Prednison po/před IVF, KET. Máte zkušenost?

kytka12
19. únor 2015

Ahoj, jaké máte zkušenosti s Prednisonem v průběhu IVF cyklu? Způsobuje prý i deprese a někteří lékaři doporučují brát antidepresiva při užívání Prednisonu. Jak jste ho braly vy?

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
evcann
19. únor 2015

@kytka12 :D to by človek nemohl nic, já ho brala už několikrát a nikdy jsem ani neslyšela, že by tohle někomu dělal a doporučovali se k tomu antidepresiva. V klidu ho ber a nic hrozného nečekej.

p1983k
19. únor 2015

Bere se do zjištění srdíčka u plodu,takže do cca 6 tt a věř že za měsíc a půl užívání ti nějak závažně neublíží 😉
Je to jen prevence,jedna tabletka a ke konci dokonce jen půlka.

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
lennulik1
19. únor 2015

@kytka12 ahoj, ja som brala az pri 4. KETe prednison - lekarka mi ho dala preventivne, lebo vzdy sme mali negativny test HCG. zacala som ho brat pred KETom a cuduj sa svete - o 14 dni bol pozitivny test na HCG a teraz je z toho maly rocny clovicek 🙂 ten prednison som brala do cca 12 alebo 14 TT, a pomaly ho vysadzovala. dietatko mam zdrave, nic mu nie je, tehotenstvo bolo bezproblemove a nemam pocit, a ani moj muz, ze by som bola nejakym sposobom na prasky alebo tak :D z tych vedlajsich ucivnkov v pribalovom letaku som bola tiez troska mimo, ale brala som to tak, ze lekari vedia, co mi mozu a nemozu predpisat.
takze ak by som mala zacat opat brat prednison, tak urcite idem do toho.
takze drzim palce 🙂

pistalinda35
19. únor 2015

Ahoj , také jsem brala Prednison a deprese jsem neměla, ba naopak. 😀. Výsledkem je náš skoro 14m. Kája 😉

kotito
19. únor 2015

Partner prednison uživá ve velkém množství 10let a deprese nemá 🙂
Při hodně vysokých dávkách byl hodně kulatý, ale to se týče jeho nemoci, takže mimo téma 🙂
Určitě němějte strach 😉 Budete v pořádku 🙂

sokorka
22. únor 2015

mě tedy nic nedělal. Je to náročný proces, tak se skleslosti nevyhnu, ale lékama je to těžko. Měla jsem jej u obou KET

dracula
22. únor 2015

@kotito Můj manžel také bere prednison a do depresí má daleko. Je nemocný se štítnou žlázou, tak mu nic jiného nezbývá.

vla77
22. únor 2015

to je blbost, hlavně kvůli ivf se nebere v žádných mega dávkách

olasek
22. únor 2015

Nebojte se vlka nic 😉 ..... absolvovala jsem 4x IVF a 1x KET a následek to na mě nenechalo. Je to opravdu malá dávka, žádnou změnu, kromě těch požadovaných, nezpozorujete 🙂 . Držte se a ať vám to vyjde !

lydiee
14. zář 2016

Ahoj. Chtěla bych vás poprosit o radu. Už jsem absolvovala 4 IVF, pokaždé neúspěšně. Až poslední ET byl úspěšný, chytila se obě embryjka, byla darovaná, ale jedno s krvácením odešlo v 5.týdnu a druhému přestalo bít srdíčko v 10.týdnu. Před tím minulým ET jsem si píchala Fraxiparine a brala Prednison. Teď jsem 14.den cyklu a19.den mám jít na KET. Ode dneška, dle ordinace doktora, beru zase Prednison 5mg a večer před KET mám píchnout Fraxiparine. Myslíte si, že je dostačující brát ten Prednison až ode dneška? Neměla jsem jej brát už dříve? Už mám kolikrát strach se dr. zeptat, někdy mám pocit, že jej až obtěžuji... 😨. Proto hledám radu u vás a moc děkuji za vaše odpovědi a přeju vám krásné slunečné podzimní dny 🙂 🙂 🙂!!

sokorka
14. zář 2016

Prednison jsem brala vždy ještě před vložením. Potlačuje imunitu, aby tělo embryo lépe přijalo

lydiee
14. zář 2016

@sokorka Děkuju! Já právě taky beru před vložením, dnes poprvé, jsem 14DC a 19 DC jdu na KET. A taky jsem jestě dostala infuzi Intralipid. Ale vím, že někdo bere Prednison už delší dobu před plánovaným IVF, někdo od začátku stimulace, já až pár dnů před KET...no, jsem z toho nějaká zmatená 😕 ! Ale chci doktorovi věřit, že ví, co ordinuje a že pro mě dělá to nejlepší... 🙂 ! Díky a hezký večer 🙂

milnna
6. dub 2021

@sokorka ahoj mozem sa spytat v ktorom reprodukc.centre si bola ked ti davali prednison? Oni ho totiz moc nechcu predpisovat a rada by natrafila na take co mi pomoze..dakujem

sokorka
7. dub 2021

@milnna je to tedy už dost let. Ale podávali mi ho v obou centrech a při všech Ketech