Neklidné nohy, co dělat?

lidax
6. bře 2018

Děvčata, poraďte, co dělat při potížích - tzv. neklidných nohou v noci? Nemůžu kvůli tomu spát. Už se mi objevily i křeče v lýtkách. Vím, bere se magnesium, jenže po tom mám dost ošklivý průjem...
Díky za rady a zkušenosti.

treasurka
6. bře 2018

Mne pomohlo zelezo a vapnik 😉

beruda
6. bře 2018

Studená sprcha nebo chladivý gel z lékárny. A vydržet :-/, po porodu by se to mělo rapidně zlepšit, nebo vymizet.

lidax
autor
6. bře 2018

@treasurka díky

lidax
autor
6. bře 2018

@beruda díky, musím vydržet ještě skoro 4 měsíce...

priefi
6. bře 2018

@lidax pokud mas magnosolv, davej si jen pul sacku rano. Cely sacek = casto prujem. Magnosolv mi pomohl ale jen na krece, bohuzel na neklidne skubave nohy, ktere zacaly behem 2.trimestru mi pomohl az porod. Mela jsem potize diky tomu usnout. Cely den ok, v praci ok, prisla jsem domu, natahla jsem se a skub skub... trosku mi to zmirnilo, kdyz jsem si dala mezi nohy polstar. Co se tyce vapniku a zeleza, bylo by lepsi prvne zjistit pri odberech, jak na to jsi, protoze kdybys toho mela dostatek, doplnky by nemusely byt ku prospechu. Konzultuj s gynekologem. Nerikam, ze vapnik a zelezo nepomuze, naopak, muze to byt skvela kombinace.

beruda
6. bře 2018

@lidax chápu, já už jen měsíc, ale teď už se to trošku zklidnilo

priefi
6. bře 2018

@lidax a jeste jedna mensi poznamka, magnosolv nepij na lacno, ale po jidle.

lv
6. bře 2018

Tak slabší magnezium, Magnesium laktat, magnesiu mineralku, treba Magnosolv ne úplně rozpusteny, na lačno je spolehlivé projímadlo 🙂 (ale je nejsilnější, nejúčinnější zase)

bbn
6. bře 2018

U mě vítězí kombinace všeho - magnesium+ železo, před spaním osprchovat nohy studenou vodou a hned potom namazat chladivym gelem.

semisovamys
6. bře 2018

Mne pomaha Mobivenal ale ted fakt nevim jak je to v tehu nebo pri kojeni. Tusim ze pri kojeni jssm mela nejaky jiny typ Mobivenalu.

jana_toula
7. bře 2018

,z mojí zkušenosti se nemusí jednat jen o hořčík. Pokud tě chytají i křeče i přes hořčík, tak může být příčina i v začínajících křečových žilách nebo jiný problém. Byt tebou, požádala bych ji testy na trombofilii. U prvního tehu mi ji neodhalili a je zázrak, ze syn to přežil. U druhého to byla jen náhoda, požádala jsem o test krve na základě letáku. Žádné podezření jsem neměla. Berou se pak jen léky na ředění krve po dobu těhu a šestinedělí. Plus na ty nohy mi dali tablety detralex. Nic z toho nejde přes placentu. A také doporučuji kompresní punčochy, nohám opravdu uleví.

lidax
autor
7. bře 2018

@jana_toula díky, zeptám se na všechno doktorky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru