Těhotenský pás, poraďte značku

dalfy
24. bře 2014

Mohli byste mi poradit značku těhotenského podpůrného pásu a zda Vám pomohl od bolestí zad apod - předem moc děkuji

speedygon
24. bře 2014

Ahoj, já jej sice nenosila, ale přijde mi, že jediné, které splní účel, jsou takové ty s kšandami, takže skutečně bříško podepřou....ty ostatní mi přijdou jako pouhé módní doplňky...

telu
24. bře 2014

Já nosila, jsem po operaci páteře a doktor mi to doporucil, pomohl mi, záda mě skoro vůbec nebolela. Akorát v létě v tom bylo horko a moc se to nedalo nosit 🙂

lv
24. bře 2014

Moc mi pomohl, od zad a taky se mi rozestupovala stydká kost., segra s tím odhodila dvojčata, Anita bilej

ivarei
24. bře 2014

@dafly - měla jsem ho u dovijčat, pás platí pojišťovna, pokud ho předepíše ortoped. Mně gynekolog poslal k ortopedovi, ten mi napsal pás Maternity od Ergonu, přinesla jsem ortopedovi mu fotku, kde ortopeda zajímal jen ten doplatek pojišťovny - 890,42 Kč a kód veřejné zdravotní pojišťovny (ten je pro všechny pojišťovny společný, je jedno, u jaké jsi pojištěná - já mám vnitro). V lékárně pak chtěli, abych znala obvod. Ortoped nic moc nezjišťoval, ptal se, zda mě bolí záda, třísla, stydká kost nebo mám břicho dole - zkrátka proč chci pás předepsat. Neměl s tím moc zkušenost, tak se ptal, zda to pojišťovna určitě hradí - to jsem předtím ověřovala a bylo mi řečeno, že ho hradí všechny pojišťovny, tak jsem mu řekla, že jsem do pojišťovny volala a že není problém. Předepsal poukaz, kde vyplnil kód a poslal mě do lékárny. Tam už to proběhlo bez problémů, pás objednali a dorazil druhý den, doplatek nebyl žádný. Hned po nasazení pásu se mi docela ulevilo, stydká kost bolela pořád, ale třísla jen trochu a záda vůbec, navíc mi přestalo klesat břicho... Pás jsem nosila vždycky na pár hodin denně, spát v něm nejde. Kšandy jsem vyndala a je to pohdlnější.
Fakt moc doporučuju.
Ještě mi pro případ, že by tenhle pás nešel sehnat, doporučili tenhle:
http://www.zdravotnipotreby.cz/ortopedicke-pomu..., kód pro pojišťovnu je pak 04/0078922, případně ještě tenhle: http://www.lekarna.cz/pas-tehotensky-cellacare-..., kód pro pojišťovnu je 63831.

pavcza
24. bře 2014

Já měla tenhle http://www.zdravotnickyobchod.cz/protect-Matern... na vlastní náklady, nechtělo se mi někam po doktorech, užila jsem si jich dost i tak a tedy já úlevu necítila ☹ , ale možná jsem byla divnej případ, když jsem ho záhy prodala, maminka, která si ho koupila, byla hned spokojená, prý hned jak si ho nasadila, cítila úlevu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru