Ultrazvuk na začátku těhu - kdy už gynekolog něco uvidí?

marketa1218
4. led 2019

Ahoj holky, jsem v úplném začátku těhotenství, respektive 5 den po vynechání menstruace, těhotenské testy krásně pozitivní, ale dneska mi gynekolog řekl, že je ještě brzy na to, aby něco viděl. Že mám přijít příští týden, aby mi to potvrdil. Ptám se, ve kterém týdnu se mu tedy na UTZ něco ukáže? To by měl být 5 týden?

Pro mě to bude neuvěřitelně dlouhý týden, už jsem se těšila, že mi to potvrdí. Musím vydržet.

Děkuji a přeji hezký víkend.

kris96
4. led 2019

Ahoj, já na první ultrazvuk šla v 7tt a asi to také ještě bylo brzo, byla vidět jen malá tečka, která už teda ale měla blikající srdíčko 🙂 Takže určitě vyčkej, je brzy, lepší, když už tam opravdu něco uvidí, než aby Tě to zbytečně stresovalo.

marketa1218
autor
4. led 2019

@kris96 Díky, zdálo se mu, že nějaký náznak tam vidí, ale je brzy. Na miminko jsme čekali docela dlouhou dobu, tak se těším, snad to všechno klapne.

misicka1988
4. led 2019

@marketa1218 Je to opravdu brzy, příští týden by mohlo být už něco vidět. Srdíčko jsem měla v 6+2tt.

vineta
4. led 2019

@marketa1218 Byla jsem před týdnem, tj na počátku 6tt, a byl vidět zatím jen váček- ale jsem si naprosto jistá, že těhotenství je minimálně o týden mladší, měla jsem sledovanou ovulaci. Teď jdu až v pondělí, to bych měla být 7 tt, tak to už snad bude vidět víc. Ono nemá smysl to teď moc honit, akorát se člověk vyděsí, že něco neodpovídá... já šla tak brzy kvůli strachu z mimoděložního, který se vyloučilo, a teď prostě doufám, že to bude dobrý...

preiba
4. led 2019

@marketa1218 něco uvidí třeba za týden, ale srdeční akci plodů může vidět ještě o další týden, dokonce dva déle. Náš doktor si zve žensky dva až tři týdny po vynechání menstruace... Člověk může mít radost, že tam něco je a pak zjistí, že třeba není ta srdeční akce. Lepší když jdeš déle na první kontrolu. 🙂 Držím pěsti

makronka222
4. led 2019

Ja sla 7+3 a byla srdecni akce a takova zvlastni kreveta. Driv bych nesla, pokud bych nekrvacela atp

lotta1234
4. led 2019

Bola som v 8. tyzdni a uz bolo vidno embryo a aj pocut srdiecko. Chapem, ze sa velmi na dietatko tesite, ale lepsie je ist neskor, ako skor, ked este nie je nic vidno - len ta to zbytocne vystresuje.

cinam
4. led 2019

Byla jsem poprvé na kontrole v 5+0 (sám doktor mě tak pozval kvůli předchozímu potratu) a byla vidět 4mm dutinka. V 6+3 už pak embryo se srdíčkem.

lachtanice86
4. led 2019

@marketa1218 já po potratech a zt šla na první kontrolu až v 7tt. Byla i srdeční akce

janapetrvalska
4. led 2019

rika se, ze cca2tydny po vynechani ze driv nic neuvidi...takze cca 6tt +-

karoczde
9. led 2019

Běž až tak v 7 tt;)

saminomimino
9. led 2019

Já od prvního pozitiviho testu sla sama až téměř za 4 tydny k Dr aby bylo vše vidět a vše bylo jasně včetně srdicka,dřív je to jen nervovani napalici

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru