Když začnu opět pravidelně sportovat, ztratím mléko?

sumitra
9. srp 2016

Zdravím, chci se zeptat, jestli hrozí, pokud začnu opět pravidelně sportovat, že ztratím mléko. Končí mi šestinedělí a kojením nám jde dobře, já bych se ale chtěla opět začít hýbat - tak třikrát do týdne, nějakou intenzivnější aerobní aktivitu jako spinning nebo fitbox, plus torchu posilování. Mám ale strach, abych si tím nějak nenarušila laktaci. Máte prosím nějaké osobní zkušenosti? Díky za postřehy 🙂

zuzinka6
9. srp 2016

to mě taky zajímá, podle mě záleží na tepovce, co jsem slyšela...

hankaros
9. srp 2016

Sportuji od 6n a kojim stale, mala ma 3 mesice. Stejne tak kamaradka, jeji prcek ma 15 mesicu. Sportem o mleko urcite neprijdes ani neni kysele, pokud nepolykas tezke treninkove davky. Jo a chce to kvalitni podprsenku, co drzi vse na miste. Vlastni zkusenost..

frantiska85
9. srp 2016

Ale prd. Sportování neškodí. U obou synů závodně běhám, rozhodně se nešetřím a kojil se dlouho první a druhý syn taky ( ten ještě pořád). Oba pěkní, statní kluci.

karlajasmine
9. srp 2016

Me ani nenapadlo tohle resit... normalne sportuju, jezdim na kole, na bruslich, chodim plavat... atd .. pokud netrenujes na maraton tak bych se toho opravdu vubec nebala.

tuhinka
9. srp 2016

LP: na kojení nemá cvičení absolutně žádný vliv. Nejčastěji se uvádí, že se při sportu dostává do mm kyselina mléčná. Není tomu tak a navíc kyselina mléčná se v mm nachází, proto se jí říká mléčná. Spíše bych to prokonzultovala s lékařem ohledně diastáze. Jestli ji nemáte, tak směle do jakéhokoliv cvičení... 🙂

sumitra
autor
9. srp 2016

Tak to rada slysim, tak s radosti a chuti hura do toho! 🙂

radka8888
9. srp 2016

@tuhinka no nevim jesti se ji nerika mlecna, protoze je odvozena od laktozy mlecneho cukru, ale nejsem chemik.

Kazdopadne kojim, sportuju a zijeme malá i já 🙂