Mastičky na atopický ekzém s kortikoidy v těhotenství

palmolivka
8. únor 2015

Ahojky holky chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s mastičkama na atopický ekzem který obsahujou cortioidy??

lejla29
8. únor 2015

Kortikoidy jsme brala vždy měsíc před umělým oplodněním a pak až do 12.týdne těhotenství (pro jistotu) U umělého oplodnění se používají běžně a preventivně, protože snižují imunitu proti vypuzení plodu (některé ženy totiž mají protilátky proti embryu nebo spermiím nebo ovariu). Takže určitě neublíží.

veruska007
8. únor 2015

Ahoj, mám od malinka silný atopický ekzém, brala jsem od malinka kortikoidy. Co jsem otěhotněla, tak jsem je nevzala, nenamazala... ekzém se sice napřed brutálně zhoršil, ale pak už se zlepšil... když je nejhůř, zkusím konopnou mast. Ke kortikoidům se vrátit nehodlám nikdy.

misar91
8. únor 2015

ahojky.měla jsem taky ekzém v těhu a doktorka mi řekla že v druhém trimestru už by se toho nebála ale že si mám zajít na kožní pro mastičku s nižší dávkou...

elib
8. únor 2015

Když se mnou můj gynekolog sepisoval na začátku těhotenství zprávu, jaké léky užívám, tak jsem mu nahlásila, že mast s kortikoidy, doporučil mi minimálně na první tři měsíce vysadit, abych neohrozila miminko. Díky těhotenství se mi pokožka zlepšila, zatímco dřív jsem se mazala každý týden, teď jsem už 5 měsíců bez. Je to asi hodně individuální.

milada2
8. únor 2015

Já kortikoidy celé těhotenství užívala dokonce ve formě tablet

monasdo
15. kvě 2015

milada2: a všechno je/bylo v pořádku ? 🙂

vierkabu
22. kvě 2015

Ahoj ja by som sa chcela opytat nemam ani som nemala atomipcky ekzem ale od kedy som tehotna tak sa mi na dekolte a ramenach vyhodili take strasne cervene vyrazky .. nema s tym niekto skusenosti?? konci mi 11tyzden a beriem hormonalne lieky na podporu tehotenstva... kedze ide leto nerada by som nosila rolaky a dlhe rukavy .... poradte prosim ... dakujem

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru