Lehký kombinovaný kočárek a praktické rady do paneláku

Zodpovězené
26. únor 2019

Ahoj,

super poradna! Jsou tu skvělé tipy pro nás, co budeme vybírat kočárek a dost tápeme 😉 Chtěla jsem se zeptat, zda bys pro mě neměla nějaké doporučení co se týče nějakého funkčního prvku při výběru kočárku do paneláku. Děťátko očekáváme na přelomu července a srpna. Zatím bydlíme v bytě v paneláku, a bohužel budu muset s kočárkem zdolávat schody mezi bytem a výtahem...

Chtěla bych tedy určitě nějaký lehký a dobře skladný kočárek. Je třeba i nějaká vychytávka, díky níž se lépe přenáší korbička? Koukala jsem, že nějaké korbičky mají madlo, u některých kočárků je zase korbičky nebo její vnitřní část vyjímatelná?

Moc děkuji & hezký večer
Hana

Ahoj!

Děkuji krásně za pochvalu. Jsme v tom přeci všechny spolu 🙂

A k tvé otázce. Z praktických rad a vychytávek je určitě úchyt na přenášení vaničky velkým plusem, nejlépe pevný navrchu (za “běžné”, dětské madlo ji is dítětem nepřenášej, může se zlomit - pouze v případě prázdné vaničky jej lze použít jako úchyt). Skvělé jsou také paměťové tlačítka, které nemusíš držet, ale ty mají obvykle jen luxusnější modely. Pokud stříška vaničky jde do více poloh, jak jen nahoru a dolů, je to fajn výhoda. Naopak polohování ve vaničce já osobně nevidím jako velký přínos, protože (podle mně) by děťátko mělo ležet na rovném, dokud nezačne sedět. Pak ho já přesouvám do sporťáku. V případě refluxu je fajn matrac mírně zvýšit, ale to se dá i podložením. Vyjmout vnitřek na vyprání lze téměř u každé hluboké vaničky (fakt 99+ %), takže tam také nevidím problém ani podmínku výběru.

U sporťáků se zase soustřeď na dostatečný prostor a hlavně opěrku zad, naopak sedák nemusí být šíleně široký. Polohování co možná nejjednodušším způsobem ideálně do lehu, také podstatně ulehčí život. Korýtko je super pro malé děti i děti s refluxem, rovný leh je zase dobrý i na spaní na boku, bříšku atd., resp. už od narození. Velký košík je výhodou, ale určitě ne podmínkou (záleží na tobě a tvých nákupních zvycích). Rychlé a jednoduché skládání, ideálně i s nasazeným sedadlem, je také skvělá věc. Kvalita kol velmi zaváží, neboť propíchnuté a plné kamínků vypadají špatně a začne je být slyšet. Nafukovací nebo gelem plněná jsou zase dobrá na nerovnosti, ale přidají kočárku na váze.

Z lehkých a skladných kočárků do paneléku jen na inspiraci vzpomenu:

Cybex Balios M

Cybex Balios S

Jané Kendo

Easywalker Mosey+

Greentom Upp Reversible

Valco Baby Snap Ultra Tailormade


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.