Operace kýly, jak dlouho trvala rekonvalescence?

jijanka
8. srp 2016

Holky, prosím byly jste některá na operaci s kýlou v jizvě (po operacích břicha), příp. s pupeční kýlou (snad je to srovnatelné)? Jak dlouho jste byly v nemocnici při operaci laparoskopicky a normální operaci? Jak dlouho trvala rekonvalescence (jak dlouho se nesmělo nosit nic těžkého)? Díky moc.

jitkacb
8. srp 2016

Ahojky měla jsem pupeční kýlu cca před 5 lety.Měla jsem ji skoro akutní.Přišla jsem do nemocnice a hned mně braly na operaci.Opearce proběhla uplne v pohode.Za 3 dny jsem šla domu.Nemohla jsem se moc hýbat,ale to se časem vše zlepší.Chce to pomalou chůzi,neajké menší procházky a do týdne budete v pohodě.Mela jsem asi 3 stehy který mi za týden vytáhly.Jizva není skoro vidět.Byla jsem pak doma na neschopence skoro 6 týdnu,protože dělám těžkou práci kde se tahají těžké břemena.Ale záleží na vás jak se budete cítit.

jijanka
autor
8. srp 2016

@jitkacb Děkuji, ta operace byla laparoskopicky?

hz
8. srp 2016

@jijanka ahoj, mela jsem to stejne jako @jitkacb . taky jsem sla jim to sla ukazat do nemocnice a za dve hodiny jsem uz lezela na stole. vyndavali ji klasicky, laparem ne..jizva na kraji pupku, nasledny porod taky ok.. doporucuji moc neodkladat...

jijanka
autor
8. srp 2016

@hz já mám právě kýlu v jizvě po operacích břicha a doktor nechce operovat kýlu dokud se mi nezahojí stomie, co mám v břiše. Ptám se hlavně kvůli malému, za jak dlouho asi o něj budu moci zase pečovat. Po těch operacích jsem tu měla tchyni a po dvou a půl měsíci už jsem jí měla plný kecky 🙂

hz
8. srp 2016

@jijanka za 2-3 dny te pusti domu, pokud bude rana cista.. ja byla pak 3/4mesice nasledne doma na neschopence. ale mam pocit, ze se to hojilo rychle, rozhodne rychleji nez nejaky nastrih, srovnam li to s porodem..

jitkacb
8. srp 2016

Já to měla jako klasickou operaci.Já myslím že cca do týdne se v pohodě budete moc starat o malýho.Ale budete muset opatrně.Žádný těžky zvedání aby vám nepraskly stehy.

jitkacb
8. srp 2016

Taky hodně záleží jestli vás to bolí? Pokud ano tak bych to neodkládala.Pokud ne tak bych počkala až se vám vše zahojí.Ale pokud vás to bolí tak bych to neriskovala.Mohla by vám prasknout nebo cokoliv jiného.ale tím vás nechci nějak strašit.

alboo
8. srp 2016

@jijanka ted sem cetla vas clanek. U vas to bude neco uplne jiného. Nelze to srovnávat s nekym, kdo ms "jen"kýlu. Pokud mate za sebou tezky zanet slinivky s velkou nekrozou, pote abscesy v brise a jeste nove vysitou stomii nemůžete predpokladat stejný prubeh. Ohledne terminu bych se drzela doporuceni doktora ohledne stomie. Jinak hospitalizace byva kratky 3-5dni jak laparoskopicky tak klasicky. Je tam omezeni zateze. Ale bezny provoz vetsinou kazdy zvladne, jen s malym ditetem to je horsi, jak chtějí furz zvedat atd.
Dovol si poznamky k článku, sanitka neni taxi, neslo o prime ohroženo zivota. Mladý lidi co sou schopny chodit maj jet taxíkem pokud nemaj odvoz. Dite a starý clovek je neci jinyho.
A ano pri akutni pankreatitide se opravdu nesmí nic pit.

jijanka
autor
8. srp 2016

@jitkacb Děkuji 🙂

@jitkacb Nebolí to, samozřejmě doktor říkal, že pokud by začlo, tak by se to muselo řešit dříve, ale jinak čeká na zahojení stomií, resp. vytečení veškeré tekutiny z břicha.

jijanka
autor
8. srp 2016

@alboo Děkuji za zhodnocení situace 🙂 a za připomínky k článku 😉

jitkacb
8. srp 2016

Ted jsem četla vás boj s nemocí.Jste moc statečná žena.Kýla je oproti tomu nic.Řídila bych se asi pokyny lékaře.Přeju at vám vše dobře dopadne a hodně štěstí v životě.

jijanka
autor
8. srp 2016

@jitkacb Děkuji, jste moc hodná 🙂

alboo
8. srp 2016

@jijanka ted ctu nize, vy teda nemate zrejme klasickou stomiie (ileo, kolono) ale stale nezahojene rany v brise?

jijanka
autor
8. srp 2016

@alboo Ano, jedna byla po drénu, další vznikla abscesem v jizvě po drénu.

jijanka
autor
8. srp 2016

@alboo Už jsem to nastudovala na netu, nejsou to stomie, ale píštěle, tak se omlouvám za mystifikaci.

alboo
8. srp 2016

@jijanka v pohode. Me to bylo jen divne

lisianne
6. bře 2020

@hz mohu se zeptat jestli jste po operaci rodila přirozeně nebo císařem?

hz
10. bře 2020

@lisianne Diky za otazku. ROdila jsem prirozene, 2x.