Konizace čípku v těhotenství - máte zkušenost?

veronyque
13. kvě 2019

Ahoj holky, tak mou radost ze dvou čárek na testu vystřídaly obavy. Dnes mi přišly výsledky biopsie. Závěr CIN II a nutná konizace. Myslela jsem si, že konizace se v těhotenství nedělá. Volala jsem tam a prý se dělá i v těhotenství. Máte s tím některá zkušenost? Jaké jsou rizika pro miminko? Děkuji za odpovědi.

petulejan
13. kvě 2019

mě doktor dělal až po těhotenství. Prvně to mělo být až po porodu,ale měla jsem ZT,takže to udělal asi dva měsíce po. Určitě takové zásahy dělat nechtějí a ví asi proč. Ale nejsem doktor,nejspíš bych ještě zavolala někam jinam.

hermanecka
13. kvě 2019

V laboratori posuzuji vzorek odebraneho cipku a k CIN II doporuci konizaci, zrejme info o Vasem tehotenstvi ani nemaji..nez prejde do CIN III to taky trva a ja osobne bych na konizaci v tehu nesla..jdete do anestezie, cipek ma zasah,krvacite.. resila bych to po sestinedeli..jo a kamaradce konizaci museli delat 2x..nepovedla se..v tehu bych to neriskovala

petulejan
13. kvě 2019

@hermanecka není nutná anestezie,u mě byl zákrok lokálně a během deseti vteřin hotovo,jen ten čípek se naruší a to bych neriskovala.

veronyque
autor
13. kvě 2019

@hermanecka @petulejan Děkuji za reakci. Mě právě zarazilo, že i přesto, že jsem sestřičce řekla, že jsem pravděpodobně těhotná (nemám to ještě potvrzené od doktorky), tak na mě začala hned chrlit volné termíny, kdy se můžu objednat. V pátek jdu ke své gynekoložce, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne ona. Taky bych s konizací nejraději počkala až po těhotenství.

petulejan
13. kvě 2019

@veronyque nutit tě nemůžou a neboj,nic neuspěcháš. Více se informuj,já byla u velice dobrého doktora v Brně-Roter a ten by to nedělal. A byla jsem asi v sedmém týdnu.

veronyque
autor
13. kvě 2019

@petulejan Byla to Gynmeda? Tak to jsem u něho byla taky 😀 Ale je pravda, že o těhotenství neví. Že se konizace dělá i v těhotenství, mi řekla sestřička.

petulejan
13. kvě 2019

@veronyque ano. Teď jsem byla na stěrech,doktor se přehlédl,nebyly dobré výsledky a také mi napsal,že je třeba druhý zákrok,tak jsem tam volala,že jsem ale těhotná a on to hned změnil,že se přehlédl.

babulkababulka
15. kvě 2019

@veronyque včera jsem byla na konzultaci u primarky jsem 12.tyden, konizaci bude dělat až po porodu, neviděla výrazné změny nebo nádor, ještě mi udělala cytologii do tekutého média, hodnotí to počítač. V případě že vyjde zlé mne odešle do Prahy kde by se to řešilo, nicméně teď ne. Jediný problém co zjistila je zkrácený čípek a to jdu do

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru