V 6tt mám užívat Utrogestan ústně i vaginálně

travnulee
23. bře 2015

Ahoj, jsem v 6tt, dostala jsem dnes Utrogestan, protože lehce špiním. Překvapilo mě, že na letáčku je psané, že v těhotenství se užívá pouze vaginálně a já ho mám předepsaný 3x denně ústně a večer vaginálně. Doktorka mi to teď potvrdila telefonicky, ale přesto mě to děsí. Měla to některá z Vás také tak a bylo pak vše OK?

profiss
23. bře 2015

Také to tak beru již třetí těhotenství. Takže doufám, že to v pořádku je 🙂 Také jsem četla letáky a když jsem se na to ptala doktora, tak je to kvůli tomu, že je po něm špatně a vaginálně se ulehčí žaludku.

travnulee
autor
23. bře 2015

@profiss já mám právě kombinaci obojího...to mě zaráží. Takže si vždy užívala i ústně?

profiss
23. bře 2015

@travnulee ne, večer také zavádím.

sasanka033
23. bře 2015

@travnulee ahoj, to polykani mas kvuli tomu spineni. jinak je lepsi ho zavadet, neni z toho takova unava a jatra asi taky nedostavaj takovej kotel.

kamino
23. bře 2015

Me v Pronatalu rikali jedine zavadet,ze ucinnost pri polykani se diky traveni snizi jen na 20 %...

travnulee
autor
23. bře 2015

@sasanka033 a taky si polykala? Nebo zaváděla, jak ostatní?

sasanka033
23. bře 2015

@travnulee ja vzdycky zavadela

rainbow_x
23. bře 2015

také ho beru od 6tt. Dokud jsem nepřestala krvácet a nezmizel hematom, musela jsem polykat, pak už zavádět. A nemohla jsem se dočkat, protože mi po něm nebylo uplně dobře.

travnulee
autor
23. bře 2015

@rainbow_x jsem ráda, že nejsem jediná, tak snad fakt doktorka nešlápla vedle. Jen nevím, jestli to nepřehnala, jen trošičku špiním...Polykám 3x denně na noc, zavádím. Snad to bude dobré

travnulee
autor
23. bře 2015

Jinak děkuju všem za odpovědi a přeji ať těhotenství dobře probíhá

sasanka033
23. bře 2015

@travnulee ja jsem vzdycky brala 2-2-2, ted mam poprve davkovani 2-0-2. taky preju, at je vsechno v poradku!

cabo
23. bře 2015

Ja od zacatku tehotenstvi kvuli spineni zavadela 2-2-2,dr. mi rekla,ze polykanim se castecne snizi ucinnost. Zavadela jsem i pres spineni. Pozdeji jsem kvuli neustani spineni zavadel 3-3-3 az do 12.tydne. Drzim pesti at vse dobre dopadne!

anina32
23. bře 2015

Utrogestan jsem začala brát během IVF a brala jsem ho až do 12.týdne. Může se polykat nebo zavádět, účinnost by měla být stejná, akorát to polykání někomu nedělá dobře. Já jsem to snášela dobře, většinou jsem zaváděla, ale když jsem věděla že po zavedení nebudu moct aspoň půl hodiny ležet, tak jsem radši polkla. Brala jsem 3xdenně 2bobulky.

lucie485
31. bře 2015

Já ho užívám ústně 1-0-1.

loreley1
7. dub 2015

@travnulee Určitě bych se nebála jen zavádět. Pokud špiníš jen trošku, ničemu to nevadí. Naopak, je to účinnější, víc se toho vstřebá a hlavně ti z toho nebude blbě. Beru ho taky, 2/den (zavádím), gyndr. mi řekla, že můžu buď brát 1 - 0 - 1 nebo 0 - 0 - 2, tak ho zavádím jen večer, abych už ležela.

pkolin
7. dub 2015

@loreley1 Já bych tedy rozhodně dala na radu lékaře, ono sice "špiním jen trošičku" - ale důležité je proč? A pokud lékař nějak braní nastavil Vám, nelze to přeci aplikovat i na ostatní, podle tebe léčím sebe? To bych fakt nedala. Lék se prostě dá užívat tak i tak a miminku to určitě neškodí. Brala bych dle rad lékaře!!!

loreley1
7. dub 2015

@pkolin No jasně, každý ať se rozhodne sám. Já např. dám na lékaře, s kterým mám dlouhodobou zkušenost a mám k němu důvěru. Na druhou stranu je hodně (a tím myslím opravdu hodně) doktorů, kteří tak úplně nevědí, co dělají a tak je dobrý zapojit i zdravý selský rozum a přemýšlet, případně se i ptát, co a proč se jak dělá. Osobně jsem gynekoložku změnila, protože ji ani po 3. biochemickém těhotenství nenapadlo zkusit třeba vzít mi hormonální profil, nebo napsat Utrogestan, když to nakonec na mou žádost udělala, řekla mi dávkování i způsob užívání úplně špatně (1/den a začít brát 14 dní po ovulaci), když mi to přišlo divný, šla se poradit s primářem a ten to změnil na 2-0-2 se začátkem 3.DPO. Později jsem zjistila, že neměla vůbec zkušenost s těhotnými...
Jen tady na koníkovi najdeš desítky (i stovky) případů, kdy nás doktoři posílají na revizi a když k ní nedojde, v mnoha případech miminko přežije a narodí se zdravý. Proto nedávám doktorům absolutní moc a odpovědnost za svoje tělo, ale zjišťuju, co a proč mi doporučují a jaký jsou další možnosti...

loafeer
7. dub 2015

u prvního jsem jedla, u druhého zaváděla. A můžu říct, že teda dokud jsem utrogestan jedla, byla jsem totálně mimo, bylo mi špatně, jen jsem spala...do 13.tt jsem nevěděla o světě.
u druhého jsem zaváděla a bylo to v pohodě mnohem víc, mohla jsem fungovat

diniki
7. dub 2015

Já jsem ráno před prací jedla, aby zbytečně nevyklouzl a večer před spaním zaváděla. Vše bylo bez problémů 🙂

anni89
25. kvě 2015

Ahoj holky, jsemm po jednom spontalnim potratu a Utrogestan zavadim 1-0-2 v 5 tt

dubnacek
27. kvě 2015

ahoj ja mam za sebou dva potraty a ted zavadim 3x denne 2-2-2 a k tomu jeste estrofem a uz jsme na konci 7tt tak snad je vse v poradku 😉)

renyyzza
27. kvě 2015

Mě dr řekla polykat 1-0-2 a ani mě nenapadlo zavádět v nemocnici mi řekli že při špinění se má polykat tak nevím.

lu777
27. kvě 2015

já dokud polykala, tak jsem byla taky mimo, neskutečná spavost 😖
ale když je špinění, tak je to lepší, aby se nesnižovala ta dávka vstřebaná

werunqa
27. kvě 2015

Ahoj, já taky užívala od začátku Utrogestan 3x denně vaginálně.Gynekolog mi říkal,že spodem se to rychleji dostane kam má a orálně se to moc nepoužívá..tak nevím.
Každopádně mi po něm bylo šíleně špatně až do 13tt,kdy jsem ho mohla přestat užívat.

ojo
27. kvě 2015

Ahoj, aktuálně teď zavádim spodem 1-0-1...už jsem ho užívala ústně v jednom těhu, které nedopadlo a byla jsem taky šíleně mimo, šílená spavost...teď zavádim spodem už třetí den a cítím se skvěle, žádná únava 🙂 a také mě dr. říkal, že spodem se toho přípravku vstřebí víc než ústně, kde to ze žaludku jde do celého těla...navíc, kdybych prý začla špinit, tak si mám dávku zvednou na 3x denně 1-2...

nikimik
27. kvě 2015

Já začala brát až teď ve 31tt vag. taky mi doktor říkal že ústně se toho tolik nevstřebá. A držím palečky at vše dobře dopadne. 🙂

lucinka58
28. kvě 2015

Já bych ho užívala v těhotenství jen vaginálně. Sama jsem ho brala od 11 tt do 15 tt. Podle mě se ti ústně pořádně nevstřebá a hlavně Ti může dělat špatně od žaludku.

deelayces
10. črc 2015

@travnulee mě to na pohotovosti Dr taky napsal, a ať to beru ústně, a když jsem si to dala do 30 minut sem byla jak nafetovaná a motala se mi hlava, že jsem málem spadla...

Volala jsem mu, a jeho reakce byla ' já jsem si to myslel ' , tak si to zavádějte vaginálně "

beru ho 2 x večer a 2 x ráno jak mi řekla moje gynekoložka. Napsala mi ho až do konce 1 trim.

karlajasmine
10. črc 2015

ja ho v prvnim trimestru kvuli hematomu brala ustne.. nezavadela. Bylo mi z toho na bliti ale dalo se to prezit.

travnulee
autor
10. črc 2015

holky, já mám teď zpětně dojem, že mě bylo spíš špatně z toho těhu než z utrogestanu. Nevolnosti totiž ustupovaly i když jsem utroš užívala dál ústně...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru