Otěhotněly jste, když partner chodil do sauny?

simonce
13. únor 2015

Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, otěhotněly jste bez problémů, když Váš partner chodil pravidelně (1x týdně) do sauny? Můj manžel jednou týdně chodí, saunu miluje. Věděla jsem, že na spermie to není nejlepší, ale teď jsem narazila na článek, kde se tvrdí, že muži chodící pravidelně do sauny mají výrazně omezenou plodnost a že se to srovná až po půl roce nechození do sauny. Manžel tedy i když nerad, do sauny chodit přestal, ale dle článku se plná plodnost obnoví až po půl roce. Bohužel já mám navíc problém s ovulací, na kterou mi doktor nasadil Clostilbegyt. Zatím jsem ho brala jeden cyklus a pomohl, ovulace byla, ale mimi se nezadařilo. Tento cyklus jsem ho chtěla zase užívat, ale vzhledem k výše uvedenému jsem to odložila. Snažíme se už 9 měsíců a nechci to zbytečně oddalovat (je mi už 35, jedno dítě teda už mám, čtyřletou holčičku, ta se nám zadařila docela rychle, třetí měsíc snažení), chtěla jsem, aby manžel šel na spermio a zjistilo by se, co a jak, ale on odmítá, že je to "trapný". Nechci do sebe prát zbytečně hormony, které nejsou pro tělo nic zdravého, navíc by se měly brát jen 6x za život, aby se nezvýšilo riziko rakoviny. Jsem z toho hrozně smutná a přepadlá, říkala jsem si, že zas Clostilem nakopnu ovulaci a třeba se konečně zadaří a teď je moje vytoužené mimi zase v nedohlednu.

guinea
13. únor 2015

@simonce Ano, horko spermie zabíjí, to je přece všeobecně známé. Proto se třeba nedoporučují ani těsné slipy, protože ty tu oblast taky zahřívají. Můj manžel do sauny chodil taky jednou týdně (v rámci fitness centra), ale to centrum pak naštěstí i se saunou zavřeli 🙂, tak chodit přestal. Půl roku po té jsme se začali snažit, otěhotněla jsem po dalších 4 měsících.

simonceli
13. únor 2015

@simonce muj muz chodi pravidelne 2x tydne, nekdy i 3x tydne. Prvni dceru jsme pocali po 6ti mesicich snazeni, syna po 3 mesicich snazeni a vubec do sauny muz neprestal chodit.

guinea
13. únor 2015

@simonceli No jo, ale @simonce je 35 let, to chápu že se jí nechce další 3 roky čekat, jak bude sauna na jejího muže "zabírat". Zvlášť když si on nechce nechat udělat spermio.

simonce
autor
13. únor 2015

Tak to jsi mě potěšila. Ale stejně, když nemám jistotu, že u mého manžela to taky nemělo negativní vliv, tak se mi ty hormony nechce brát. Koupila jsem mu Selzink, abych měla aspoň dobrý pocit, že se s tím něco dělá. Budu se snažit, aby na to spermio změnil názor, vždyť tam ty lidi vůbec nezná, doporučení budu mít z gyndy, i jsem říkala, že tam půjdu s ním. Ženská celý život furt někde roztahuje nohy, před porodem jí dělají klystýr, holí ji, porod taky není procházka růžovým sadem a musíme vydržet všechno. Tohle mi oproti tomu přijde fakt prkotina. Ale chlapi jsou holt ješitný. Třeba se bojí spíš výsledku.

guinea
13. únor 2015

@simonce No jasně, to mi ale přijde od něj i trochu sobecký, kdyby chodil dál do sauny, a ty do sebe cpala hormony.

simonce
autor
13. únor 2015

No sobecký je to na každý pád, i když to není tak, že hlavně já bych chtěla druhé dítě, chceme hodně oba, ale holt manžel pro to není ochoten udělat vše, co se dá, tak jako já. Ale do sauny chodit přestal (psala jsem hned v úvodním příspěvku), i když ho to samozřejmě štve, když to byl jeho hlavní relax. To bych teda fakt nevydejchala, když řekl, že tam bude chodit dál.

simonce
autor
13. únor 2015

Sakryš, jak se udělá to, aby bylo poznat, komu odpovídám - myslím to @uživatelské jméno. Nějak se mi to nedaří, i když kliknu na odpověd u toho člověka. Přispívám do diskuze na koníkovi poprvé, tak to ještě všechno neovládám. 😝

aronek
13. únor 2015

@simonce komu odpovídáš se ukáže, když klikneš pod jeho příspěvek na Odpověz 😉 Třeba to jen nefungovalo, když jsi psala 😉

gwennie
13. únor 2015

@simonce No nevím, muž chodívá do sauny už roky taky a obě dvě děti se povedly na poprvé.. a to není nejmladší, je mu 38

simonce
autor
16. únor 2015

Tak to jsem ráda, že je tu víc případů, kdy pravidelné návštěvy sauny plodnost muže nijak negativně neovlivnily. Manželovi se to nakonec rozleželo a domluvili jsme se, že pokud se to tento měsíc nepovede přirozeně, tak že ten další na to spermio půjde. Říkal, že jsem to na něj hrozně narychlo vybalila a on si musí vždycky vše nejdřív zpracovat. Tak se mi fakt ulevilo a vlilo mi to zase optimismus do žil. Snad se to konečně v brzké době povede, ať už s Clostilbegytem nebo bez (to by bylo ideální).