Tetování ve zdravotnictví. Překážka?

matyldik
31. črc 2019

Ahoj,jsem dva roky na mateřské a za tu dobu jsem si nechala udělat dvě tetování na obou předloktích,nic velkého,cca 7-9cm,symboly,které mají pro mě význam. Když si vezmu 3/4 rukáv,v pohodě zakryju. Pracuji v lékárně jako FA. Vedoucí je s tím v pohodě,ale jde spis o můj pocit vůči pacientům. Chodím si tam pravidelně přivydělat i ted,co jsem doma,ale nesebrala jsem odvahu vzít si krátký rukáv. Zajímá mě,Jestli také mate tetování na viditelném místě a pracujete ve zdravotnictví? Nebo naopak mě zajímá vás názor z pohledu pacienta,co si přijde do lékárny pro radu a za tarou stojí tetovana lekarnice.

hankaviki
31. črc 2019

Tetování se mi nelíbí, ale nemám s tím problém u ženy, s kterou budu mluvit asi jen pár vteřin ohledně vydání léků.

handulkak
31. črc 2019

@matyldik Ja sama tetovani mám, na rukách, břiše a noze. Pracuji v nemocnici a nikomu to zatím nevadilo.
Mě osobně to vůbec nevadi. Dr má také tetovani. Nikoho to zatím nepohorsilo.

sudylichozrout
31. črc 2019

@matyldik tetovani nemam, vubec by mi to nevadilo u nikoho. Ani u lekare, ani u sestricky, ani u lekarnice, ani u pani na uklid 🙂

pipi_puncocha
31. črc 2019

V dnešní době se spíš pozastavím nad tím, když někdo NEMÁ tetování.. Vystřídala jsem dvě pracoviště a vždy nás bylo potetovaných víc než nepotetovaných (jsem doktorka), jako překážku jsem to nikdy nevnímala a nestalo se mi, že by to pacient jakkoliv negativně komentoval, naopak, s některými to spíš prolomilo ledy.

adenka84
31. črc 2019

@matyldik pracuji ve zdravotnictvi. Sama tetovani mam. A ma kolegyne co maji potetovane cele ruce a nohy. Zatim jsme s tim nikdo problem nemeli. Ani zamestnavatel a ani pacienti. Ba naopak pavienti tetovani pochvali. Ale vim, ze ne kazda nemocnice popr oddeleni tohle toleruje.

obla
31. črc 2019

Pracuji jako vrchní sestra a mám rukáv.. a jiné, které tedy nelze hned vidět. Nikdy jsem s tím problém neměla. Naopak se setkávám se zájmem, či obdivem. Předsudky zatím žádné.

pavca1982
31. črc 2019

Jsem zdravotník a mám tetování na rameni. Nikdy to nikomu nevadilo.

drep
31. črc 2019

Tetovaná nejsem, ale mám spoustu tetovaných kolegů a kolegyň, osobně se mi to esteticky nelíbí, jinak s tím problém nemám, ale třeba našemu šefovi (šedesátník) to vadí děsně.

j.a.n.i
31. črc 2019

Asi takhle, málokteré tetování se mi líbí, ale na cizích lidech je mi fuk, že mají takové, co se mi nelíbí.

maloira
31. črc 2019

@matyldik nemam... ale pracuji na detskem oddeleni a spousta mych kolegyn ma - dost viditelnych a barevnych a nikomu to nevadi 🙂 naopak tim jeste zabavuji deti treba pri prijmu 🙂

vendes
31. črc 2019

Nepracuji ve zdravotnictví, ale jako pacientovi by mi bylo fuk, jestli má personál tetování. Spíš by mě zajímalo, jak je schopný. Jinak mám jedno tetování a jsem historička v muzeu, pár hloupých narážek bylo, ale je mi to fuk.

neomenia
31. črc 2019

U nas v nemocnici byl lekar ARO s úžasným tetováním na obou předloktích a nebyl problém. Mě by tetování zdravotnika nevadilo.

bayt
31. črc 2019

@matyldik Budu upřímná...při pohledu na současné zdravotnictví marně hledám nepřekonatelnou překážku, pro kterou by nebyl zaměstnanec přijatý 😃 Snad kdyby to byl někdo bezruký a beznohý, to by pak mohl dělat leda...dermatologa.

mandala
31. črc 2019

Sice se mě nelíbí, ale u ostatních mě to je fuk, respektuji, že každý má jiný vkus, kromě toho mám pocit, že tetování má každý druhý a už to ani nevnímám...

drep
31. črc 2019

@bayt náš primář říká, že mi stačí tři funkční končetiny 😂

hanih
31. črc 2019

Tetování nemám a co se týká ostatních, nijak mi nevadí, nevzbuzuje u mě nedůvěru v danou osobu. Spíš dám na chování dotyčného. Takže když proti mě bude stát potetovaná ochotná, milá lékárnice (nebo kdokoliv jiný), je to pro mě určitě příjemnější, než někdo nepotetovaný, zato naprosto otrávený, neochotný a nepříjemný (takové máme třeba úřednice na poště a co bych dala za tetovanou, jen kdyby ukázala aspoň špetku ochoty).

bayt
31. črc 2019

@drep :D :D

makronka222
31. črc 2019

Jde mi o to jak se mnou lidi jednaj 🙂 v lekarne jsou ty pulty stejne tak vysoky, ze to nikdo neuvidi. Jinak jsem videla hoodne pokerovanejch sestrer i doktoru. Bez problemu. Kamos delal na detskym a mel udelany rukavy, chodil tam jen v tom modrym tricku a deti, kdyz byli smutny nebo nechteli na nejaky vysetreni tak mu mohli za odmenu ty kerky fixou vymalovat. Cokolada pak uz nikoho nezajimala:D to bylo vzsycky strasne hezky.

marketa11112
1. srp 2019

nejsem zdravotnik. ale tetovani na sestricce ci lekari mi absolutne nevadi. nevadi mi na nikom. sama tetovani mam (cele rameno, biceps, triceps, az do pulky predlokti). na druhé ruce jen male a pak na noze. je ale pravda, ze se ted sama uchazim o praci ve statni sfere, a tetovani skryvam. pohovor jsem absolvovala ve trictvrtecnim rukavu a kalhotech. na druhy ted pujdu v satech s trictvrtecnim rukávem a tmavých punčochách. mam zrejme sanci uspet a byt prijata (ředitelce se ocividne libim). pokud na místo nastoupim, poridim si nekolikery saty s dlouhym a trictvrtecnim rukávem. stejne bude zima 🙂. pristi rok v lete bude asi pak většina lidi prekvapena, az zacnou tepla, a ja se svleknu do kratkeho. kazdopadne jde o pracoviste, kde mladi lide nejsou, spis 40 +. pokud me prijmou, budu tam jedna z nejmladších. zrovna ted mam pocit, ze tetovani by mi mohlo přihoršit, bohužel. ale jde o mensi město. myslim, ze v praze, brne, plzni a dalších , to bude jiné.