tak, nejdřív při vynechání měsíčků z krevních testů, pak záleží, jak má doktorka dobrý utz, ale ten konec 6 tt by už mohlo být vidět srdíčko. Mě na začátku vzala krev. Utz udělala taky, jen vyloučila mimoděložní a nahoře v děloze byl vidět nějaký stíneček, tak řekla, že to bude asi ono, ale stejně jsme čekaly na výsledky hCG z krve, aby byla jistota, že jsou pozitivní. Na konci šestého týdne jsem běžela na pohotovost kvůli krvácení, na utz už bylo mimi i s bijícím srdíčkem. 🙂 Ale doktorka tě kolikrát ani dřív jak v tom 6. týdnu na kontrolu neobjedná, nemá to prostě smysl. Někteří doktoři objednávají na 1. utz až v 8. týdnu.
takže neplaš ještě když ani nevíš, jestli to náhodou nedostaneš 😉 . I tak bys stejně měla počkat aspoň do toho konce 6. týdne. Ono se často stane, že třeba hned v pátém týdnu potratíš, tak je lepší, když ještě nevíš, že jsi těhotná (alespoň pro tvou psychiku). Prostě opožděná menstruace, řekneš si.
Přeji, ať se vše daří a za chvilku jsou 2// na testíku. 🙂

mandala
19. dub 2015

Před MS podle mne nepozná. 😉

simhav
19. dub 2015

Já byla u gynekologa kvůli bolestem v podbřišku a nepřicházející MS (to jsem netušila, že bych mohla být těhotná, páč se mi 2 dny předtím test ukázal negativní) a byla tam už malá dutinka...to jsem byla 5+6 tt, říkal, že kdybych přišla o den dva dřív, tak by ještě nic neviděl 🙂 objednal mě až na 8.tt a to už bylo srdíčko 🙂

lusiana125
19. dub 2015

Mě dělala ultrazvuk ve 4.týdnu a to byla vidět malá dutinky 4 mm a pak v 6.týdnu a to už bylo srdíčko o stošest

sara84
20. dub 2015

Myslim ze drive jak 6-7tt to nema smysl,pokud mimi chces 🙂 i pro klid duse.Ja po x negativnich teatech uz testkvala az cca 5t od ms. Do te doby jsem nad tim ani nepremyslela, pac bych se zblaznila 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru