Kdy je největší riziko otěhotnění?

janet22
18. kvě 2017

Ahoj holky zajimalo by me kdy je nejvetsi riziko otehotnet? Vim ze pri ovulaci ale nektera pise ze otehotnela 5den pred ovulaci nektera 3 dny pred a nektera dokonce i den pred ovulaci. Tak jaky den je nejpravdepodobnejsi?

jezz13
19. kvě 2017

Dotyčné otěhotněly v den ovulace. Akorát spermie občas vydrží až 5 dní, takže sice styk byl třeba 10 DC, ale k samotnému oplodnění došlo až když bylo vajíčko zralé třeba 14 DC.

janet22
autor
20. kvě 2017

@jezz13 takze kdyz sem mela sex den pred ovulaci tak je moznost byt tehotna? Ja jen ze uz den predtim me bolelo v podbrisku a druhy den sem mela krece dost silny a takovy hrudkovity bili vytok nebo co to je? Sex byl tedy 17.5 a 18.5 do 22.5 mam ovulaci

janet22
autor
20. kvě 2017

@jezz13 a jeste chci se zeptat kdyz sem si sahala na cipek tak tak je otevreny na spicku prstu?

jezz13
20. kvě 2017

Ovulace trvá max . 24h, takže sex den před ovulací je považován za ideální, protože spermie to celkem v klidu vydrží a nehrozí, že ovulace proběhne a spermie tam ještě nebudou, jako kdybyste měli sex v den ovulace. Takže ano, pravděpodobnost tu je. Ale pozor - i za těchto ideálních podmínek je úspěšnost otěhotnění zhruba 1:6, takže to zatím moc neřeš, nemysli na to, netestuj a počkej si klidu na termín MS.

janet22
autor
21. kvě 2017

@jezz13 tak ted sem zmatena ono toho sexu bylo.vic ale mam ovulaci jeste zitra a dneska sem si udelala testik protoze se mi hrozne mota 2 dny hlava. a byl tam fakt miniaturni duch nemuze se plest diky.ty.ovulaci?

jezz13
21. kvě 2017

A z čeho vlastně soudíš, kdy máš ovulaci? To je opravdu relativně krátké období, kdy praskne folikul a uvolní se vajíčko, které je několik hodin schopné být oplodněno. Takže nemůžeš ovulovat tři dny. Pokud vycházíš z nějakého kalendáře, pak ty tři dny nepředstavují ovulaci, ale při pravidelném menstruačním cyklu období, kdy je nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění. Takže při výše uvedené schopnosti spermií počkat si v děloze na ten správný čas jde obvykle o období 2 dny před ovulací až jeden den po ovulaci. V den ovulace obvykle výtok nebývá bílý a hrudkovitý, ale naopak hladký, lepkavý a průsvitný, asi jako bílek vajíčka. Každopádně ani kdybys již 17.5. otěhotněla, duch by na těhotenském testu ještě nebyl, protože test reaguje na hormon, který tělo začíná vytvářet až zhruba 6 den po oplodnění.