Těhotná x netěhotná při první menstruaci po porodu

sus3nka
20. pro 2018

Zdravím všechny a jdu si k Vám pro radu. Začátkem prosince jsem dostala první měsíčky po porodu. Týden na to jsem špinila a to se mi nezdálo, tak jsem si udělala dva těhotenské testíky a byly pozitivní, třetí den jsem si udělala Clearblue a ten mi ukázal 2-3týdny. Byla jsem hned další den na ultrazvuku a tam se nic gynekoložka neviděla. Jen že mi probíhá ovulace a poslala mě na krev. Dnes mi volala, že mám zvýšenou hodnotu hcg a že to můžou být tři věci. A) těhotenství , B) samovolný potrat C) mimoděložní těhotenství. Na další odběr krve jdu až po svátcích. Ale jsem z toho celá nesvá. Malá bude slavit první Vánoce a já pořad myslím na to co mi je. Dneska opět špiním a pobolívá mě v podbřišku. Malou ještě kojím. Tak co si myslíte?

gabrielameisselova
20. pro 2018

Ahoj, ja si myslim ze kdyz ti vyslo tolik testu ze tehotna jsi a jen je brzo neco videt na ult. Spineni obcas byva :/ kazdopane vse tomu nasvedcuje

sudylichozrout
20. pro 2018

@sus3nka No, já si myslím, že je to neprosperující těhotenství. Mám zkušenosti s tím, že otěhotnět se dá i bez menstruace během kojení z úplně první ovulace, která předchází první menstruaci 😃 Dceři bylo 7 měsíců a já myslela, že mě klepne 😃 Nakonec to bohužel ale nedopadlo, což se projevovalo právě dlouhotrvajícím špiněním. U mě za to ale mohla chřipka s horečkami kol 40 st.C. Některé ženy mají měsíčky i v těhotenství, což vypadá, že by mohl být tvůj případ. Je možné, že jsi otěhotněla z první ovulace, pak měla (pseudo)menzes a teď jsi třeba už v 6.-7 týdnu a (2-3 na clearblue sedí, počítá od ovulace) a něco je špatně.

sus3nka
autor
20. pro 2018

Já se dalšímu těhotenství nebráním. Chtěli jsme miminko teda až za dva roky, ale na naši první jsme čekali skoro rok, takže nás to oba překvapuje. Vic se bojím toho mimoděložního.

sudylichozrout
20. pro 2018

@sus3nka Nech si odebrat ještě zítra jako samoplátce krev a porovnej to s tou minulou hodnotou. Klidně s výsledkem zavolej gyndařce a konzultuj to s ní. hCG u prosperujícího těhotenství se obden zdvojnásobí, u mimoděložního roste pomaleji. Pokud budeš mít už hladinu vyšší než 1000 jednotek, zajdi klidně na pohotovost, ať ti udělají ještě před svátky ultrazvuk. Pokud by to bylo opravdu mimoděložní, tak by mohlo být po svátcích klidně pozdě.

moly001
20. pro 2018

@sus3nka pokud je pozitivní HCG, těhotná opravdu jsi...ale upřímně bych se také obávala mimoděložního ( viz i to špinění spíš). A musím souhlasit s @sudylichozrout, zajít na HCG třeba i jako samoplatce, event.na UZ do nemocnice, aby nebylo po svátcích již " pozdě", v případě toho mimoděložního.....pokud by potvrdili těhotenství v děloze, jedine dobře....držím pěsti, ať to dobře dopadne! 🙂

urtica
20. pro 2018

Ahoj, dle mě špinění vůbec nemusí znamenat neprosperující nebo mimoděložní těhotenství, ale spíš mě překvapuje, že při podezření na mimoděložní to dr. nechává uležet přes svátky. Takže se přikláním k tomu, co to padlo - sledovat hcg, byť i třeba jako samoplátce. je to i běžný postup v nemocnici (myslím, že pokud bys zajela v sobotu na pohotovost, že už by si Tě tam ohlídali, -ob den by Tě zvali na krev a sledovali to).

merope
20. pro 2018

@urtica Jestli dobře počítám, tak ji pozvala na ultrazvuk v 5tt - což je asi tak nejdřív, co tam bude pořádně vidět, zda to je či není mimoděložní. Kdyby tam mělo být vidět srdíčko, pozve ji ještě později.

Jinak já v prvním měsíci špinila, jen jsem se trošku víc hýbala. Přičemž to víc ber třeba že jsme měli rodinnou oslavu a já tam cca hodinu za večer tančila a jinak spíše seděla, občas chodila. Nebo že jsem 2 hodiny uklízela. Takže běháním kolem mrněte bych špinila pořád. Není to nic divného.

nita1984
20. pro 2018

Určitě bych nečekala po svátcích a šla jako samoplátce. Protože pokud je to mimoděložní, může to být celkem zásadní průšvih. Neriskovala bych to. Držím palce, ať je to v pořádku

urtica
20. pro 2018

@merope Já právě při těhotenství s dcerou první týdny taky špinila...pokud to není vyloženě krvácení, tak myslím, že se to bere jako celkem běžný jev...

sus3nka
autor
20. pro 2018

@urtica doktorka se přiklání, že proběhl potrat, ale mimoděložní nemůže vyloučit. Samozřejmě mi říkala, že kdybych se necítila, tak abych jela do nemocnice na vyšetření.

ivuska1986
20. pro 2018

Ahojky, ja spinila cele tri mesice, mela jsem k tomu dost velke bolesti v brise a v oblasti bederni páteře a vyrostla nam krásná holčička. Drzim palce. Asi bych pockala, co bude. Kamaradce tez tvrdili, ze to vypada na mimodelozni tehu, dlouho nic nevideli a ted ma doma dvouletou raubirku👍

gabrielameisselova
24. pro 2018

Ahoj tak jak to dopadlo tehotna x netehotna ?🙂

sus3nka
autor
28. pro 2018

Den na to, co jsem zakládala tuto diskusi jsem opět krvacela jeden den a poté 4 dny špinila. Ackoliv kojím, tak jsem cítila, že mi splaskli prsa a cítila jsem bolest jako při MS. Včera jsem byla opět na odběrech a hodnota mi klesla na 5,3. Ještě půjdu na další test až se dostane hodnota na nulu. Takže výsledek je potrat... moc děkuji za rady, fakt jste mně v té chvíli pomohly.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru