Poplatek gynekologovi v těhotenství za "těhotenský balíček". Chtěl po Vás?

kristynano
1. srp 2019

Ahoj maminky, setkala jste se některá s tím, že chtěl po vás váš gynekolog poplatek v těhotenství 2000kč? Jsem u VZP a dnes po mně doktor chtěl poplatek za tehotenský balíček 2000kč
Prý pojišťovna hradí pouze první tři ultrazvuky a zbylé v době těhotenství nahradí. Máte některá také tuto zkušenost? Jde o běžné ultrazvuky na pravidelných kontrolách u normálního gynekologa.
Děkuji za vaše zkušenosti
K.

alassel
1. srp 2019

Pokistovna hradi ze zakona tri UTZ, pak je na doktorovi, jestli zi nejaky dalsi udela i mimo. Me delal pokazde.. mas se zeptat co v tom balicku je?

pipi_puncocha
1. srp 2019

Je pravda, že pojišťovna platí 3 ultrazvuky po dobu těhotenství, zbytek je na dobré vůli a úsudku lékaře... A ano, někteří lékaři se snaží takto na těhotných vydělat a chtějí po nich poplatek navíc, záleží, jakou s ním máš zkušenost, můžeš vždycky jinam kde se to platit nebude. Já bych to třeba neplatila, nepřijde mi to fér, pokud za to nenabízí nějakou "nadstandardní péči."

jane46
1. srp 2019

Ja platila 500,- a krome dalsich UTZ jsem v te cene mela soukrome cislo Dr. kdyby cokoliv, obrazky z UTZ, byl v tom dar na nejaky pristroj myslim a uz nevim co dalsiho... 2.000 bych odmitla.

makronka222
1. srp 2019

Pokud ti bude delat utz pri kazde kontrole, ma dobry pristroje a je peclivej, jsi s nim spokojena, tak proc ne? Lepsi nez aby jsi za 9m mela jen 3 utz placeny pojistovnou a vzdycky byla v nejistote. Ja nevim co furt vsichni resej. 2000,- je prd s porovnanim co do ditete nacpete. Proc si ty decka teda delate?

hezz17
1. srp 2019

@pipi_puncocha tak právě ten nadstandard jsou i ty ultrazvuky navíc no. V praze je to běžné, jinde moc ne.

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
kiki1912
1. srp 2019

Mě doktorka dělá ultrazvuk při každé kontrole a nechce po mě peníze

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
beatac
1. srp 2019

Můj gynekolog mi dělá ultrazvuk každou prohlídku. Vybavení má kvalitní, má i kvalifikaci provádět screening (stejným přístrojem provádí i běžná vyšetření). Foto dostanu každou návštěvu a nikdy jsem mu nic neplatila 🤷🏼‍♀️

misicka1988
1. srp 2019

@kristynano Ano, VIP balíček za 1500 Kč mi také před 3 lety když jsem byla těhotná gynekolog nabízel, já odmítla. Ale stejně mi ultrazvuk dělal při každé návštěvě. Chodila jsem hodně často, nejprve každý týden, pak každých 14 dni.

handulkak
1. srp 2019

u mě na gyn se platí ještě vic. Ale mě to nějak nevadi. Utz jsem každou kontrolu chtela, vždy jsem měla i fotku. Klidně bych zaplatila i vic. 😃

tridvajedna
1. srp 2019

Ano, platim v Praze rocni prispevek 1200 a navic ted za vedeni tehotenstvi 2700. Je to povinne, odmitnout nelze, leda prestoupit k jinemu dr. Jsem s peci max. spokojena, ale vzhledem k tomu, ze kazdy rok dochazi k navyseni poplatku, uvazuju po porodu o zmene gynekologa.

jancabr
1. srp 2019

Se svojí doktorkou jsem velmi spokojena. Chtěla po mě 800 za celkovou péči a pak jsem ještě platila 700 za první screening. Každou návštěvu kratičký utz, pár fotek e-mailem, dotazy zodpovězeny, reklamní balíček jako dárek. VZP mi dala 1000 příspěvek.

widowblack
1. srp 2019

A neni to za ultrazvu ve 12tt ? Ten se plati

mirecka.jaroscakova
1. srp 2019

Ano, moje Dr v Praze měla v těhotenství modrou kartu za 3300, mimo těhotenství roční bílou za 1000. V těhotenství jsem nezaplatila, v průběhu jsem se stěhovala a přístup paní Dr tomu odpovídal. Teď ve Zlíně mám i Dr stejné služby, za které bych v Praze platila 1000/rok.

kristynano
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
kristynano
autor
1. srp 2019

@widowblack nene je to na běžný ultrazvuky při běžných pravidelných kontrolách

j.a.n.i
1. srp 2019

@tridvajedna Ale jde to odmítnout, lékař nesmí vyžadovat paušální poplatek, smí účtovat pouze věci nehrazené pojišťovnou a musí nabízet i tu hrazenou alternativu. Pravda, sice si o ní člověk musí říct a občas vypadá jak exot, ale nevidím důvod proč třeba platit za plastová zrcadla, která nechci.

mku
1. srp 2019

Muj gynekolog ma dobrovolny prispevek. Vzdy jsem davala 1000kc a v tehu jsem dobrovolne dala 3000. Za to, ze mi delal utz a obrazek kazdou navstevu (cca co dva tydny) to stalo.

widowblack
1. srp 2019

@kristynano 🤔 tak to teda nevím ... můj dr jediny co chce zaplatit jsou platova zrcadla , ultrazvuk mi delal 3x ( poprvý potvrzeni tehu, pak kontrola srdce, a pak po dvou tydnech co sem se pri vyzvedavani průkazky zminila že sem o víkendu lehce špinila). A co si pamatuju tak žádný peníze navíc za ultrazvuky nechtěl ani u prvni dcery a to mi taky delal kazdou chvilu ( měla sem rizikove kvuli krvaceni a jinym problémům ) takže pokud to nejní za utz ve 12tt tak fakt mi to hlava nebere

sudylichozrout
1. srp 2019

@kristynano platila jsem 1000 Kc a mela v tom full service vcetne emailove komunikace a fotografii z UTZ v elektronicke podobe.

mis_el
1. srp 2019

Já platila (před 2 lety a kousek) myslím 500 Kč ve 12. týdnu, předem mě o tom mudr. informovala že toto jim pojišťovna neproplácí, dostala jsem i více fotek než obvykle. Ale doktorka mi řekla, že většina pojišťoven to proplácí - těhotné tenkrát mohli čerpat u mé pojišťovny 1000 Kč právě na tyto vyšetření, nebo např. na těhotenský kurz apod. Takže jsem si zažádala a pojišťovna mi to vyplatila.
Pak už jsem nikdy nic neplatila a ultrazvuk mi dělala vždy, je tedy pravda že jsem měla asi od 20tt problémy že malá byla menší a málo plodové vody, takže počítám že když jsou problémy tak to pojišťovna určitě hradit bude...

ceriii
1. srp 2019

@sudylichozrout Mohla bys mi, prosím, napsat, ke komu chodíš? Klidně do SZ. Bydlím ve stejné části Prahy (pokud je info u tebe v profilu aktuální) a nový gynekolog by se mi hodil 🙂

sudylichozrout
1. srp 2019

@ceriii mas SZ 🙂

gracinka7
1. srp 2019

Neplatila bych. Tři ultrazvuky mi bohatě stačily.

kristynano
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
stef9328
1. srp 2019

Platila jsem 2500kc, za nadstandart, tzn pri kazde navsteve ultratvuk a kdybych potrebovala neco 24.hodin 7dni v tydnu jsem mohla volat gynekologovi (nepotrebovala jsem to)
@kristynano

tridvajedna
1. srp 2019

@j.a.n.i Je to udajne za nadstandardni sluzby jako je kafe/voda v cekarne, objednani online, vysledky mailem, utz na kazde prohlidce... Pokud nejsi ochotna zaplatit, proste te dr vyradi z evidence a na dalsi kontrolu neobjedna. Pacientek ma az az, nove neprijima. Mne vyhovovalo, ze me kdykoli poslala na laboratorni vysetreni, ktere jinak nejsou automaticka, nabidla alternativni zpusob lecby a celkove pocit osobniho pristupu a prijemnyho prostredi v ordinaci. Ale je fakt, ze kdyz si clovek plati ZP a mel by tak mit lekarskou peci bezplatnou, tak to stve...

journals
1. srp 2019

Platila jsem několikanásobně víc a jestli budu případně někdy těhotná, zaplatím zase. A ráda. Ne kvůli nějakým utz, ale kvůli nadstandardní péči a hlavně lidskému přístupu. Je to sice smutné, ale je to tak. Chodím na kliniku, kde nejsem pacient, ale klient a tak mi to vyhovuje.
Dřív jsem byla u doktora, který chtěl sice 200,- ale chování, "služby", servis atd. tomu bohužel odpovídalo. Nemám čas a chuť řešit protivný personál, radši si připlatím a nemusím se starat o nic.

j.a.n.i
1. srp 2019

@tridvajedna Nemůže tě jen tak vyřadit... resp. obratem se mu to vrátí, když si člověk bude stěžovat na pojišťovně. Jako já nemám problém si připlatit za to co chci, ale jak na mě začne někdo zkoušet, že to musím, tak je oheň na střeše.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru