Žádný čípek 36tt

pavlabrucm
17. říj 2018

Ahoj holky, jsem 36tt. Na kontrole mi doktor říkal, že nemám už čípek, že je tam branka prostupná jsem na prst. Vyšetřoval prsty potom jsem špinila a ráno mi asi odešla hlenová zátka. Jsem prvorodička, takže si to jen myslím, že to byla zátka (hlen s příměsí krve ne čerstvé). Dnes ráno žádné špinění nic úplně čisto. Neměla jste to některá taky podobně? A pokud ano porodila jste dříve? Porod prý podle Mudr bude rychlejší, protože tam není ten čípek.

preiba
17. říj 2018

@pavlabrucm já jsem tohle nikdy neslyšela. A nechali si Te v nemocnici?? Precijen jsi teprve 36.tt a nějaký by jsi mít měla ne?

maximaty
17. říj 2018

@pavlabrucm nemám cipek a jsem prostupna na prst os nějakého 25tt. Me samozřejmě udržují, je brzy, ale 36tt už se to neřeší (Do 34+0) se řeší dozrání plic, pak už se nechává volný průběh. V minulém těhotenství jsem tak byla od 28tt a rodila jsem na termín. Pokud ti opravdu odešla zatka spíš bych řešila s lékařem jak se dá zabránit případné infekci... s tímto nálezem můžeš ale opravdu klidně donosit i prenosit.

pandabox
17. říj 2018

@maximaty mam to stejne, lezim ve spitale od 25 tt, (ted 32tt), 36 je uz vyhra..🙂 to je prakticky "jen" dva dny pred terminem - kdyz se pocita, ze od 37+0 uz jsou miminka brana za donosena. Odchod helnove zatky muze znamet zacinajici porod, ale nemusi..jinak bych zavolala MUDr, ohlede toho spineni..to mi prijde jako nejvic alarmujici..

pavlabrucm
autor
17. říj 2018

Děkuju za odpovědi holky. Já jsem ležela od 28 do 33týdne v porodnici pro zkracování čípku a prostupnost na špičku prstu a při ozvách v porodnici jsem měla vždy kontrakce které jsem necítila mám prý dráždivou dělohu. Každou kontrolu se mi čípek zkracoval až z něho nic nemám. Volala jsem na gyndu prý je špinění normální pokud není čerstvá krev.

pandabox
21. říj 2018

@pavlabrucm drzim pesti! a dej pak vedet jak to dopadlo!

bertik20
18. pro 2021

Když odejde hlenová zátka, porod přijde do pár dní. Takhle to můžete čekat prakticky hned

lilian2111
18. pro 2021

@bertik20 já myslím že už má dávno porozeno. 😇😁

bertik20
18. pro 2021

@lilian2111 jé,já si nevšimla datumu.proč ten koník mi strká starý diskuse do nových🤪

lilian2111
18. pro 2021

@bertik20 😁😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru