V těhotenství se mi strašně kazí zuby, poraďte

kikina2610
15. pro 2016

Prosím chtěla jsem se zeptat....od té doby co jsem těhotná se mi strašně začli kazit zuby:( zežloutly mi a u dásní se mi dělají hnědé fleky:( máte to taky některá? Nevím čím to může být, zuby si teď čistím právě více než před otěhotněním. Nemáte třeba nějaké babské rady? Nebo nevíte jestli se to po porodu vrátí do normálu?

hankaros
15. pro 2016

Prcek si ke svemu vyvoji bere co potrebuje. Doporucuji se zamerit na kvalitni stravu a obratit se na zubare. At to neodnesete vice nez je nutne.

kikina2610
autor
16. pro 2016

Prý to, že za to může prcek není pravda, že se to jen říká... taky jsem si to práve myslela

astyna
16. pro 2016

A máš dost vápníku? Já třeba hodně piju mléko, mléčné produkty, takže mě se toto vyhlo. Přitom jsem po porodu o jeden zub přišla, tak mám kompozit.

kikina2610
autor
16. pro 2016

Jojo právě že hodne jím🙂 mliko piju každý den a většinou i jogurt každý den sním

verena
16. pro 2016

tak jediné co se říká, že dospělý člověk si ve skutečnosti z obyčejného mléka vápník nevezme, je potřeba pít/jíst kysané výrobky. Dále pozor, tavené sýry obsahují tavící soli a dokonce odvápňují. Já bych určitě jedla i těhotenské vitamíny. Jsem zvědavá, zda tu poradí nějaká zubařka. Já měla zuby ok ještě ve druhém měsíci druhého těhotenství, pak jsem šla v sedmém a našla mi snad pět kazů ☹. Nyní mi vrtala dr. ještě dva zuby. Podezírala jsem teda i to, že jsem hodně chodila do country life, kde mě lákaly saláty, jenže několikrát nebyly dobře umyté a křupaly mi v zubech. Mně endokrinoložka řekla, že těhotenské vitamíny můžu kvůli obsahu jódu jen cca 2-3 týdně, tak mezitím jsem jedla nějaké přípravky jako vlasy, zuby nehty apod. Sice oficiálně pro těhotné nejsou, ale koukala jsem, že mají podobné složení a množství potřebných látek.

kikina2610
autor
16. pro 2016

Moc děkuji za radu🙂 zkusím ty vitamíny

barmarks
17. pro 2016

Zkuste jednou týdně Elmex gel,je to ochrana proti zubnímu kazu.Můžou ho děti i těhotné,akorát si musí pusu vyplácnout a trochu se tím snižuje účinek.Dokáže pozastavit i počínající zubní kaz.Já mám také po těhotensví odvápnění zubů,na zubní hygieně říkali že to ale mám už od dětství,já si toho všimla až v těhotensví,začalo to být nápadné u krčků zubů.Docela bych věřila že to mám opravdu z tavených sýrů,snědla jsem jich v dětství spoustu.Dětem je vůbec nedávám,je to fakt sajrajt.

kikina2610
autor
18. pro 2016

@barmarks no já tavené sýry od mala vážně nemusím....ale děkuji za radu😊určitě koupím

verena
18. pro 2016

No ja právě změnila zubařku, nějak se mi to cele nezdálo a krom toho mi nektere ty zuby udělala spatne. Ta soucasna je docela plasan, ale je sikovna a bere to snad vázne. Každopádně hrozne chvali me rodiče, že si cisti zuby, a tudíž mi taky veri! Prý že to vůbec není běžné. A to je docela dražší, takže asi ne pro úplný socialy. Taky tvrdi, že bud mají lidi většinou problémy s kazy, nebo paradentozou. Ted mi tam našla něco, co zatím nebude vrtat,ale mám poctive cistit.
@barmarks a ten gel je jako pasta na čištění,nebo fakt jen nějaký nátěr? A kolik to stoji? Zni to dost dobře 🙂.

barmarks
18. pro 2016

Jmenujen🙂 se to přímo Elmex gel,sice malá tuba ale vydrží dlouho,stojí okolo 150Kč.Dává se opravdu jednou za týden maličko na kartáček,nejlépe večer po čištění si sním přečistíte,vyplivnete a už se nemusí vyplachovat.Děti ale vyplachují,tak myslím že i těhotné.Doporučila nám to zubařka a na zubní hygieně také.Pro děti jsem se rozhodovala mezi fluoridačníma tabletama a tímto gelem,zvolila jsem gel když ho používám já i manžel.Na jednom zubu mám takový maličký flíček,ani to asi zatím není kaz ale je to citlivé.Zubařka mě doporučila potírat si přímo flíček jednou týdně a pomohlo to.Nějak se nezvětšuje a není to citlivé.

janawei
20. pro 2016

Moje paní zubařka mi říkala, že v těhotenství je ústní dutina náchylnější na záněty, proto je třeba ještě více dodržovat správnou dentální hygienu. Správná technika čištění, včetně mezizubních prostor. Celé těhotenství jsem ustála bez jediného problému, ale fakt jsem čistila ještě poctivěji, než obvykle, i když už to o moc lépe nešlo.

kikina2610
autor
20. pro 2016

Mě se nedělají kazy, ale žloutnou mi zuby:( a to čistím poctivě

verena
21. pro 2016

@kikina2610 tak to je dle mého něco jiného a nedá se s tím moc dělat. Sklovina žloutne třeba od antibiotik, kávy, červeného vína -což se tě nyní asi moc netýká. Tak jedině si pak nechat ty zuby vybělit, když to můžou dělat všechny celebrity 🙂.

kikina2610
autor
22. pro 2016

No ne každému to vybělení právě pomůže.... mám kamarádky na kterych ani nejde poznat, že na nějakém vybělení byly.... uvidíme pár měsíců po porodu jestli se to zlepší🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru