Vitamíny s obsahem železa - co doporučíte?

petulejan
12. lis 2018

Ahoj holky. Jaké vitamíny berete? Já femibion,ale doktor mi dnes řekl,že by bylo potřeba ještě něco,co obsahuje železo. Je něco jiného,abych to nemusela kupovat zvlášť?

priefi
12. lis 2018

@petulejan urcite je, mam pocit, ze v gs bylo i zelezo. Ale uprimne, zelezo bych si nedoplnovala az na zaklade odberu v 10tt, kdy se zelezo (hemoglobin) zkouma. Pokud je nizke, dr.Ti predepise zelezo a nejspis ani nebudes nic doplacet. Dalsi odber je ve 30tt, kdy se opet zkouma zelezo a pokud je nizke, dr.automaticky predepisuje zelezo.

b91
12. lis 2018

@petulejan Peti, odkud jsi? Mám železo doma a nevyužiji ho. Dostala jdem ho předepsané na poslední dva měsíce těhu a zbylo mi ho dost 🙂 Darovala bych ho ;)

petulejan
autor
13. lis 2018

@b91 ahoj,já jsem z Brna,ty vidím že z Olomouce,to je docela kousek 😉

priefi
13. lis 2018

@petulejan jen takova technicka, doplnky stravy se snasi lip a je tam mene zeleza nez v lecivu, ktere predepise dr. Ja pred tehu doplnovala zelezo, protoze me vystavilo kojeni, pouzivala jsem zelezo od Walmarku, ktere bylo vhodne i pro tehotne, krom zeleza obsahovalo i dalsi veci jako vit. C, E, B12, kys.listovou, horcik, zinek, selen. Bylo mi po tom dobre,zadne neduhy. Ted ve 3.trim mam podhodnotu hemoglobinu a dostala jsem zelezo, ktere teda obsahuje vetsi mnozstvi zeleza, kys.list.a B12. Je mi po nem teda pekne soufl, totalni nevolnosti jako na zavatku tehu, po 2h se to zase zklidni a je dobre. Prvni tablety me prohnaly, ted uz ok. Holky ze skupinky zase casto mivaji zacpu. A jeste bych podotkla, s zelezem by se melo opatrne, opravdu raci sahni po doplnku stravy nez po lecivu na predpis. Pokud mas dostatek zeleza, lecivo udela vice skody nez uzitku. Takze bacha na to. Osobne bych, pokud nemas primo chudokrevnost, sahla spise po lusteninach a masu a pockala do 11tt, kdy budou odbery a na zaklade toho, pak cekala, zda dr.zelezo predepise ci nikoli, jinak ten doplnek stravy, ktery se snasi lip

petulejan
autor
13. lis 2018

@priefi dobře,děkuji za rady. Doktor říkal,že femibion teď je ok,ale že mi pak asi doporučí ještě k tomu železo a to prý femibion 2 neobsahuje,ale samozřejmě se uvidí z testu. Když jsem se ptala,co by Teda doporučil,tak mi řekl,že to mi poradí v lékárně. No nemám moc štěstí na doktory. Protokol se ptám na skusenosti tady.

marcelamor
13. lis 2018

@petulejan Ahoj. Ja užívam http://www.zdravotni-poradna.cz/Salus/Floradix-... a možem len odporúčiť. Začala som ešte pred otehotnením, keď som pri darovaní krvi mala zlý krvný obraz a stačilo parkrát užiť a cítila som sa omnoho lepšie (ja som bývala veľmi unavená vtedy). A teraz v tehotenstve si tiež občas dám, preventívne. Nezapeká a je to čisto prírodná forma.

priefi
13. lis 2018

@petulejan zcela urcite ho obsahuji tehu vitaminy gs mamavit, co si pamatuji. Ale tehdy i ted jsem sahla pro chytre miminko superfolin 2, ktery mi doporucil gynekolog se slovy,.ze to je uplne to same, co femibion 2, avsak jedna se o cesky vyrobek, ktery zaroven vyjde i o dost levneji (nejlevneji vyjde na gigalekarne). Doporucil mi ho uz od 1.trimestru, ve druhem omezit ve tretim nebrat. Hodne jsem si u prvniho tehu procitala info o techto vitaminech a prave vit.se zelezem se moc nedoporucovalo. Mimochodem, dokonce i kyselina listova je pomocna v dotvareni zeleza a neco dela i vit B12. To jsem treba nevedela,.az ted v pribalovce toho zeleza na predpis jsem se docetla, ze pokud chybi tyto dva 2 B, muze byt snizene i zelezo. Pokud ale uz mas femibion a chces nejake to zelezo, za me byl fajn ten walmark (viz vyse), pokud chces jen zobat jedno i s zelezem, tak sahni napr.pro ten gs mamavit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru