Nevolnosti na začátku těhotenství

ryznicka
18. črc 2017

Ahoj holky, minulý týden v pondělí mi doktor potvrdil těhotenství, tak od čtvrtka mi zacaly nevolnosti, vždycky tak dvě hodiny, pak to přešlo. Včera mi bylo zle celý den a trvá to i dnes, nezvracim, ale cítím se děsně, nemám na nic absolutně chuť. K tomu chodim do práce, tam vyloženě trpím, těším se až přijdu domů a tam jen ležím až do večera. Jak jste na tom byly nebo jste vy? A není něco co by mi mohlo trochu ulevit? Uvítám cokoliv.

sdu
18. črc 2017

@ryznicka Ahoj, já to znám. Nejhorší byly asi tři čtyři týdny, ale ráno mi je špatně a zvracím ještě teď na konci 13tt. Jsem doma, takze jsem nic nebrala, odpocivala jsem... pry jsou ucinna nejaka homeopatika, lízátka mi delala snad jeste vic zle. Na jidlo jsem snasela nejlepe polevky, po mensich porcich, termix a loupák.... každý si musí najít to své. Popravde si nedokazu predstavit rani vstavani a odjezd do prace, bylo mi tak, ze jsem porad pres dopoledne pospavala, zato rano jsem se budila ve ctyri. Jestli je Ti tak spatne, zvaz dovolenou nebo nemocenskou dle mozností...lepsi nez skoncit v nemocnici ns kapackach...

ryznicka
autor
18. črc 2017

@sdu ahoj, začínám o tom uvažovat, protože je to fakt děsný. Jen je teď období dovolených a máme tu málo lidí, tak z toho budou v práci asi hodně nadšený, dovolenou mi určitě nedají. Pro neschopenku bych si měla skočit ke gyndaři? Myslíte, že mi ji napíše?

vila_z_lesa
18. črc 2017

@ryznicka ahoj, mne hodně pomohly lízátka gravipop z lékárny, u postele jsem měla nachytanou susenku(suchou) a tu hned po otevření očí snedla, pres den pila kofolu nebo Colu a jedla sušenky a zvládla jsem to, chodila jsem do maturitního ročníku, takže jsem funguvat musela 🙂

marenkav
18. črc 2017

@ryznicka mě bylo špatně a zvracela jsem až do konce 16tt,kdy to najednou ze dne na den přešlo. Nepomahalo mi nic 🙂 co jsem mohla jist, aniž by mi to neudělalo ještě hůř, byly piškoty, banány, lipanek...hlavně mít něco porad v žaludku, jíst po troskách, ale porad 😉 Z těch lizatek mi bylo vždycky jen hůř 😅 kamarádce dělalo dobře popíjet přes den Colu...

sdu
18. črc 2017

@ryznicka jestli máš takové nevolnosti tak věřím, že rozumný gynekolog Ti neschopenku dá. Ono sebou někde seknout v práci je taky dost nebezpečné. Nevím, kde pracuješ na jaké pozici, ale u práce někde na dílnách je to v podstatě o život, v kanclu to není o moc lepší navíc v tom vedru.... Tak hlavně ať je Ti brzy líp a mimčo i Ty ať jste zdraví 😉

mku
18. črc 2017

Byt tebou jdu si pro neschopenku... doma ti bude lip, po psychicke i fyzicke strance. A co se tyce penez, dlouhodoba neschopenka uz neni zadna hruza, celkem slusny penize myslim.
Ja jsem zvracela 8-18tt, nepomohlo vubec nic, ani torecan cipky... dvakrat jsem skoncila na kapackach, poprve jeste k tomu s otresem mozku, uz jsem omdlena pri zvraceni v noci v koupelne.
Doma jsem byla cele tehu a jsem za to rada, klidek, zadny stres, kdyz mi bylo blbe tak jsem proste klidne cely den nevylezla z postele..

vanea
18. črc 2017

No ze začátku mi bylo dobře a pak to začalo na konci prvního trimestru :D každý den, celý den i noc mi bylo zle, zvracela jsem teda "jen" 10x denně cca, jsou na tom holky hůř, trvalo to něco přes měsíc...ale normálně jsem chodila do práce i s 2hod dojížděním...je to těhotenství, ne nemoc, kupodivu mi bylo nejhůř, když jsem měla možnost třeba celý víkend ležet a spát, to jsem se pak ani nepostavila na nohy a doslova mně manžel musel odnést na záchod..koncem 4. měsíce to odeznělo ze dne na den=) pak už mi bylo blbě jen párkrát=) pomáhala mi vždycky krátkodobě ledová cola, vanilková zmrzlina a zázvorový čaj z čerstvého zázvoru - ten jsem ale začala pít až když doktor vyloučil riziko potratu a sám mi to doporučil..držím palec, ať je ti brzy dobře❤

kecafon
19. črc 2017

Ahoj,to moc dobře znám.
Je to nepříjemné,o tom žádná.
No,hele,pokud Ti mužu poradit,tak mužeš vyzkoušet různý čaje pro těhotné,nebo lízátka se zázvorem,jednu dobu mi pomohly i piškoty u postele,vzala jsem si jich pár než jsem vztala.Ale pak mi doktorka řekla,abych zauvažovala,jestli nechci zkusit brát nějaké vitamíny pro těhotné.Chvíli jsem váhala,ale nakonec jsem si koupila mamavit,jenže po něm mi bylo ještě hůř,takže jsem hledala něco jiného,až mi kamarádka dohodila Ogestan,který brala iona,ale to už v té době kojila.Mě to moc pomohlo.Dostala jsem do těla vitamíny,listovku,jod a omega 3 a vše se tak nějak srovnalo.Jedla jsem ho teda raději během snídaně,třeba s rohlíkem a zapíjela slabým čajem bez cukru.😉

ryznicka
autor
20. črc 2017

Ahoj holky, děkuju za odpovědi, já už jsem z toho hotová. Je mi zle od rána do večera nonstop, nezvracim, jakmile si něco dám je mi ještě hůř. Už nevím co by. Lízátka mi nepomohly, naopak. Zkoušela jsem sušenky než vstanu, nic stejně mi je zle. Nepřišla jsem zatím na nic co by mi pomohlo. Nejhorší je že nemám ani na nic chuť a z poloviny jídla se mi zvedá žaludek. Spíš do sebe jídlo tlačím. Trvá to 4. den, jestli to bude trvat ještě týdny, tak to se tesim. Doufám že je aspoň vše v pořádku. Na druhou kontrolu jdu až v úterý.

vanea
20. črc 2017

@ryznicka jojo, je to normální =) začátek těhu takový bohužel je, pak už je to individuální, jak dlouho to trvá, někomu je blbě až do porodu, někdo má špatný první trimestr, někdo první a druhý...musíš to vydržet no...pak se to zlepší a budeš si to o to víc užívat=) co ta cola nebo zmrzka? to jsi zkoušela? sice mi to pomohlo vždycky jen tak na hoďku, ale aspoň něco no..

vanea
20. črc 2017

jo a ještě je prý fajn zamrazit si colu v mrazáku v těch formičkách na led a pak to cucat..to by taky nemuselo být zlé v těch vedrech=)

ryznicka
autor
20. črc 2017

@vanea Ahoj. Já nechci pít Colu kvůli kofeinu. 🙂 Zmrzlinu jsem ještě nezkoušela. 🙂 Vyzkouším. 🙂

vanea
20. črc 2017

@ryznicka já ji taky kvůli tomu moc nechtěla, ale doporučili mi to přímo v Podolí i na gynekologii, furt lepší do sebe dostat alespoň nějakou energii, než nic:/ já teda měla ke všemu ještě hodně vysoké riziko VVV, tak mně hlídali hodně, ale i přesto jsem tohle mohla=) tak pokud už nebude zbytí , tak si skleničku denně klidně dát můžeš si myslím;) ale je to samo na tobě =) zmrzku zkus, ty lízátka jsou k ničemu..

gabcat
20. črc 2017

@ryznicka Ahoj, bohužel to k tomu patří no a moc rad ti asi nepomůže. Každá je individuální, některé něco zabere, další zase něco jiného.

Mně se celkem osvědčily dětské přesnídávky a ze začátku i banány (V podstatě jediné, co jsem v sobě udržela). Každopádně úplně nepomohlo nic a užívám si to doteď. Když je mi opravdu nejhůř a je mi zle někde na cestě nebo někde, kde si fakt nemůžu dovolit zvracet, krátkodobě mi pomáhaly klokanky, které jsem kvůli věčně rozedřenému patru a jazyku teď vyměnila za růžový dětský orbitky 🙂 Ale jak říkám, prostě jinak nepomáhá nic, sušenky po ránu... Nic, končím 2. trimestr a pořád jdu s váhou dolů. Už aby byla malá na světě 😀 Tak držím palce, ať to má u tebe kratší trvání.

ryznicka
autor
22. črc 2017

Ahoj holky, děkuji všem za odpovědi. 🙂 Snažím se s tím nějak prát a do toho se mi připletl další problém a tím je zácpa. Nebyla jsem už 5 dní a jsem nafouklá jen meloun, mám pocit plného žaludku a přitom mám hlad, pobolívá mě z toho břicho, nechci nic moc jíst, protože se tím ucpávám ještě víc, potřebu na záchod nemám. Na netu jsem našla, že ostatní doporučují (kromě ovoce, zeleniny, hodně pít, švestky apod. - mě nic nepomáhá) duphalac, a lactulose sirup. Myslíte, že ho můžu jít koupit do lékárny a zkusit to a nebo se mám nejprve poradit s doktorem? Jdu tam až v úterý, což je za dlouho.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru